کد خبر : 83620
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 فوریه 2018 - 12:30
-

خزانه خالی بود یا در دولت شما خالی شد؟!

خزانه خالی بود یا در دولت شما خالی شد؟!

به گزارش قائم آنلاین،  روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند. ******** کیهان دزدی مدیریت دوتابعیتی مربوط به دوره شماست آقای وزیر ذی‌حساب وزارت نفت برخلاف ادعای وزیر نفت تصریح کرد دزدی ۱۰۰

به گزارش قائم آنلاین،  روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

********

کیهان

دزدی مدیریت دوتابعیتی مربوط به دوره شماست آقای وزیر

ذی‌حساب وزارت نفت برخلاف ادعای وزیر نفت تصریح کرد دزدی ۱۰۰ میلیاردی مدیر دوتابعیتی و فراری شرکت نفت، جدید بوده و نه مربوط به ۶ سال قبل.
به گزارش الف در حالی که وزارت نفت و بیژن زنگنه در هفته‌های گذشته به طور مرتب عنوان می‌کردند که اختلاس صورت گرفته در وزارت نفت که منجر به فراری شدن فرد اختلاسگر نیز شده از چند سال قبل آغاز شده اما مظفر نیک‌پور که از اسفند سال ۹۴ مسئولیت ذی‌حسابی و مدیریت امور مالی وزارت نفت را برعهده دارد در مصاحبه‌ای با روزنامه خراسان عنوان کرده فساد اخیر در وزارت نفت در ماه آخر دریافت تنخواه توسط مدیر مذکور اتفاق افتاده است.

پیش از این ادعا شده بود فساد به تدریج و از سال ۸۸ تاکنون به وقوع پیوسته است. نیک‌پور البته در بررسی چگونگی بروز این فساد به وجود تنخواه در اختیار این مدیر اشاره می‌کند و با بیان این که رقم تنخواه زیاد بوده اما با توجه به هزینه سنگین فعالیت‌ها در بخش اکتشاف شرکت ملی نفت منطقی است، مدعی است که این تنخواه برخلاف بسیاری از دستگاه‌ها که دو نوبت در سال نحوه هزینه‌کرد آن را بررسی می‌کنند هر ماه کنترل می‌شده است. وی اگرچه بر افزایش کنترل‌ها تأکید دارد اما معتقد است که وقتی یک عامل انسانی می‌خواهد دست به فساد بزند هیچ چیزی و هیچ قانونی بازدارنده نیست.

مظفر نیک‌پور می‌گوید: «دقیقاً در یک ماه آخر اتفاق افتاده است، یعنی در ماه آخر عدد تنخواهی که می‌گیرد چون مربوط به اداره اکتشاف است، بحث سنگین هیدروگرافی (نقشه‌های منابع زیرزمینی) در این جا مطرح است و اگر مشاور ذی‌ربط آن را به جلسه‌ای دعوت کنید فقط حق شرکت در جلسه حدود ۵۰ هزار دلار است؛ اعداد درشتی در این جا وجود دارد، در نتیجه تنخواهی که در اختیار این آقا بوده نیز باید درشت می‌بوده است».

نخستین بار یکی از سایت‌های حوزه نفت، از کشف فساد مالی در وزارت نفت خبر داد و نوشت این فرد از کشور متواری شده است. پس از انتشار این خبر کسری نوری رئیس روابط عمومی وزارت نفت با تأیید آن و بدون اعلام رقم این فساد، اعلام کرد: مسئولان امور مالی مدیریت اکتشاف به تازگی در بررسی اسناد مالی خود با تخلف انجام شده توسط یکی از کارمندان امور مالی این مجموعه مواجه شدند که بلافاصله موضوع را به مراجع اطلاعاتی و قضایی گزارش دادند.
یادآور می‌شود مدیر یاد شده دوتابعیتی بوده است.

مسکن ۲۲ درصد گران شد/مشاور روحانی: زیر نرخ تورم است (!)

در حالی که آمار دولت نرخ تورم را ۸ درصد اعلام می‌کند؛ قیمت مسکن به عنوان مسئله اصلی در سبد هزینه بسیاری از خانوارها، ۲۲ درصد افزایش یافت.

روزنامه اعتماد با اشاره به گزارش بانک مرکزی دراین‌باره نوشت: آمارها از رشد قیمتی مسکن در یازدهمین ماه سال خبر می‌دهند. روالی که پیش‌بینی‌های ابتدای سال خلاف آن را نشان می‌داد و کمتر فعال بازار مسکنی بود که خبر از رشد قیمت مسکن در ماه‌های پایانی سال بدهد.

گویا مسکن نیز به جمع بازارهای غیرقابل پیش‌بینی اقتصاد اضافه شده است و به این ترتیب در کنار ارز و طلا و خودرو که جزو بازارهای کمتر قابل پیش‌بینی شده اقتصادی هستند مسکن هم وارد این سبد شده است.

مسعود نیلی، دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با «اعتماد» درخصوص پیش‌بینی خروج رکود از بازار مسکن گفته است: «رکود طولانی‌مدت این دوره که بخش مسکن را فرا گرفته، در گذشته سابقه نداشته است. این مهم باعث شده قیمت مسکن برای یک دوره طولانی تقریبا تثبیت شود. اگر بهبودی بخواهد در شرایط بازار مسکن اتفاق بیفتد توالی‌اش به این صورت است که اول تعداد معاملات افزایش پیدا می‌کند، بعد قیمت بالا می‌رود و پس از آن سرمایه‌گذاری آغاز می‌شود. از نظر تعداد معاملات از مردادماه افزایش خرید و فروش مشاهده می‌شود. به بیان دیگر هم تعداد معاملات افزایش پیدا کرده و هم انعکاسش را در شاخص قیمت می‌توان ملاحظه کرد. با مقایسه رشد قیمت مسکن در تهران با رشد نقطه به نقطه تورم در چند ماه اخیر متوجه  می‌شویم که رشد شاخص قیمت مسکن در تهران بیش از نرخ تورم است. باید توجه داشت مادامی‌ که رشد قیمت مسکن کمتر از رشد تورم است این به آن معنا است سرمایه‌گذاری در بخش مسکن توجیه ندارد»!

در حالی که رشد قیمت مسکن در امسال ۲۲ درصد اعلام شده، چگونه مشاور ارشد رئیس‌جمهور ادعا می‌کند رشد قیمت مسکن، کمتر از رشد تورم است؟!  یعنی نرخ تورم واقعی بالای ۲۲ درصد است؟

سال ۹۶ هم به پایان رسید اما از وعده حسن روحانی خبری نشد

زمانی که روحانی وعده اتمام مسکن مهر تا پایان دولت یازدهم را مطرح کرد؛ عده‌ای مدعی بودند که این طرح با حضور آخوندی به انتها نخواهد رسید؛ ادعایی که با شهادت معاون آخوندی، با واقعیت منطبق شد.

به گزارش مشرق، حسن روحانی در مناظره اجتماعی بین نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سوالی درباره «برنامه دولتش برای حل مشکل مسکن به خصوص برای جوانان» گفت: برای مسئله مسکن برنامه‌های مختلفی در دولت‌های قبل اجرا شد. در دولت گذشته نیز سرمایه‌گذاری شد و برنامه‌ریزی را تحت عنوان مسکن مهر با همه اشکالاتی که داشت، دولت یازدهم خود را متعهد دید که این پروژه را تکمیل کند و در حال حاضر تا پایان دولت این پروژه تکمیل خواهد شد.

زمانی که روحانی وعده اتمام مسکن مهر تا پایان دولت یازدهم را مطرح کرد، کارشناسان و متقاضیان مسکن مهر می‌دانستند با توجه به حضور وزیری همچون عباس آخوندی، تحقق این وعده فقط یک شعار انتخاباتی است.

البته خود روحانی هم بدون آن که به روی خودش بیاورد، وعده‌اش درباره پایان یافتن مسکن مهر در دولت یازدهم را پس گرفت و در گفت‌وگوی تلویزیونی اخیر خود وعده داد که تا پایان سال جاری مسکن مهر تمام می‌شود.

جالب آن که این وعده روحانی هم با تکذیب مسئولان وزارت راه و شهرسازی مواجه شده است. «احمد اصغری مهرآبادی» قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر با بیان اینکه  طبق برنامه‌ریزی گذشته بنا داشتیم تا پرونده مسکن مهر ۱۲ استان را تا پایان سال جاری ببندیم، گفت: متاسفانه این برنامه به دلیل وجود مشکلات عمده در بخش خدمات روبنایی، زیربنایی و آماده‌سازی مناطقی که کار ساخت واحدهایشان به اتمام رسیده بود، دچار اختلال شده و محقق نشد.

آمار گل و بلبل اشتغال و بیکاری ۵۰۰ هزار نفر در یک فصل

یک روزنامه حامی دولت تصریح کرد پانصد هزار نفر در پاییز امسال بیکار شدند.

درحالی‌که مدیران دولتی، آمار گل و بلبل درباره رونق اشتغال منتشر می‌کنند، روزنامه بهار نوشت: در حالی جمعیت شاغل کشور در تابستان امسال بیش از ۲۳ میلیون و ۸۳۰ هزار نفر بوده که این رقم در پاییز امسال به ۲۳ میلیون و ۳۳۱ هزار نفر کاهش یافته است.

جدیدترین گزارش مرکز آمار حکایت از افزایش نرخ بیکاری به میزان ۰/۲ درصد در پاییز ۹۶ نسبت به تابستان ۹۶ دارد. بر اساس گزارش تفصیلی این مرکز درباره نیروی کار در پاییز امسال از جمعیت ۲۶ میلیون و ۴۷۲ هزار و ۸۳۵ نفری فعال کشور، بالغ بر ۲۳ میلیون و ۳۳۱ نفر شاغل و بیش از ۳ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۶۰۰ نفر بیکار هستند.

تعداد شاغلان کشور نسبت به پاییز ۹۵ به میزان ۹۵۷ هزار و ۷۵۱ نفر افزایش و نسبت به فصل ماقبل یعنی تابستان ۹۶، ۴۹۶ هزار و یک نفر کاهش پیدا کرده است.

اسرائیل: بدون تردید نفوذ ایران در حال افزایش است

وزیر خارجه پیشین رژیم صهیونیستی گفت: هیچ تردیدی وجود ندارد که نفوذ ایران در منطقه در حال افزایش است.

تزیپی لیونی در گفت‌وگو با رادیو اسرائیل با ابراز نگرانی درباره نفوذ ایران در منطقه گفت: لازم است که با نفوذ و قدرت ایران در منطقه مقابله شود و این نفوذ کاهش پیدا کند. ما به آینده نگاه می‌کنیم، منظورم این است که ما به وضعیت آتی در سوریه و دوره پس از داعش توجه داریم.

سؤالی که وجود دارد این است که آینده این کشور (سوریه) چگونه خواهد بود و چگونه خواهد شد.

وی افزود: اگر ما شاهد باشیم که نفوذ ایران در سوریه، عراق، لبنان و یمن رو به افزایش باشد، این مایه نگرانی همگان خواهد بود و این موضوعی است که حتماً باید با آن مقابله شود.

لیونی تصریح کرد: نفوذ ایرانی‌ها در منطقه حقیقتاً در حال افزایش است و هیچ تردیدی درباره این موضوع وجود ندارد.

حرف، حرف، حرف! کی نوبت گزارش عملکرد دولت می‌شود؟

یک روزنامه حامی دولت از رئیس‌جمهور خواست به جای سخنرانی‌های تکراری ۵ سال گذشته به مسئولیت اجرایی‌اش برسد.

روزنامه بهار با اشاره به سوابق سخنرانی حسن روحانی نوشت: همان طور که از نام قوه مجریه مشخص است، وظیفه رئیس دولت اجرای قانون است. اینجا همان جایی است که سخنور بودن جناب رئیس‌جمهور کمترین اهمیتی ندارد و حتی می‌تواند سبب ایجاد اشکالات در روند کارها شود.

با نگاهی به سخنرانی‌های روحانی در چند سال اخیر شاهد آن هستیم که معمولاً او به کنایه سخن می‌گوید. اما مشکل از آن جایی شروع می‌شود که الان پنج سال از تابستان ۹۲ و روی کارآمدن دولت اعتدال می‌گذرد و جامعه بیشتر از آن که تشنه شنیدن «باید چنین بشود» باشد منتظر شنیدن گزارش «چنین شد»ها است. دوران جلب توجه با سخنان زیبا حداقل برای دولتی که بیشتر از نیمی از عمر هشت ساله (مجموع زمان دولت‌های یازدهم و دوازدهم) خود را گذرانده است گذشته است و حالا دیگر وقت گزارش عملکردهاست.

از سوی دیگر اساساً چنین مباحث تئوریکی چه ارتباطی به جایگاه رئیس قوه اجرایی کشور دارد؟

به نظر می‌رسد که بیان چنین اظهاراتی که تنها می‌تواند چند صباحی موج رسانه‌ای ایجاد کند ناشی از آن است که رئیس‌جمهور به خوبی به این نکته آگاه است که توان او و دولتش آنقدرها نیست که بتواند تغییری در برخی روندهای موجود ایجاد کند و به همین دلیل تنها در پشت تریبون‌ها به ذکر مصیبت می‌پردازد تا همدردی اجتماعی را برانگیزد!

خزانه خالی بود یا در دولت شما خالی شد؟!

بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی در دولت روحانی ۲/۵ برابر شده است.

علی دهقان‌کیا نایب‌رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران گفت: تا پایان سال ۹۲ بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی ۶۳ هزار میلیارد تومان بود که این بدهی تا پایان سال ۹۵ به ۱۴۱ هزار میلیارد تومان رسید و با کسری بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان سال ۹۶ در پایان امسال این بدهی به ۱۶۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

یادآور می‌شود در این دوره ۴-۵ ساله کل بدهی‌های دولت نیز در حوزه‌های مختلف ۲ تا ۳ برابر افزایش یافته است و این درحالی است که آقای روحانی در شروع کار دولت خویش ادعا می‌کرد خزانه خالی است و اگر توافق با آمریکا و غرب انجام شود، مشکلاتی از این قبیل حل خواهد شد. اما اکنون درحالی‌که انواع امتیازات اقتصادی و سیاسی و فنی به غرب واگذار شده، مشکل کسری بودجه دولت و خالی بودن خزانه از همیشه بیشتر به چشم می‌آید؛ بدون آنکه معلوم شود وعده‌هایی نظیر آوردن ۱۵۰ میلیارد دلار پول به کشور و سود روزانه ۱۷۰ میلیون دلار به کجا ختم شده است.

عجیب‌تر اینکه در همین دوره برخی مفاسد بزرگ نظیر غارت ۱۶ هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز اتفاق افتاد.

فرید زکریا: داشتن متحدان قوی ایران را پیروز و قدرتمند کرده است

یک مجری و روزنامه‌نگار معروف آمریکایی تأکید کرد موفقیت امروز ایران در منطقه، به خاطر داشتن متحدانی قوی و قدرتمند است.

فرید زکریا ضمن یادداشتی در روزنامه واشنگتن‌پست تصریح کرد: موفقیت ایران در منطقه به دلیل نفوذش و داشتن متحدانی قوی در کشورهای سوریه و عراق و یمن و لبنان است.

ما اکنون شاهد جنگ بین ترکیه و گروه‌های نیابتی آمریکایی آن و تبادل آتش بین اسرائیل و سوریه هستیم. سیاست آمریکا مبتنی بر دو چندان نمودن مواضع ضد ایرانی و کاربست سیاست خارجی برای تأمین اهداف اسرائیل و عربستان است اما رویدادهای اخیر کاملا مشخص می‌کند که این راهبرد کارآمد نیست. راهبرد ترامپ البته اگر بتوان آن را راهبرد خواند، تشدید مواضع ضد ایرانی و در پیش گرفتن سیاستی خارجی به سود اسرائیل و عربستان است اما رویدادهای اخیر نشان داده که این راهبرد موثر نیست.

«ولی نصر» تحلیلگر مسائل خاورمیانه در شماره جدید روزنامه فارین افرز خواستار بازنگری اساسی در سیاست واشنگتن در قبال ایران شد.

اقدام دولت آمریکا مبتنی بر این تصور است که بی‌ثباتی در خاورمیانه به دلیل تلاش ایران برای اشاعه ایدئولوژی خود به منطقه است.

ولی نصر اشاره می‌کند که بی‌ثباتی کنونی در منطقه به دلیل جاه‌طلبی‌های تهران نیست بلکه نتیجه تهاجم نظامی تحت امر آمریکا به عراق است که توزان قوا بین ایران و کشورهای عربی را با سرنگونی «صدام حسین» در عراق و به وجود آوردن زمینه گسترش آشوب به هم زد. ایران بشدت به دنبال منافع ملی خود و نفوذ در کشور همسایه‌اش بود. این کشور به دنبال گسترش بنیادگرایی اسلامی نبود و در صف مقدم جنگ با گروه‌های تروریستی سنی از جمله داعش قرار داشت.

راهبرد ایران به شکل چشمگیری موفقیت‌آمیز بوده است زیرا ایران به مناطقی در عراق، سوریه و یمن ورود کرد که متحدان محلی قوی داشت. دشمنان ایران عمدتا چنین امتیازاتی ندارند. آمریکا و اسرائیل در خارج از کشورهای عربی بیشتر از طریق هوایی در جنگ هستند اما سلطه هوایی محدودیت‌های خود را از نظر ایجاد واقعیت‌های سیاسی موجود دارد.

ولی نصر به من توضیح داده سوریه که از سوی ایران و روسیه حمایت می‌شود، توانسته یک جنگنده اسرائیل را نابود کند. این اولین بار در ۳۰ سال گذشته است که حمله نظامی اسرائیل با واکنش مواجه شده است. این امر نشان می‌دهد که خارج کردن ایران و روسیه از سوریه تا چه اندازه دشوار است.

ایران در این برهه برنده میدان است. حضور این کشور در عراق و سوریه اکنون تحکیم شده است. «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه متحد سوری این کشور، در جنگ پیروز شده و قدرت ایران در سوریه تقویت شده است. تلاش‌های عربستان برای مقابله با نفوذ ایران در یمن، لبنان و قطر شکست خورده است. قطر اکنون به ایران و ترکیه نزدیکتر است و اختلافات در جهان عرب همچنان تعمیق می‌شود.

خراسان

ملاقات مدیران اجرایی با مردم چه شد؟

پس از آن که بخشنامه آذر ماه معاون اول رئیس جمهور به اعضای کابینه مبنی بر ضرورت اختصاص زمانی به مردم برای ملاقات با آن ها، با کارنامه و برنامه مشخصی از سوی تعدادی از اعضای دولت مواجه نشد، یک مقام مسئول اجرایی با ارسال نامه ای جدید به تعدادی از سازمان ها و ادارات از مدیران ارشد آن ها خواسته فرصتی را برای ملاقات رو در رو با ارباب رجوع و بررسی نظرات و مشکلات شان مشخص و ساز و کار مناسبی برای دریافت نوبت در این خصوص، ایجاد کنند.

دردسر اقدامات تبلیغاتی دولت نهم برای برخی مسئولان فعلی

طبق گزارش یک نهاد مسئول به برخی مدیران مهم اجرایی، با توجه به قراردادی که مسئولان دولت وقت در سال ۱۳۸۷ برای تهیه تیزرهای تبلیغاتی افتتاح طرح‏های دولت و برنامه ‏های تلویزیونی در خصوص فعالیت های برخی مدیران با یک مجموعه تبلیغاتی منعقد کرده اند به رغم گذشت بیش از ۹ سال، مفاد قرارداد و نحوه اجرای آن با اختلافات متعددی میان دو طرف همراه شده که نیازمند دخالت نهادهای مختلف اجرایی و حقوقی است.

ایران

محمدتقی رهبر: قم، نه نجف می‌شود نه سکولار

امام جمعه اصفهان درباره مباحثی که پیرامون بحث نفوذ در حوزه‌های علمیه مطرح شده گفت: بحث نفوذ در میان علما مطرح نیست و شأن علما بالاتر از آن است که تحت نفوذ قرار بگیرند. به گزارش انتخاب، این عضو جامعه روحانیت درباره برخی سخنان پیرامون مهاجرت برخی طلبه‌ها از حوزه علمیه قم به نجف نیز تأکید کرد: مهاجرت به نجف به آن صورت نیست؛ در حال حاضر در حوزه ده‌ها هزار طلبه و حوزوی مشغول به تحصیلند و حوزه علمیه قم به حوزه‌ای پویا و پرتحرک تبدیل شده است.

او ادامه داد: مهاجرت به نجف زیاد نیست، اگر هم باشد خیلی نادر است؛ قم هم مرکزیت خودش را دارد و وجود پژوهشکده‌ها و پژوهشگاه‌های فراوان و زمینه‌های پژوهشی زیاد نشان دهنده این موضوع است. حجت‌الاسلام رهبر در پاسخ به سؤالی در مورد برخی سخنان و ابراز نگرانی‌ها در رابطه با سکولار شدن حوزه قم  یا حرکت آن به سمت نجف، گفت: الان خطری از این جهت در حوزه قم نمی‌بینم؛ حوزه علمیه قم در حال حاضر بسیار پویا و پرتحرک است و نشانه این موضوع هم وجود نویسندگان و محققین فراوان است که در صدها و هزارها مرکز تحقیقاتی و پژوهشی مشغولند. او ادامه داد: از این جهت، حرکت ارتجاعی و سکولار در مورد حوزه علمیه قم تصور نمی‌شود.

کمیسیون قضایی از زندان‌ها بازدید می‌کند

سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس گفت که نماینده‌های این کمیسیون بر طبق توافقی که با سازمان زندان‌ها صورت گرفته، قرار است روتین از زندان‌های کشور بازدید کنند. به‌گزارش تابناک، حسن نوروزی افزود: درخواستی از سوی نمایندگان برای دیدار دوباره از زندان اوین داده نشده و چنین چیزی در کمیسیون مطرح نشده است.

وی ادامه داد: کمیسیون قضایی بعد از تعطیلات و فعال شدن دوباره کمیسیون قصد دارد دوره‌ای از زندان‌ها بازدید کند؛ بازدید از زندان تهران، زندان قزل‌حصار و آگاهی شاپور. همچنین قرار است این بازدیدها جزو برنامه‌های عادی و روتین ما باشد. نوروزی همچنین گفت که در بازدید از زندان‌ها هیچ دیداری با بازداشتی‌های دراویش نخواهیم داشت. اینها باید محاکمه شوند و به مجازات اعمال خود برسند. کمیسیون قضایی مجلس به این موضوع ورود نمی‌کند و این افراد باید به سزای خطاهای خود برسند.

نظر مساعد رؤسای قوای سه‌گانه نسبت به رفع حصر

فاطمه سعیدی عضو کمیته رفع حصر فراکسیون امید با اشاره به اقدامات این کمیته گفت: با رئیس قوه مقننه و قوه قضائیه نشست داشتیم و ان‌شاءالله بزودی به نتیجه می‌نشیند. نظر اینها مساعد است و به‌دنبال تمهیداتی هستند که بزودی حصر به‌پایان برسد.

به‌گزارش ایلنا، نماینده تهران در مورد شروط احتمالی رفع حصر هم گفت: شروط هنوز مشخص نشده و کمیته پیگیر است. امیدواریم نیروهای انقلابی بزودی به جامعه برگردند.

آرمان

تدوین لایحه قانون جامع انتخابات

لایحه قانون جامع انتخابات در آخرین نشست این کمیسیون در اول اسفند ماه سال جاری، تصویب و تقدیم دولت شد و پس از طرح و تصویب در هیات وزیران به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد. اسماعیل‌جبارزاده اظهار کرد: قوانین موضوعه فعلی به دلیل تعدد و تکثّر و فقدان انسجام، مجریان انتخابات مختلف را در عمل با مشکلات و پیچیدگی‌های فراوانی روبه‌رو می کند که گاه به چالش‌هایی در سطح ملی تبدیل شده است.

وی گفت: برای نمونه، درباره نحوه ترکیب، حیطه اختیار و نحوه تشکیل هیأت‌های اجرایی، نحوه حضور نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رأی و فرایند قرائت، شمارش و تجمیع و اعلام نتایج انتخابات غالبا با مسائلی مواجه بوده‌ایم که سرانجام ناگزیر از بازنگری ساختاری در قوانین انتخابات شدیم. وی فقدان نظام مالی شفاف و دقیق در فعالیت‌های تبلیغاتی نامزدها و نبود سامانه فراگیر و کارآمد پیشگیری از تخلفات انتخاباتی و برخورد با متخلفان، وجود ابهام در شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان و لزوم بهره‌مندی از فناوری‌های نوین را از دلایل دیگر اقدام دولت برای تدوین این لایحه، برشمرد. معاون سیاسی وزیر کشور در خصوص سیر مراحل تدوین لایحه قانون جامع انتخابات از تشکیل ۲۷ جلسه در کمیسیون سیاسی، دفاعی دولت به‌این منظور، خبر داد.

وی خاطرنشان کرد که این کمیسیون که مرکب است از وزرای کشور، دفاع، اطلاعات و معاونان حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور، دارای کارگروه های تخصصی است که طی ده‌ها جلسه، پیش‌نویس این لایحه را از ابعاد مختلف به دقت مورد ارزیابی و بررسی قرار داده اند. نهایتا، لایحه مذکور در آخرین نشست این کمیسیون در اول اسفند ماه سال جاری، تصویب و تقدیم دولت محترم شد که علی القاعده پس از طرح، بررسی و تصویب در هیات وزیران برای تصویب نهایی به مجلس ارسال خواهد شد.

توضیح درباره سقف شیروانی کافوهای مخابرات

نصب شیروانی روی کافوی شرکت مخابرات در خیابان انقلاب با شائبه برخورد با هنجارشکنی کشف حجاب موسوم به «دختران خیابان انقلاب» همراه شد و حتی دستمایه طنز و تمسخر قرار گرفت.

مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات در همین رابطه توضیح داد: از گذشته مواردی از استفاده غیرمعمول از تجهیزات مخابراتی وجود داشته، برای مثال برخی دستفروش‌ها روی کافوها بساط می‌کنند که به دلیل حساسیت تجهیزات مخابراتی و اهمیت ارتباطات، در صورت مشاهده چنین مواردی اقدامات پیشگیرانه برای حفظ سلامت تجهیزات انجام می‌شود. علاوه بر این، نصب شیروانی روی کافوی این خیابان موردی نبوده و هم‌اکنون در سطح شهر تعداد بسیاری از کافوها با شیروانی وجود دارند و به هیچ‌وجه مورد جدیدی نیست. شیروانی نصب‌شده روی کافوی مورد نظر به هیچ وجه ارتباطی با شائبه‌های مطرح‌شده ندارد و در راستای اقدامات پیشگیرانه قبلی شرکت مخابرات در حفظ تجهیزات بوده است.

بررسی استیضاح آخوندی

رئیس کمیسیون عمران مجلس درباره آخرین وضعیت پیگیری‌های کمیسیون عمران در رابطه با سقوط هواپیمایATR شرکت آسمان اظهار کرد: با توجه به تیم هفت‌نفره‌ای که از فرانسه به ایران آمدند مقرر شده است پیگیری‌های خود را برای بررسی علل بروز این حادثه انجام دهند.

محمدرضا رضایی کوچی افزود: قرار شده است تیم‌های جست‌وجوگر، مسئولان مربوطه و همچنین تیم هفت‌نفره فرانسه با کمک جعبه‌سیاه هواپیما و همچنین داده‌های موجود در پی علل بروز این حادثه باشند و تا زمانی که جعبه سیاه هواپیما پیدا نشود این تیم هفت نفره در ایران خواهند ماند. وی ادامه داد: با توجه به اینکه طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی در کمیسیون در حال بررسی است در صورت تکمیل امضای نمایندگان به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد. البته یک جلسه مشخص به عنوان جلسه نهایی قبل از استیضاح با حضور شخص وزیر برگزار خواهد شد که پس از آن روند استیضاح ادامه خواهد یافت.

انتقاد از لایحه مدیریت بحران دولت

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، گفت: لایحه مدیریت بحران دولت مشکلات زیادی داشت که ما تا حدی این مشکلات را در مجلس برطرف کردیم، اما هنوز هم این لایحه دردی از بحران‌های ما دوا نخواهد کرد. در لایحه دولت به مقوله پیش‌بینی و پیشگیری توجه نشده بود اما ما در مجلس به این دو مقوله پرداختیم.

ابوالفضل ابوترابی درخصوص لایحه مدیریت بحران که در مجلس مورد بررسی قرار گرفته است، بیان کرد: در لایحه دولت به مقوله پیش‌بینی و پیشگیری توجه چندانی نشده بود اما ما در مجلس به این دو مقوله پرداختیم و پیش‌بینی و پیشگیری را اساس کار خود قرار دادیم تا حداقل بتوانیم از اتفاقات ناگواری که پیش‌بینی می‌شود، پیشگیری کنیم. لایحه مدیریت بحران دولت مشکلات زیادی داشت که ما تا حدی این مشکلات را در مجلس برطرف کردیم. اما از آنجا که نمی‌شود اصل لایحه را تغییر داد هنوز هم از نظر من در این لایحه مشکلاتی وجود دارد. این لایحه اکنون چاپ شده و در نوبت بررسی در صحن است.

تداوم فعالیت جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی

عضو شورای مرکزی جمنا تصریح کرد که باید احزاب را در اصول به هم نزدیک کرد. مهدی چمران در خصوص آخرین فعالیت‌‎های جمنا بعد از انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: از روز اول ایده این بود که تشکلی ایجاد شود که حزب نباشد، بلکه فراگیر یا جامع احزاب باشد تا تمام احزاب انقلابی نه فقط اصولگرا را جذب کند و در یک جبهه آنها را شکل دهد، به همین دلیل اسم آن‌ جبهه گذاشته شد.

وی خاطرنشان کرد: این ایده تنها برای انتخابات نبود زیرا برای انتخابات نیازی به اینگونه تشکیلات نبود. روش این بود که باید دقیق‌تر و عمیق‌تر کار کرد تا به ویژه در زمان غیر انتخابات نیروها و مردم را آماده ساخت و هر دولتی که سرکار می‌آید از مردم مطالبه‌گری داشت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نه + دو =