کد خبر : 85344
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 8 مارس 2018 - 9:10
-

۱۰۰ مکان گردشگری تهران که نباید از دست داد

۱۰۰ مکان گردشگری تهران که نباید از دست داد

به گزارش قائم آنلاین،   تهران بزرگ‌ترین شهر و پایتخت ایران و مرکز استان تهران و شهرستان تهران است. جمعیّت آن در حدود ۸ میلیون نفر است و بیست و پنجمین شهر پرجمعیّت جهان به شمار می‌آید.به نقل از بیتوته مساحت این شهر ۷۳۰ کیلومتر مربّع است. این شهر یکی از بزرگ‌ترین شهر‌های غرب آسیا

به گزارش قائم آنلاین،   تهران بزرگ‌ترین شهر و پایتخت ایران و مرکز استان تهران و شهرستان تهران است. جمعیّت آن در حدود ۸ میلیون نفر است و بیست و پنجمین شهر پرجمعیّت جهان به شمار می‌آید.به نقل از بیتوته مساحت این شهر ۷۳۰ کیلومتر مربّع است. این شهر یکی از بزرگ‌ترین شهر‌های غرب آسیا و بیست و هفتمین شهر بزرگ دنیا است. شهر تهران، در شمال کشور ایران و جنوب دامنهٔ رشته کوه البرز واقع شده‌است.

مهمترین جا‌های دیدنی تهران عبارتند از:

برج میلاد

برج میلاد نام برج مخابراتی چند منظوره است که در شمال غربی تهران، میان تپه‌ای با مساحت تقریبی ۱۴ هکتار واقع در جنوب محله شهرک غرب و شمال کوی نصر در منطقه ۲ شهرداری تهران قرار دارد. این برج با ارتفاع ۴۳۵ متر (۳۱۵ متر از آن مربوط به شفت بتنی و ۱۲۰ متر دیگر مربوط به آنتن برج)، بلندترین برج ایران، ششمین برج بلند مخابراتی جهان و بیستمین سازه بلند نامُتکی جهان است.

این برج با ۱۳ هزار متر زیربنا از نظر وسعت کاربری سازهٔ رأس برج در میان تمامی برج‌های مخابراتی دنیا مقام نخست را دارد. این سازه به دلیل بلندی بسیار و شکل ظاهری متفاوتش، تقریباً از همه جای تهران نمایان است و از این رو، یکی از نماد‌های پایتخت ایران به شمار می‌آید.

موزه آبگینه

این مجموعه تا ۱۳۳۰ خانه و محل کار قوام‌السلطنه بود و بعد از آن به مدت هفت سال در اختیار سفارت مصر قرار گرفت. سپس، به ترتیب به محل سفارت افغانستان، بانک بازرگانی و در سال ۱۳۵۵ با همکاری مهندسان ایرانی و اتریشی، تغییرات آن شروع شد. موزه آبگینه، موزه تخصصی شیشه و سفال است.

قدیمی‌ترین شیشه‌ها، لوله‌های شیشه‌ای به نام سیلندر شیشه است که از معبد چغازنبیل کشف شده است و مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد است. شیشه‌ها و سفال‌های طبقه اول نیز مربوط به دوره‌های پیش از تاریخ است که قدیمی‌ترین سفال دست‌ساز از دوران اشکانی می‌باشد. این موزه دارای تالار‌های مختلفی مانند تالار صدف، تالار زرین و تالار لاجورد است که مجموعه‌ای از ظروف تاریخی با نقش و نگار‌های هنری را در خود جای داده است.

بوستان نوروز

یکی از جا‌های دیدنی تهران در غرب بزرگراه شهیدمدرس و جنوب پارک آب و آتش می‌باشد که با عبور از مجموعه آب و آتش و ادامه مسیر به سمت جنوب، بعد از اتوبان شهید همت با استفاده از یک پل ارتباطی وارد بوستان نوروز و مجموعه پلانتاریوم می‌شوید.

بوستان نوروز با بیش از ۹۰ هزار متر مربع مساحت بزرگترین بوستان پهنه غربی اراضی عباس آباد تهران با کارکرد تفریحی، فرهنگی و تفرجی است که برای آن کارکرد‌های بین المللی و فرهنگی نیز تعریف شده است. در بخشی از بوستان نوروز به نام «اکو»، برای کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو (به علاوه بحرین و عراق، که عضو اکو نیستند، ولی نوروز را جشن می‌گیرند) ۱۲ سکو طراحی شده است که این کشور‌ها می‌توانند مراسم و آداب خاص خود درباره نوروز را در آن به نمایش بگذارند.

بوستان باغ ایرانی

با مساحتی حدود ۳.۴ هکتار در محدوده شهرداری منطقه ۳ تهران واقع شده و بر اساس الگوی باغ ایرانی طراحی گردیده است تا به یکی از جا‌های دیدنی تهران بدل شود. بوستان باغ ایرانی در یکی از محله‌های قدیمی تهران به نام ده ونک قرار گرفته که با قدم زدن در کوچه پس کوچه هایش یادی از گذشته‌های نه چندان دور تهران می‌کنید. عمارت‌ها و خونه باغ‌های قدیمی یاد آور آرامش و صفای مردم آن، از زیبایی‌های محله‌های قدیمی تهران هستند. در همان حوالی یکی از باغ‌های قدیمی سر و سامان داده شده و با استفاده از عناصر معماری سنتی ایرانی نام باغ ایرانی را به یدک می‌کشد.

۲.۵ هکتار از سطح بوستان باغ ایرانی به فضای سبز اختصاص داده شده و جالب اینجاست که در احداث فضای سبز آن درختان قدیمی موجود حفظ گردیده اند و گونه‌های گیاهی دیگر از قبیل: برگ نو، برگ بو، زرشک، شیر خشت، مورد، پیراکانتا، انواع رز و نسترن و بوته‌های فصلی و دایمی به آن اضافه شده اند. گلکاری‌های بسیار زیبا در کنار درختان سر به فلک کشیده و نیمکت‌هایی که می‌توانید روی آن‌ها بنشینید و از زیبایی‌های این باغ لذت ببرید. بدون شک بوستان باغ ایرانی از مکان‌های دیدنی تهران است.

از ویژگی‌های مهم بوستان باغ ایرانی می‌توان به مناسب سازی معابر جهت تردد معلولین اشاره کرد که استفاده از این بوستان را برای این عزیزان راحت‌تر می‌کند. بوستان باغ ایرانی به نام‌های پارک باغ ایرانی، نیز شناخته می‌شود. بوستان باغ ایرانی دارای ۲ ورودی اصلی با سردر‌های زیبا در ضلع شرقی و غربی و ۲ ورودی در ضلع جنوبی و جنوب غربی است.

آدرس بوستان باغ ایرانی: خیابان شیخ بهایی شمالی،۲۰ متری پیروزان، کوچه شهید صابری.

بهشت مادران

این بوستان نخستین مجموعه ورزشی تفریحی ویژه بانوان است که با دیوار‌های بلند محافظت شده و ورود مردان به آن ممنوع است. عملیات احداث پروژه بوستان بهشت مادران واقع در ضلع شمال شرقی تقاطع بزرگراه‌های رسالت و شهید حقانی از اواخر اردیبهشت سال ۱۳۸۴ شروع گردید.

یکی از جذابیت‌های بوستان بهشت مادران، گونه‌های گیاهی است که برای فضای سبز آن استفاده شده و زنان علاقه‌مندی خاصی برای آگاهی از کم و کیف رشدشان نشان می‌دهند که البته در این رابطه فضایی در قالب کلینیک گل و گیاه نیز در پارک طراحی شده است. در این پارک بیش از ۳۸ گونه گیاهی وجود دارد. همچنین جوی‌های آب در سراسر بوستان طراحی شده که برخی در آرامش پارک، عبور آب را به تماشا می‌نشینند و در حقیقت یکی از زیباترین فضا‌های پارک همین قسمت است. دور از هیاهوی خیابان‌ها و ماشین‌ها بهشت مادران فضایی آرامش بخش برای زنانی است که نیاز به تفریح و استراحت دارند.

بوستان آب و آتش

یکی از بوستان‌های متفاوت شهر تهران با مساحتی گسترده و امکانات تفریحی مختلف که بدون شک از دیدنی‌های تهران محسوب می‌شود. بوستان آب و آتش با مساحت ۲۴ هزار مترمربع در تیرماه ۱۳۸۸ افتتاح شد. بوستان آب و آتش یا بوستان حضرت ابراهیم (ع) دارای تجهیزاتی مانند چهار برج آتش، آبنما، فضای بازی با آب، چادری ۷۰۰ متری با روی گردان ۳۷۰ نفری، پل ابریشم، لانه کبوتر، کالسکه رانی، فانوس دریایی، آلاچیق، … و محیط سبز است که آن را از سایر بوستان‌های تهران متمایز کرده است.

بوستان آب و آتش که از مکان‌های دیدنی تهران است از طریق یک پل کابلی به بوستان نوروز ارتباط دارد. این پل مخصوص پیاده روی و دوچرخه سواری است که از روی اتوبان همت می‌گذرد و نمای بسیار زیبایی دارد. بوستان آب و آتش دارای ۲ در ورودی نیز هست که یکی از اتوبان شهید حقانی و دیگری از کوچه کنار بوستان؛ در ضلع غربی آن که دالانی با سقفی چوبی است و در تابستان با گل و گیاه پوشیده می‌شود وبسیار زیبا و دلنشین است.

آدرس بوستان آب و آتش: بوستان حضرت ابراهیم (ع) در شمال مجموعه تفریحی اراضی عباس آباد تهران قرار گرفته است. بوستان آب و آتش در میدان ونک، اتوبان شهید حقانی، بعد از چهار راه جهان کودک، دست راست، جنب اتوبان. در اولین کوچه بعد از چهارراه جهان کودک راه دارد که آخر آن خیابان پارکینگ مخصوص پارک نیز در نظر گرفته شده است.

درکه

درکه یکی از از قدیمی‌ترین و زیباترین محلات ییلاقی شمیرانات است که در امتداد دره مصفایی به همین نام به صورت شمالی-جنوبی و در دو طرف مسیر رودخانه درکه واقع شده است. محل و مسیر کوهستانی درکه در شمال غرب تهران قرار دارد و آغاز یکی از مسیر‌های محبوب کوه پیمایی در تهران است. درکه یکی از تفریحگاه‌های مهم و قدیمی تهران است که نباید هیچوقت آن را از نظر دور کنید. ییلاق خوش آب وهوایی در پای کوه‌های بلند البرز، مکان‌های دیدنی با دسترسی آسان که می‌توان برای کوه پیمایی سبک و گشت و گذار به آنجا رفت.

قدمت درکه به حدود قرن پنجم هجری بر می‌گردد و سادات ساکن در آن از نسل امامزاده سید محمد والی از نوادگان علی بن حسین هستند. کشف سنگ‌های قبور، تنور‌های قدیمی، هاون‌های سنگی تراش خورده هنگام خاکبرداری و احداث بنای امامزاده، همچنین جاری بودن چشمه آب در شمال بقعه متبرکه موید سکنای اولیه اهالی درکه در اطراف همین امامزاده می‌باشد.

هفت حوض، جنگل و آبشار کارا، آبشار بند عبدالله، آبشار جوزک، پلنگ جوزک، پلنگ چال، اسپیو (آب سپید)، هفت چشمه (هفت طیغانی)، و کفو (آب کف دار) معروف‌ترین جلوه‌های طبیعت زیبا و مترنم دره درکه هستند که بر جاذبه‌های گردشگری و کوه پیمایی آن افزوده اند. درکه تهران به نام‌های درکه، نیز شناخته می‌شود.

چشمه علی

این چشمه در همسایگی ابن بابویه، برج طغرل، دژ رشکان و در زیر باروی ری واقع شده است. چشمه‌علی از میان صخره اى بزرگ خارج شده و به سوى جنوب و سپس جنوب شرق جاری است. نام باستانی این چشمه، سورنا بوده است که احتمالا منسوب به دودمانی بزرگ در دوره اشکانیان و ساسانیان است. بعد‌ها به نام امام علی (ع) به چشمه على معروف شد. قدمت چشمه علی به حدود ۸۰۰۰ سال پیش بر می‌گردد، زمانی که نخستین اجتماع در کنار چشمه‌ای دایمی واقع بر بالای تپه ای، گرد آمدند. این محل در هزاره سوم پیش از میلاد ناگهان متروک شد و دوباره از هزاره دوم مسکونی و آباد گشت.

این جا آثاری از عهد پارت‌ها (حصار معبد آناهیتا متعلق به آغاز عصر مسیحی)، ساسانی ها، اسلام تا عهد تیموریان به دست آمده است. به استناد روایت‌های مختلف، مادر زرتشت نیز در این مکان متولد شده است. درباره آب چشمه گفته می‌شود که از جاجرود و قیطریه تأمین می‌شود و پس از گذر از راه‌های زیر زمینی، از دل تپه می‌جوشد. در گذشته فرش فروش‌ها و مردم تهران، قالی‌ها و قالیچه‌های خود را با این عقیده که در آب این چشمه خاصیتی است که فرش را تمیز و رنگش را روشن‌تر و پر جلاتر می‌سازد، در آب چشمه‌علی می‌شستند. چشمه علی در جنوب تهران و شمال شهرری در منطقه ۲۰ شهرداری تهران قرار دارد.

میدان آزادی

از بزرگ‌ترین میدان‌های تهران است که برج آزادی با ارتفاع چهل و هشت متر، نماد تهران در آن قرار دارد. برج آزادی یا شهیاد، در زمان سلطنت محمد رضا شاه پهلوی به عنوان نماد پایتخت ساخته شد. این میدان که قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران میدان شهیاد نام داشت، به صورت بیضی ساخته شده است که در مرکز آن برج آزادی قرار گرفته است و در حاشیه‌ی آن دو مسیر اتومبیل رو که در بعضی قسمت‌ها به صورت دو طبقه ساخته شده است، قرار گرفته است. بین بنای برج آزادی و مسیر‌های اطراف میدان نیز باغچه‌های چمن کاری شده به صورت شش ضلعی ساخته شده است.

بازار تجریش

بازار تجریش که از یک طرف به میدان تجریش، از سمت دیگر به امام‌زاده صالح و کوچه‌های اطراف آن راه دارد، از قدیمی‌ترین مراکز خرید شمیران بوده و هنوز بافت قدیمی خود را حفظ کرده است. اگر چه ساخت بازار قائم به سبک جدید در کنار آن شکل کاملاً سنتی بازار را تحت تأثیر قرار داده است، اما هنوز حجره‌های معروف و قدیمی بازار هویت خود را از دست نداده اند. بازار قدیمی تجریش، به صورت سرپوشیده و متصل کننده دو محله سرپل و تجریش است، که نمونه کوچکی از بازار تهران است.

در بازار تجریش که از سوق‌های کوچکی تشکیل شده، یک میدان سرپوشیده میوه و تره بار هم وجود دارد که از نظر مکانی بسیار جذاب و زیبا است. البته این میدان در اصل مکان تکیه تجریش می‌باشد که یکی از قدیمی‌ترین تکیه‌های تهران به شمار می‌رود و بعد از ده محرم به اجاره در اختیار بازار میوه تره بار قرار می‌گیرد. بازار تجریش همچون دیگر بازار‌های سنتی، مسجد و حسینیه دارد.

فهرست دیگر جا‌های دیدنی تهران:

تهران قدیم

۱. مجموعه برج آزادی
۲. خانه موزه مقدم حسن آباد
۳. عمارت مسعودیه بهارستان
۴. باغ موزه نگارستان بهارستان
۵. کاروانسرای خانات میدان شوش
۶. خانه کاظمی تهران قدیم چاله میدان
۷. باغ موزه قصر
۸. مدرسه دارالفنون ناصرخسرو
۹. خانه دکتر مصدق فلسطین
۱۰. قنات آب شهرک امید

هنری

۱۱. خانه موزه استاد صبا بهارستان
۱۲. موزه فرش کارگر شمالی
۱۳. موزه موسیقی الهیه
۱۴. خانه صادق هدایت سعدی
۱۵. موزه سینما باغ فردوس
۱۶. موزه ابگینه و سفالینه سی تیر
۱۷. شهرک سینمایی غزالی جاده مخصوص کرج
۱۸. موزه هنر‌های معاصر کارگر شمالی
۱۹. تاتر شهر پارک دانشجو
۲۰. تالار وحدت حافظ

فرهنگی تاریخی

۲۱. مجموعه موزه‌های کاخ گلستان
۲۲. مجموعه موزه‌های کاخ نیاوران
۲۳. مجموعه موزه‌های کاخ سعد آباد
۲۴. موزه عبرت ایرات عشرت آباد
۲۵. موزه رضا عباسی شریعتی
۲۶. موزه جواهرات چهارراه استانبول
۲۷. موزه عروسک‌های ملل پاسداران
۲۸. موزه ملی ایران سی تیر
۲۹. موزه ملک باغ ملی
۳۰. باغ مینیاتوری ایران جانبازان غربی

 

مذهبی

۳۱. آرامگاه ابن بابویه
۳۲. موزه آثار شهدا بهشت زهرا
۳۳. موزه مرکزی شهدا طالقانی
۳۴. مسجد و مدرسه سپهسالار ناصر خسرو
۳۵. کلیسای سرکیس مقدس نجات الهی
۳۶. موزه هنر‌های دینی امام علی اسفندیار
۳۷. حسینیه و خانه امام خمینی جماران
۳۸. مرقد امام خمینی بهشت زهرا
۳۹. حسینیه ارشاد شریعتی
۴۰. امام زاده داوود کن

گردش و فضای سبز

۴۱. آبشار و آب نما تهران شهید خرازی
۴۲. پارک ژوراسیک سعادت آباد پارک پرواز
۴۳. باغ ایرانی شیخ بهایی
۴۴. پارک بازیافت علی آباد جنوبی
۴۵. دریاچه شهدای خلیج فارس چیتگر
۴۶. بوستان نوروز پل طبیعت گنبد مینا و زیما پارک آب و آتش
۴۷. باغ گیاه شناسی ملی پیکان شهر
۴۸. باغ پرندگان هنگام
۴۹. موزه حیات وحش هفت چنار
۵۰. موزه حشرات هایک میرزا یانس چمران

ورزشی

۵۱. کوهنوردی کوهستان‌های تهران پناه گاه‌های شیر پلا توچال و پناه گاه کلک چال درکه و دارآباد
۵۲. دوچرخه سواری پارک چیتگر
۵۳. مجموعه ورزشی استادیوم آزادی
۵۴. مجموعه ورزشی انقلاب نیایش
۵۵. پیست‌های اسکی توچال و دیزین و شمشک و …
۵۶. پینت بال‌ای تهران کوهستان و انقلاب و …
۵۷. پرواز پاراگلایدر شهران
۵۸. جاده پیاده روی پارک پردیسان
۵۹. پارک اختصاصی بانوان بهشت مادران حقانی
۶۰. کارتینگ پرند

علمی

۶۱. موزه پست و تلفن باغ ملی
۶۲. موزه ملی پزشکی کارگر شمالی
۶۳. موزه خودرو‌های تاریخی جاده مخصوص کرج
۶۴. موزه تماشاگه زمان تجریش
۶۵. نمایشگاه هوایی اتوبان کرج
۶۶. موزه دکتر حسابی مقصود بیک
۶۷. موزه صنعت برق پیروزی
۶۸. رصد خانه زعفرانیه
۶۹. پارک ترافیک مرزداران
۷۰. موزه اسناد ملی حقانی

 

تجاری

۷۱. بازار قدیم تهران
۷۲. بازار سنتی تجریش
۷۳. بازار مبل و موزه مبل یافت آباد
۷۴. نمایشگاه بین المللی تهران چمران
۷۵. مجتمع تجاری و پردیس بزرگ سینمایی کوروش ستاری
۷۶. هایپر استار باکری
۷۷. مال‌های جدید تهران تیراژه ۲ و ارگ و تهران مال و پالادیوم …
۷۸. مرکز خرید گلستان شهرک غرب
۷۹. مرکز همایش‌های اجلاس سران
۸۰. بازار موبایل علاالدین جمهوری

 

خوراکی

۸۱. رستوران‌ها و کافه‌های دربند
۸۲. رستوران‌ها و کافه‌های درکه
۸۳. رسووران‌های فرحزاد
۸۴. کافه و رستوران‌های ییلاقات تهران فشم و میگون. لواسان و کن
۸۵. کافه نادری انقلاب
۸۶. فودکورت پالادیوم
۸۷. قنادی‌های کوک
۸۸. کافه رستوران خانه هنرمندان ایرانشهر
۸۹. چلوکبابی‌های قویمی بازا تهران مسلم و شمشیری و شرف الاسلامی و …
۹۰. دیزی سنتی آذری میدان راه آهن

تفریحی

۹۱. برج میلاد و دلفیناریوم
۹۲. آکواریوم و موزه صلح پارک شهر
۹۳. سورتمه تهران گلابدره
۹۴. تله کابین توچال
۹۵. سینمای ۷ بعدی پارک آب و آتش
۹۶. دهکده آبی پارس
۹۷. مجموعه آبی فشافویه اتوبان قم
۹۸. باشگاه موتورسواری صحرایی اتوبان بابایی
۹۹. سرزمین عجایب مجتمع تیراژه اشرفی اصفهانی
۱۰۰. شهربازی بیلینو بوستان نهج البلاغه

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × یک =