آیا آمریکا تصمیم به خروج از برجام را دارد؟
به گزارش قائم آنلاین، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» در تحلیلی نوشته است: رهبران آمریکا بار دیگر وعده دادند که از توافق هستهای منعقد شده بین ایران و گروه کشورهای «۱+۵» خارج خواهند شد. “مایکل پنس” معاون رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود در کنفرانس سالانه سازمان لابیست و بانفوذ «کمیته روابط اجتماعی آمریکا-اسرائیل» در واشنگتن چنین
به گزارش قائم آنلاین، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» در تحلیلی نوشته است: رهبران آمریکا بار دیگر وعده دادند که از توافق هستهای منعقد شده بین ایران و گروه کشورهای «۱+۵» خارج خواهند شد. “مایکل پنس” معاون رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود در کنفرانس سالانه سازمان لابیست و بانفوذ «کمیته روابط اجتماعی آمریکا-اسرائیل» در واشنگتن چنین تهدیدی را دوباره مطرح کرد.
بدین ترتیب بعید نیست که آمادگی آمریکا، اسرائیل و ایران برای اصرار بر تامین منافع خویش به زودی مناقشه نظامی تمام عیاری را برای کل منطقه خاورمیانه به ارمغان آورد.
بیشتر بخوانید:
پنس چنین تهدید کرد: «نباید شک کرد که این آخرین شانس آنها (ایرانیها) است. اگر توافق هستهای طی یکی دو ماه آینده اصلاح نشود، آمریکا فورا از آن خارج خواهد شد. واشنگتن قصد ندارد به تهران اجازه دهد که به سلاح هستهای دست یابد.»
سخنان معاون رئیس جمهوری آمریکا تفاوتی با سخنرانی ماه ژانویه وی در کنست (پارلمان) اسرائیل نمی کرد، ولی اینبار این حقیقت که در ماه مه کاخ سفید باید تصمیم خود در باره تایید یا عدم تایید توافق هستهای را اعلام کند، به سخنان وی وجهه دیگری بخشید. با توجه به اینکه آمریکا این پرونده هستهای را جدای از سیاست خارجی ایران در خاورمیانه نمی داند، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) واقعا در معرض خطر جدی قرار گرفته است.
این مسئله که جامعه جهانی باید منافع اسرائیل در خاورمیانه را نیز در نظر داشته باشد در جریان سخنرانی “ران درما” سفیر اسرائیل در آمریکا در کنفرانس مذکور شنیده شد. این دیپلمات یادآور شد که تل آویو به هیچ کس اجازه نمی دهد تا کسی از خط قرمزهای آنها عبور کنند. نمونه این تهدید هم حمله اخیر هواپیماهای اسرائیلی به مناطق مرزی در خاک سوریه بود.
روزنامه «واشنگتن پست» هم چندی پیش در تحلیلی نسبت به بروز یک جنگ تمام عیار بین اسرائیل و نیروهای طرفدار ایران در خاورمیانه هشدار داد.
اروپا همه تلاش خود را برای حفظ برجام به کار خواهد گرفت
این در حالی است که جامعه بین المللی حاضر نیست تا از آمریکا در صرف نظر کردن از توافق هستهای با ایران پیروی کند.
“اشتفان مایستر” رئیس برنامه شرق اروپا و آسیای مرکزی در شورای سیاست خارجی آلمان به روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» گفته است: «آلمان و اتحادیه اروپا از چنین اقدامات یکجانبهای از طرف واشنگتن حمایت نمی کنند. برای اینکه توافق هستهای با ایران برای مقامات برلین اهمیت زیادی دارد. هر اقدامی که منجر به تیره کردن روابط با تهران شود، در شرایطی که همه خاورمیانه در وضعیت هرج و مرج بسر می برد، بسیار خطرناک خواهد بود.»
به گفته وی، ضمن اینکه این در شرایطی است که تعیین تعرفه های گمرکی برای فولاد در حال تبدیل شدن به دومین موضوع مخرب و خطرناک برای کشورهای اروپایی است و می تواند روابط بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده را تیره تر از قبل کند. حتی اگر با برخی از سیاستهای ایران در سوریه و منطقه مخالفت وجود داشته باشد، آلمان باز هم همه تلاش خود را بکار خواهد برد تا توافق هستهای حفظ شود.
تردیدی وجود ندارد که موضوع مقابله با ایران در منطقه، خاورمیانه را در معرض خطر مشکلات تازهای قرار خواهد داد. “بنیامین نتانیاهو” نخست وزیر اسرائیل در جریان مذاکرات چند روز قبل خود با “دونالد ترامپ” مدعی شد که جمهوری اسلامی بزرگترین چالش برای اسرائیل و آمریکا در خاورمیانه بشمار می رود. به عقیده وی، توافق هستهای راه را برای دست یافتن ایران به بلندپروازهای هستهای هموار کرده است.
این در حالی است که مسئله پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) این هفته موضوع مذاکرات “محمدجواد ظریف” وزیر امور خارجه ایران و “ژان ایو لودریان” همتای فرانسوی وی در تهران بود. ظریف تاکید کرد: «برجام توافقنامهای چندجانبه است که اروپا هم در موفقیت آن سهیم است. اروپا می تواند سهم سازنده تری برای حفظ این توافق مهم بین المللی ایفاء کند و تعهدات خود در چارچوب این سند را بطور کامل اجرا نموده و بر آمریکا هم فشار وارد آورده و مانع از آن شود تا ایالات متحده خواسته های غیرقانونی و غیرمنطقی خود را بر آنها تحمیل کند.»
البته مقامات تهران وعده داده اند که اگر آمریکا از توافق هستهای خارج شود، ایران هم قادر خواهد بود تنها ظرف ۴۸ ساعت، سطح غنی سازی اورانیوم را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.
اوضاع از آن جهت پیچیده می شود که جمهوری اسلامی قصد ندارد از برنامه موشکی خود که بهانه اصلی آمریکا برای اعمال تحریمهای یکجانبه است، صرفنظر کنند.
آمریکا قدرت دفاع از متحدینش در برابر پاسخ نظامی ایران را ندارد
در این بین در محافل کارشناسی روسی نسبت به سناریوی نظامی پیرامون مسائل ایران هشدار داده اند. “یولیا سوویچنیکووا” کارشناس ارشد مدرسه عالی اقتصاد مسکو به این روزنامه گفته است: «تهدید حمله نظامی به ایران می تواند از لحاظ ابعاد و شدت بسیار متفاوت باشد. برای درک اینکه این سناریو دقیقا به چه شکل است، باید درک نمود که صحبت بر سر چه نوع حملهای است.
چراکه نظامیان آمریکایی از اقداماتی در سطوح مختلف (حملات هوایی، حملات دقیق به تاسیسات هستهای و حتی عملیات کامل نظامی) صحبت به میان آورده اند. مسئله این است که هر اقدام نظامی کوچکی علیه ایران خطر تبدیل شدن به یک جنگ تمام عیار و گسترده را دارد، به این دلیل که مقامات تهران قطعا به هر اقدام نظامی از سوی آمریکا با شدیدترین حالت پاسخ خواهند داد و از منافع خویش دفاع می کنند و طرف آمریکایی هم توانایی آن را ندارد تا از همه متحدین خویش در منطقه حمایت کند.»
به گفته این کارشناس، این خطر نیز کامل جدی است که در صورت تحقق سناریوی نظامی آمریکا علیه ایران، نیروهای طرفدار ایران در منطقه، بخصوص حزب الله لبنان نیز تحریک شده و دست به اقدامات نظامی خاصی در منطقه خلیج فارس بزند و بدین ترتیب کل خاورمیانه، عرصه جنگ خواهد شد. بنابراین قبل از هر تصمیم گیری لازم است کلیه عواقب احتمالی چنین اقدامی دقیقا سنجیده شود.
برچسب ها :اروپا، برجام، آمریکا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0