نادیده گرفتن حقوق مصرفکننده در بازار شب عید
به گزارش قائم آنلاین، در هیاهوی خرید عید نوروز و بازار داغ ارائه خدمات مرتبط با این ایام یکی از دغدغههای مردم خرید جنس مرغوب و دریافت خدمات مناسب است چیزی که شاید بیشتر فروشندگان و ارائهدهندگان خدمات به آن توجه نمیکنند. آنطور که مشخص است در بازار پررونق نوروز شرکتهای خدماتی و فروشندگانی که
به گزارش قائم آنلاین، در هیاهوی خرید عید نوروز و بازار داغ ارائه خدمات مرتبط با این ایام یکی از دغدغههای مردم خرید جنس مرغوب و دریافت خدمات مناسب است چیزی که شاید بیشتر فروشندگان و ارائهدهندگان خدمات به آن توجه نمیکنند.
آنطور که مشخص است در بازار پررونق نوروز شرکتهای خدماتی و فروشندگانی که در دیگر ایام سال رونقی نداشتند به جای جلب رضایت و وفاداری مشتری بیشتر به فکر فروش خدمات و محصولات خود هستند تا از این طریق سودی عایدشان شود.
جمله «جنس فروخته شده پس گرفته نمیشود» عبارتی است که بیشتر فروشندگان در هنگام فروش کالا به خریدار یادآوری میکنند و حتی با نصب کاغذ یا تابلو در مغازه خود بر روی این نکته تاکید دارند و در کنار آن به مشتری یادآوری میکنند که «جنس فروخته شده تنها تا ۲۴ ساعت امکان تعویض دارد».
حتی برخی فروشندگان پا را فراتر گذاشتهاند و برای محکمکاری فاکتور خرید به دست مشتری میدهند که تاریخ و قیمت جنس فروخته شده کاملا مشخص است. ارائه این فاکتور نه برای حفظ حقوق مصرفکننده بلکه برای جلوگیری از سواستفاده مشتری است زیرا با عبارتی قرمز روی فاکتور نوشته شده که «تعویض جنس تنها با ارائه فاکتور» انجام میشود.
بیشتر بخوانید:
نرخ تخممرغ و گوشت در طرح تنظیم بازار
قیمت میوه شب عید اعلام شد
این تنها نمونهای از عدم رعایت حقوق مصرفکننده است، حقی که در بیشتر کشورهای جهان به رسمیت شناخته شده اما در بین شرکتهای خدماتی، فروشگاهها، شرکتهای هواپیمایی، تولیدکنندگان ایرانی چندان رسمیت ندارد و شکایاتی که مردم از صنوف مختلف گزارش میکنند گویای این نکته است.
محمدخلیل ترابی، رئیس اتحادیه قنادان و یوخهپزان شیراز، گفته است: اتحادیه قنادان و یوخهپزان شیراز کمترین مورد شکایت در زمینه گرانفروشی را داشته و بیشتر شکایات ما مربوط به «عدم تحویل کیک در موعد مقرر»، «عدم تطابق شکل کیک تحویلی با سفارش مشتری» و غیره بوده است.
متاسفانه حمایت از حقوق مصرفکننده در ایران بیشتر در قالب شکایت مصرفکننده و رسیدگی از سوی ارگانهای مربوطه خلاصه شده و نخستین کار در حمایت از حقوق مصرفکننده بر دوش خود مصرفکننده است.
از سوی دیگر تولیدکنندگان و خدماتدهندگان با این تصور که مصرفکننده چارهای جز خرید کالا و خدمات آنها ندارد هر نوع کالا و خدماتی را با هدف کسب سود به مشتری ارائه میدهند و خود را ملزم به رعایت از حقوق مصرفکننده نمیکنند.
محمدعلی عطارزاده، رئیس کانون تبلیغات آوا که در هفتمین جشنواره تقدیر از حامیان حقوق مصرفکننده استان فارس موفق به دریافت «گواهی رعایت حقوق مصرفکننده»، شده است میگوید: رضایت مشتری مانند خون در رگهای یک مجموعه است و اگر این خون در رگهای مجموعه جریان نداشته باشد آن مجموعه محکوم به شکست است.
وی که معتقد است جلب رضایت مشتری، سبب وفاداری مشتری قدیمی و جلب مشتری جدید میشود و همین امر توسعه یک مجموعه را به دنبال دارد.
مجموعه تحت مدیریت عطارزاده امسال برای نخستین بار در جشنواره تقدیر از حامیان حقوق مصرفکننده شرکت کرده و در همان سال نخست موفق به دریافت گواهینامه حمایت از حقوق مصرفکننده شده است، عطارزاده یکی از دلایل موفقیت خود را ارتباط برد_ برد و دوسویه با مشتری میداند و میگوید: برای رسیدن به استاندارهای لازم در شرکت سامانهای برای ارتباط با مشتری راهاندازی شده که از طریق آن مراحل انجام پروژه ارزیابی میشود و سیستم ثبت شکایت مشتری نیز وجود دارد.
وی میافزاید: بعد از پایان کار اگر مشتری شکایت داشته باشد تا جلب رضایت کامل مشتری پروژه را بازسازی میکنیم زیرا معتقدیم که نباید تنها به سود خود توجه کرد بلکه باید سود و رضایت مشتری نیز جلب شود.
عطارزاده که فارغالتحصیل رشته مدیریت بازرگانی است کار خود را در سال ۸۶ با دو کارمند آغاز کرده است اما در حال حاضر با توسعه کسب و کار خود برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده است، میگوید: با برطرف کردن ایرادات کار در نظر داریم که سال آینده با قوت بیشتر در این جشنواره حضور یابیم و تندیس طلایی حمایت از حقوق مصرفکننده را دریافت کنیم.
برچسب ها :فارغالتحصیل، بازرگانی، اشتغال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0