کد خبر : 87256
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 15 مارس 2018 - 10:20
-

۵ ویژگی بندگان خاص خدا

۵ ویژگی بندگان خاص خدا

به گزارش قائم آنلاین، «و بندگان خداى رحمان کسانى اند که روى زمین به نرمى گام برمى دارند و، چون نادانان ایشان را طرف خطاب قرار دهند به ملایمت پاسخ مى دهند». [فرقان/۶۳]این مطلب را به نقل از بیتوته بخوانید.     شرح نکته‌ها و پیام‌های آیه: اولین نکته زیبا که از این آیه شریف

به گزارش قائم آنلاین، «و بندگان خداى رحمان کسانى اند که روى زمین به نرمى گام برمى دارند و، چون نادانان ایشان را طرف خطاب قرار دهند به ملایمت پاسخ مى دهند». [فرقان/۶۳]این مطلب را به نقل از بیتوته بخوانید.

 

۵ ویژگی بندگان خاص خدا

 

شرح نکته‌ها و پیام‌های آیه:

اولین نکته زیبا که از این آیه شریف استفاده می‌شود این است که خدای متعال در ابتدای آیه سخن را در قالبی مدح آمیز و با منتسب کردن گروهی خاص از بندگان به خود آغاز می‌نماید به این معنا که این چنین افرادی بندگان خدای رحمان هستند.

سپس خدای متعال به معرفی دو ویژگی منحصر به فرد این دسته از افراد می‌پردازد:

ویژگی اول: با تکبر در روی زمین راه نمی‌روند

بندگان خوب خدا کسانی هستند؛ که خود را از رذیله اخلاقی همچون تکبر و خود بزرگ بینی دور نگه می‌دارند، و با تواضع و فروتنی در روی زمین راه می‌روند. این مطلب گواه بر این است که برخورد این دسته از افراد با دیگران از روی تواضع و فروتنی و بدور از هرگونه گردن کشی و تکبر است.

در اهمیت و ارزش تواضع وفروتنی

در اهمیت و ارزش تواضع آیات و روایات ارزشمندی در منابع اسلامی وجود دارد. از جمله اینکه در منابع روایی از رسول اکرم (صلی الله علیه واله وسلم) نقل شده است: «برترینِ مردم در بندگى [خدا]کسى است که در عین بزرگى فروتنى کند.»

فروتنی و تواضع عامل بزرگی

برخلاف تصور کسانی که خیال میکنند با خود بزرگ بینی و تکبر می‌توانند در قلب دیگران و اجتماعی جای بازکند و صاحب منزلت نزد دیگران شوند؛ در فرهنگ روایات تواضع عامل رفعت و منزلت نزد دیگران و خدای متعال معرفی شده است؛ کما اینکه در روایتی از رسول اکرم (صلی الله علیه واله و سلم) نقل شده است: «فروتنى جز بر رفعت و بلندى آدمى نمى افزاید. پس فروتنى کنید تا خداوند شما را رفعت بخشد.»

ویژگی دوم: با نیکی با دیگران برخورد می‌کنند

ویژگی دیگری که باعث خاص شدن بندگان خوب خدا شده این است که هرگاه با افراد نادان برخورد می‌کنند با نیکی و بزرگواری با آن‌ها برخورد نموده و رفتار همانند آن‌ها ازخود بروز نمی‌دهند: «[فرقان/۶۳]و، چون نادانان ایشان را طرف خطاب قرار دهند به ملایمت پاسخ مى‌دهند.»

درس بسیار زیبایی که اگر در زندگی نهادینه شود بسیاری از مشاجرات و درگیری‌ها از زندگی رخت خواهد بست چرا که اگر افراد در عرصه تعاملات اجتماعی هرگاه با گفتار و رفتار جاهلانه‌ای برخورد کرد رفتار همانند آن را از خود بروز ندهد زندگی فردی و اجتماعی افراد رنگ اخلاقی و الهی را به خود خواهد گرفت.

ویژگی سوم: وقت خاص برای ارتباط با خدا دارند

در ادمه آیات سوره مبارک فرقان خدای متعال ویژگی بندگان خوب خود را با این صفت که این دسته افراد اوقات خاصی را برای ملاقات و صحبت با خدای متعال را معین کرده اند ادامه می‌دهد. «[فرقان /۶۴]و آنانند که در حال سجده یا ایستاده، شب را به روز مى آورند.»

ویژگی چهارم: اهل انفاق‌اند، ولی اسراف نمی‌کنند

چهارمین ویژگی که خداوند متعال برای بهترین بندگان خود معرفی می‌فرماید این است که این دسته از افراد به تهیدستان توجه و عنایت خاص دارند، ولی در این کار خیر خود زیاده‌روی و اسراف را روا نمی‌دارند از این رو با یک رویکرد متعادل بخشش میکنند؛ از این رو خداوند متعال در وصف این دسته از افراد می‌فرماید: «[فرقان/۶۷]و کسانى اند که، چون انفاق کنند، نه ولخرجى مى‌کنند و نه تنگ مى گیرند، و میان این دو [روش]حد وسط را برمى‌گزینند».

ویژگی پنجم: مطیع محض خدای متعال هستند

از جمله زیباترین ویژگی این دسته از افراد این است که غیر از خدا را همتای او قرار نمی‌دهند و از جمیع فرامین و دستورات الهی اطاعت می‌ورزند از اینرو خود را آلوده‌ی تباهی و معاصی نمی‌کنند لذا خدای متعال در این خصوص می‌فرماید: «[فرقان/۶۸]و کسانى اند که با خدا معبودى دیگر نمى‌خوانند و کسى را که خدا [خونش را]حرام کرده است جز به حق نمى کُشند، و زنا نمى کنند، و هر کس این‌ها را انجام دهد سزایش را دریافت خواهد کرد»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × یک =