کد خبر : 88518
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 20 مارس 2018 - 11:20
-

سیر تا پیاز دندان درآوردن نوزادان

سیر تا پیاز دندان درآوردن نوزادان

به گزارش قائم آنلاین،  روییدن دندان در کودکان به طور کامل متفاوت است. بعضی از کودکان زود و بعضی دیگر دیر دندان در می‌آورند.به نقل از بیتوته اگر فرزند تان سالم است سنی که دندان در می‌آورد موروثی است و بستگی به طرز و نوع رشد و نمویی که به ارث برده است، دارد پس

به گزارش قائم آنلاین،  روییدن دندان در کودکان به طور کامل متفاوت است. بعضی از کودکان زود و بعضی دیگر دیر دندان در می‌آورند.به نقل از بیتوته اگر فرزند تان سالم است سنی که دندان در می‌آورد موروثی است و بستگی به طرز و نوع رشد و نمویی که به ارث برده است، دارد پس زمان دقیق و مشخصی برای بیرون زدن اولین دندان کودک تعیین نشده است.

 

سیر تا پیاز دندان درآوردن نوزادان

دندان درآوردن نوزادان:

دندان درآوردن کودکان فرایندی فیزیولوژیکی است که موجب تغییراتی در دهان کودک می‌شود. بعضی از کودکان این فرایند را به آسانی پشت سر می‌گذارند و گاهی مشکلات گوارشی همراه خواهد بود.

لثه‌ها در نوزادان از زمان ۳ ماهگی شروع به خاریدن می‌کنند در این زمان کودکان دچار آب ریزش از دهان می‌شوند که این موضوع به دلیل ریفلاکس بیولوژیک است.

لثه‌های کودکتان می‌خارد و در حال دندان درآوردن است؟ کودکتان هنوز دندان در نیاورده و شما نگران این موضوع هستید؟ اما واقعا دندان درآوردن بچه‌ها به چه فاکتور‌هایی بستگی دارد؟

سیر تا پیاز دندان درآوردن نوزادان:

این متخصص کودکان و نوزادان درباره سن دندان درآوردن بچه‌ها می‌گوید: «لثه‌های بچه‌ها از حدود ۳ ماهگی شروع به خاریدن می‌کند و آب دهانشان می‌ریزد که این ریزش آب دهان می‌تواند به دلیل ریفلاکس بیولوژیک نیز باشد. معمولا اولین دندان بچه‌ها در ۷ ماهگی در می‌آید، اما این فرایند ممکن است از ۴ ماهگی تا ۱۳ ماهگی نیز طول بکشد. فاکتور‌های ژنتیکی در دندان درآوردن بچه‌ها بسیار مهم هستند. اما دیر یا زود درآوردن دندان در جنس دندان‌های آینده شیرخوار تأثیری ندارد.»

سن دندان درآوردن نوزادان

بسیاری از مردم معتقدند اگر دندان‌های بچه دیر در بیایند بهتر است و سیاه نمی‌شوند. به همین دلیل دکتر می‌گوید: «شاید دلیل اعتقاد مردم این باشد که قطره آهن دیرتر با دندان‌های بچه تماس پیدا می‌کند و میزان سیاه شدن آن‌ها را کاهش می‌دهد. در صورتی که سیاه شدن دندان بستگی به جنس آن دارد و دیر یا زود درآوردن دندان ربطی به سیاه شدن آن ندارد.»

یک فرمول تقریبی برای دندان درآوردن بچه وجود دارد؛ به این صورت که سن کودک منهای عدد ۶ تعداد دندان‌ها در آن سن را نشان می‌دهد. مثلا اگر سن بچه ۱۲ ماه باشد، این عدد را منهای ۶ می‌کنیم بنابر این او باید در این سن ۶ دندان داشته باشد. اما باید بدانید که این فرمول تقریبی است و متوسط فرایند دندان درآوردن را در جامعه نشان می‌دهد و نمی‌توان آن را قطعی و برای همه دانست.

این متخصص کودکان و نوزادان معتقد است بچه‌هایی که با دندان به دنیا می‌آیند، مورد نادری هستند، اما دیر دندان درآوردن نوزاد نباید پدر و مادر را نگران کند: «بچه‌ها تا ۱۳ ماهگی برای دندان درآورن فرصت دارند. اما اگر کودکان بعد از این سن هنوز یک دندان هم نداشته باشند، باید چک آپ شوند و شاید حتی لازم باشد از دهانشان عکس برداری شود تا مشخص شود که جوانه دندان دارند یا نه. البته کمبود ویتامین D. و مشکلات تیروئیدی هم ممکن است باعث دیر شدن این فرایند شوند.»

پدر و مادر‌ها معمولا برای تسکین دندان درد بچه‌ها خودشان را به آب و آتش می‌زنند و راه‌های مختلفی را امتحان می‌کنند.

به همین دلیل توصیه می‌کند: «یکی از شایع‌ترین روش‌هایی که هنوز هم دیده می‌شود، استفاده از ژل دندان و شربت دیفن هیدرامین ساده است که تأثیر چندانی ندارد. چون هنوز تأثیرشان ثابت نشده، بنابراین استفاده از آن‌ها توصیه نمی‌شود. والدین باید بدانند که بچه‌ها خودشان خارش لثه‌ها را به نحوی برطرف می‌کنند و معمولا این کار را با خوردن انگشتانشان انجام می‌دهند. باید بدانید هرچقدر کودک در محیطی آرام‌تر قرار داشته باشد و پدر و مادر استرس کمتری داشته باشند، فرایند رشد بیولوژیک و طبیعی کودک راحت‌تر سپری می‌شود.»

روش آرام کردن درد دندان آوردن نوزادان

یکی از نکات مهم این است که دندان درآوردن و خارش لثه‌ها هیچ دردی ندارد. این موضوع در تحقیقاتی که بر روی فرایند دندان درآوردن کودکان و استاندارد‌هایی که برای درد نظر گرفته شده ثابت شده است. حتی دندان درآوردن و خارش لثه‌ها برای بچه‌ها آزار دهنده نیست. اما بسیاری از والدین با خیال درد زیاد کودکان در این دوران، راهکار‌هایی را برای درمان این درد در پیش می‌گیرند و اقداماتی را انجام می‌دهند که به جای کمک کردن به این فرایند بیولوژیک، به آن ضربه می‌زنند.

بعضی از پدر و مادر‌ها برای برطرف کردن خارش دندان کودکشان به آن‌ها سیب و هویج می‌دهند که بسیار بهتر از دندان گیر است. اما باید بدانید که این کار ممکن است در بچه‌ها منجر به خفگی شود بنابر این لازم است که یک عضو بزرگتر خانواده که حواسش هم به شدت جمع باشد، در موقعی که بچه سیب یا هویج را می‌جود، او را زیر نظر بگیرد تا تکه‌های این میوه‌ها به گلویش نپرد.

وی درباره دندان گیر‌ها و استفاده از آن‌ها برای کودکان می‌گوید: «استفاده از دندان گیر‌ها به شرطی که کاملا بهداشتی باشند و از جنسی تهیه شده باشند که به راحتی شستشو، جوشانده و استریل شوند مانعی ندارد و فرم دندان بچه‌ها را هم خراب نمی‌کند. اما چون دندان گیر‌ها معمولا بهداشتی نیستند و از جنس خوب تهیه نشده اند، استفاده از آن‌ها نیز توصیه نمی‌شود. باید بدانید که بچه‌ها معمولا وقتی خارش لثه داشته باشند، هر وقت به آن‌ها دندان گیر بدهید آن را می‌گیرند و زمان مشخصی برای این کار ندارند.»

چرا بچه‌ها موقع دندان درآوردن تب می‌کنند؟

یکی از اصلی‌ترین عارضه‌ها و علایم رویش دندان، بی قراری و بی اشتهایی کودک و خارش لثه است که به دنبال لرزش ریشه برای بیرون زدن دندان بروز می‌کند. برایتسکین این خارش، کودکان همه چیز را به دهان می‌برند و فشار می‌دهند. این فشار آوردن خودش به رشد سریع‌تر دندان کمک می‌کند. در صورتی که بی قراری کودک شدید باشد، برای تسکین علایم می‌توان از قطره استامینوفن استفاده کرد، اما اگر بیقراری اش شدید نیست، اجازه بدهید روند رویش دندان به صورت طبیعی طی شود.

ریزش آب دهان نیز از علایم دندان درآوردن است و برخلاف عقاید رایج، فرقی نمی‌کند کودک آب دهان را قورت دهد یا بیرون بریزد. در هر صورت آب دهان باعث مشکل نمی‌شود و عامل اسهال یا زخم شدن دور دهان کودک نیست. تب و اسهال نیز گرچه خیلی مرتبط با رویش دندان نیست، اما با آغاز روییدن دندان‌ها در برخی کودکان مشاهده می‌شود. همزمانی اسهال و تب و رویش دندان‌ها ۲ دلیل اصلی دارد؛ اولا حول و حوش ۴-۶ ماهگی که دندان‌ها هم در حال رویش هستند، سیستم دفاعی بدن کودک به تدریج مستقل از مادر می‌شود و این مقاومت بدنش را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود علایمی مانند تب و اسهال بروز کند. ثانیا در این زمان کودکان برای تسکین خارش لثه دست یا هر چیز آلوده‌ای را به دهان می‌برند و این باعث ورود میکروب‌ها به بدن می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهارده − 7 =