ترشیجات، غذاهای شور، استفاده از تلفن همراه و همه و همه میتوانند عامل ایجاد سرطان محسوب شوند و حتی اخباری مبنی بر مصرف آب حاوی فلوراید و استفاده از رنگ مو و لوازمآرایش بهعنوان موارد خطرناک برای ابتلا به سرطان نیز به گوش میرسد.
از سوی دیگر با توجه به شرایط زندگی روزمره مردم دنیا در شهرهای بزرگ، زمان زیادی برای انجام ورزش و تمرینات بدنی نیز وجود نداشته و کمبود زمان، خستگی و حتی کاهلی میتواند دلیلی برای ورزش نکردن محسوب شود. حتماً شنیدهاید که نداشتن ورزش منظم هم شانس ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
در این میان برخی اخبار بسیار متناقض بوده و موجب سردرگمی میشوند. پژوهشهای جدید محققان دانشگاه ییل (yale university) نشان میدهد که مصرف مغزها و آجیلها از بروز سرطان پیشگیری میکند.
از سوی دیگر این تحقیقات نشان میدهد مصرف ماءالشعیر نیز در پیشگیری از سرطان مفید است، اما درعینحال خوردن ماءالشعیر میتواند خود عامل بروز سرطان باشد!
قطعاً شما هم با شنیدن این موارد متضاد و درعینحال علمی دچار تناقض و سردرگمی شدهاید. باید به اطلاع شما برسانیم که این تنها مشکل شما نبوده و شما در این سرگردانی تنها نیستید.
سرطان دومین عامل مرگومیر در بسیاری از کشورهای جهان ازجمله ایالاتمتحده آمریکا است. مردم باید بدانند که دلیل ایجاد این بیماری چیست و چگونه میتوان از خود در برابر آن دفاع و محافظت کرد؟ متأسفانه بر اساس نتایج تحقیقات انجامشده، تقریباً همهچیزهایی که در طول روز با آنها سروکار داشته و مصرف میکنیم، میتوانند سرطانزا باشند و درعینحال بیشتر مواردی که در طول روز با آنها سروکار داریم نیز میتوانند بهعنوان عوامل پیشگیریکننده از سرطان به شمار روند.
در این میان سؤال اصلی این است که در بین اخبار مرتبط با این حوزه، چه مواردی را باور کرده و کدام را باور نکنیم.
پاسخ منطقی به این سؤال، تلاش برای پیشگیری از مرگ است. در این مسیر شما نباید تمامی اعتقاد و باور خود را به جستجو در گوگل قرار داده و هر چیزی که در رابطه با سرطان در منابع مختلف میخوانید، به کار ببندید.
علاوه بر این بههیچعنوان سرنوشت و سبک زندگی خود را بر اساس مقالات علمی که بهطور تصادفی مطالعه میکنید بنا نکرده و کمی آرام باشید.
در موضوعات پزشکی و سلامت شما همهچیز بهصورت انحصاری به خود شما مرتبط بوده و تنها پزشک شخصی شما صلاحیت اظهارنظر در این رابطه را دارد.
البته این موضوع بهمنزله عدم کسب اطلاعات لازم توسط شما نبوده و شما باید در این رابطه اطلاعات مناسبی در اختیار داشته باشید، اما درعینحال به خاطر بسپارید که بر اساس اعلام انجمن سرطان آمریکا، بیش از ۳۰۰ فعالیت و ماده در اطراف ما قرار دارند که میتوانند بهطور بالقوه عامل بروز سرطان باشند.
درعینحال به همین میزان نیز مواردی هستند که میتوانند از سرطان پیشگیری کنند و لازم است در این میان به قید «میتواند» توجه کرده و آنها را بهعنوان عاملی مطلق در نظر نگیرید.
در شرایطی که مطالعات علمی نشان میدهد برخی مواد غذایی همزمان هم عامل ایجاد سرطان بوده و هم میتوانند از آن پیشگیری کنند، همهروزه گزارشها و اخبار متنوعی بر اساس برخی از این تحقیقات در نشریات و وبسایتهای مختلف منتشر میشوند که به شما میگویند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان چهکار کرده و چهکارهایی نکنید.
رعایت تمامی این موارد بههیچعنوان امکان نداشته و تنها سبب سردرگمی و گیج شدن شما میشود.
برای نمونه به بررسی برخی از مهمترین پژوهشهای مرتبط با سرطان طی هفت روز گذشته میپردازیم:
پژوهشهای منتشر شده در مجله تخصصی Gut نشان میدهد که مصرف مکملهای کلسیمی عامل ایجاد سرطان است!
مصرف کلم بروکلی و سس خردل از ابتلا به سرطان جلوگیری میکند!
نتایج یک پژوهش منتشرشده در مجله Science Advances نشان میدهد که باکتریهای سطح پوست انسان دارای قدرت بسیار زیادی در جنگ با سلولهای سرطانی هستند!
یک مقاله علمی دیگر ادعا میکند که مصرف میوه پاو پاو (pawpaw) که بومی قاره آمریکا است از بروز سرطان روده پیشگیری میکند.
پژوهشهای محققان دانشگاه کاتانیا (University of Catania) نشاندهنده قدرت پیشگیرانه قهوه در برابر سرطان است.
بدون شک تمامی این موارد نشاندهنده بخشی از حقیقت بوده و بنیان علمی دارند، اما باید اذعان داشت که هرکدام از این موارد تنها بخشی از یک تصویر بزرگ محسوب شده و از سوی دیگر علم و دانش امری سیال و در حال پیشرفت و تغییر است که روزبهروز بر دامنه آن افزوده میشود.
به خاطر داشته باشید با انجام یک دوره آزمایش و تحقیقات راجع به یک موضوع، نمیتوان به یک اصل علمی رسید و بحثی مانند سرطان یا پیشگیری از آن به حوزههایی فراتر از یک آزمایش وابسته است، بنابراین با خواندن یک خبر در روزنامه که اعلام میکند مصرف آجیل برای پیشگیری از سرطان مفید است، لازم نیست که دواندوان خود را به فروشگاه رسانده و صرفاً به این دلیل، آجیل خریداری و مصرف کنید.
برای حفظ سلامت و تندرستی خود بهجای تعقیب وسواس گونه آخرین مقالهها و پژوهشهای علمی، تنها کافی است بهطور منظم به پزشک خود مراجعه کرده و در بازههای زمانی استاندارد، شرایط بدن خود را بررسی کنید.
در هنگام ملاقات پزشک، خجالت را کنار گذاشته و با او درباره دغدغهتان درباره سرطان صحبت کنید. به خاطر داشته باشید که روند علم و دانش هیچگاه متوقف نشده و ممکن است چیزی که امسال برای بشر ناشناخته است، طی سال آینده کاملاً حلشده و شناختهشده محسوب شود؛ بنابراین توصیه میشود اگر میخواهید از خود در برابر سرطان حفاظت کنید، خود را به دردسر نیانداخته و تعقیب وسواس گونه مقالات مرتبط با این حوزه را کنار بگذارید. اجازه دهید پژوهشگران و پزشکان به وظیفه خود که مراقبت از شما در برابر بیماریهای مختلف همچون سرطان است، پرداخته و شما نیز به وظایف و کارهای خود برسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0