تا همین چند وقت پیش هم مردم از بابت میوههای نارسی که با شیوههای مصنوعی، رسیده میشدند، گلایهمند بودند و هرچند با فرارسیدن فصل پاییز، میوههایی که به این شیوه رسیده میشدند، کنار رفتند و میوههای رسیده طبیعی جای آنها را گرفتند، اما بازهم درباره واکس میوهها کمی نگران هستند.
گفته میشود که واکس فقط برای میوههایی مانند پرتقال و نارنگی استفاده میشود، اما گاهی لایههای نازک چربی روی میوههای دیگر مانند سیب هم احساس میشود.
**واکس، ظاهر میوه را بازارپسند میکند
سورتینگهای عمده میوه در استانهای گیلان و مازندران قرار دارد.
سورتینگ (sorting) به کارگاه بسته بندی میوه به ویژه مرکبات گفته میشود که برای جلوگیری از اتلاف محصول و کاهش خسارت و ضایعات، احداث و راه اندازی میشود.
سرپرست معاونت غذا و داروی مازندران درباره واکس میوهها به خبرنگار ایرنا میگوید: میوهها در سورتینگ میوه، برس زده میشوند و شسته شده و برای حمل و نقل آماده میشوند و از واکسها برای طولانی کردن زمان ماندگاری آنها نیز استفاده میشود.
محمدرضا شیران میافزاید: واکسهای دارای مجوز علاوه بر افزایش زمان ماندگاری میوهها، پوشش از دست رفته میوه را برگرداند و ظاهری بازارپسند به آن میدهد.
وی تاکید میکند: استفاده از واکس برای میوهها، غیرقانونی نیست.
**مشکل واکسهای غیرمجاز در دست ساماندهی است
سرپرست معاونت غذا و داروی مازندران میگوید: واکسهایی که برای میوه به کار میروند باید منشاء طبیعی و مجوز، داشته باشند، اما متاسفانه واکسهای غیرمجاز یکی از مشکلات ما است که این مساله نیز در دست ساماندهی است.
شیران میافزاید: در نظر است که سورتینگ داران به صورت گروههای چند نفره، مسئول فنی داشته باشند تا بر مساله مجاز بودن واکسها نظارت کنند.
وی تصریح میکند: برخی سودجویان از واکسهای غیرمجاز استفاده میکنند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا تولید داخلی واکسهای مجاز برای میوه داریم، میگوید: یکی از شرکتهای دانش بنیان برای تولید واکس میوه، مجوز گرفته است.
شیران ادامه میدهد: واکسهای وارداتی نیز در این زمینه وجود دارد که کارگروه سلامت، موارد بهداشتی آن را کنترل میکند.
**فصل مشکلات مربوط به گاز زدن به میوهها تمام شد!
سرپرست معاونت غذا و داروی مازندران در مورد برخی اخبار منتشره در زمینه گاز زدن به میوهها و رسیده کردن آنها پیش از موعد نیز به خبرنگار ایرنا میگوید: برخی از باغداران پیش از رسیده شدن میوه با استفاده از گاز اتیلن آن را رسیده میکردند که اکنون در این فصل، میوهها دیگر خودشان رسیده شده اند و نیاز به استفاده از گاز اتیلن نیست.
شیران میافزاید: گاز اتلین، سمی نبود و در برخی شرایط به صوررت استاندارد شده استفاده میکردند.
**برنامههای ویژه برای مقابله با مضرات واکس میوه
معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نیز در این زمینه میگوید: از آنجا که یکی از قطبهای اصلی تولید مرکبات استان مازندران میباشد با محوریت معاونت غذا و داروی دانشگاه مازندران برنامههای ویژهای برای جلوگیری از مضرات جلوگیری از مخاطرات فرآیندهایی مانند سبززدایی، استفاده از سمهای قارچ کش، واکس و رنگ افزایی در مرکبات تدارک دیده شده است.
منوچهر دادگر نژاد میافزاید: مقرر شده تا نیروی متخصص تحت عنوان مسئول فنی با مدرک مرتبط جهت نظارت بر رعایت ضوابط بهداشتی و مواد اولیه مورد مصرف در واحدهای سورتینگ و بسته بندی میوه، اعمال شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0