خرازی اتفاقات دیگر را ظهور قدرتهای اقتصادی همچون چین و هند در آسیا برشمرد و افزود: علاوه بر این انقلابهای عربی سالهای اخیر در خاورمیانه پیامدهای ناگواری، از جمله گسترش تروریسم تکفیری در منطقه و جهان را در پی داشته و موجبات بی ثباتی منطقه را فراهم ساخته است.
وزیر خارجه اسبق کشورمان ادامه داد: انقلاب اسلامی در ایران موجب شد ایران از وابستگی به آمریکا و پیروی از سیاستها آن به کشوری مستقل تبدیل شود. ایران حمایت از مردم فلسطین را در سرلوحه سیاست خارجی خود قرار داد و دوستی با کشورهای اسلامی و منطقه را به عنوان اولویت اول سیاست خارجی خود انتخاب کرد. با توجه به اهمیت ژئواستراتژیک و ژئوپلتیک ایران برای غرب، این تحول، دشمنی گسترده غرب به رهبری آمریکا و کشورهای وابسته به آمریکا در منطقه را به دنبال داشت. توطئههای گوناگونی از جنگ هشت ساله تا اعمال تحریمهای سنگین علیه جمهوری اسلامی ایران طراحی شد. ولی از آنجا که رهبران و مردم ایران به راهی که انتخاب کرده بودند ایمان داشتند در مقابل تمام این توطئهها مقاومت کردند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: آمریکا و اسرائیل نه تنها در شکست دادن جمهوری اسلامی موفق نشدند، بلکه هر سناریویی که تاکنون در جهت مقابله با ایران طراحی کردهاند با شکست مواجه شده است.
وی گفت: امروزه جمهوری اسلامی ایران همچنان استوار به راه خود و مقابله با این توطئهها ادامه میدهد.
خرازی ادامه داد: پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی هر چند در مدتی کوتاه باعث خشنودی غرب و به ویژه آمریکا شد، ولی طولی نکشید که قدرتهای نوظهوری در جهان بروز کردند و آرزوی آمریکا در ابراز وجود همچون قدرت برتر جهان برباد رفت. همکاری نزدیک چین و روسیه از یک طرف و نزدیکی آمریکا و هند از سوی دیگر جهت مقابله با رشد و توسعه چین از جمله تحولات جدیدی است که در آسیا شاهد هستیم.
وزیر خارجه اسبق همچنین گفت: در این میان سیاستهای رئیس جمهور آمریکا که با سیاستهای اروپایی در تضاد است اروپا را در یک سردرگمی قرار داده است. یعنی اروپاییها نه این امکان را دارند که از متحد خود ایالات متحده آمریکا دست بکشند و نه میتوانند با سیاستهای مخرب ترامپ و دولت وی هماهنگ باشند. این روند فرصتی را برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه فراهم ساخته است.
وی اضافه کرد: در همین راستا تحرکاتی در سطوح منطقهای نیز مشاهده میشود. ایران منافع خود را در همکاری بیشتر با چین و روسیه در مقابله با سیاستهای خصمانه آمریکا میبیند، ضمن آنکه به دلیل استقلال سیاسی خود ترجیح میدهد با اروپا، هندوستان و پاکستان نیز روابط خوبی داشته باشد.
خرازی گفت: پاکستان کشور مهم آسیای جنوبی که متحد غرب به حساب میآمد نیز نزدیکی بیشتر با چین و بهبود و گسترش روابط خود با روسیه را در پیش گرفته است، ضمن اینکه روابط با غرب و آمریکا را به صورت متزلزل ادامه میدهد. کشورهای عربی جنوب خلیج فارس ضمن تشدید رقابتهای درونی خود، سیاست وابستگی بیشتر به آمریکا و نزدیکی با اسرائیل و ایجاد بحران و دخالت در کشورهای منطقه را در پیش گرفتهاند. سیاستی که بی ثباتی منطقه را افزون ساخته است.
خرازی در ادامه به انقلابهای عربی که از شمال آفریقا آغاز و به کشورهای جنوبی خلیج فارس گسترش یافت، اشاره کرد و گفت: این انقلابها تزلزل و بی ثباتی غیر منتظرهای را در منطقه به وجود آورد. سقوط رژیمهای تونس و مصر موجب خلاء قدرت در کشورهای مزبور و منطقه شد. در چنین فضایی فعالیت نیروهای افراطی و تروریستی توسعه یافت و آمریکا و متحدان آن در منطقه به آموزش، تسلیح و تقویت گروههای تروریستی و تکفیری در سوریه به منظور سرنگونی حکومت قانونی آن پرداختند. گروههای تروریستی نیز موفق شدند با جذب جوانانی که در مساجد اقصی نقاط عالم با تفکر اسلام افراطی و تکفیری آشنا شده بودند نیروی نظامی وسیعی را تشکیل دهند. به طوری که تنها داعش ۸۰ هزار نیرو جمع آوری کرد و ۲۰ هزار نفر آنها خارجی بودند و از ۸۰ کشور جهان به این گروه پیوسته بودند. این نیروها بخشهای وسیعی از خاک سوریه و عراق را تصرف کردند و به تضعیف دولتها و تلاش برای سرنگونی حکومتهای آنها پرداختند.
وی اضافه کرد:در چنین شرایطی ایران به دعوت دولت سوریه و دولت عراق به کمک آنها شتافت، زیرا پیشروی گروههای تروریستی مستقیما با امنیت ملی ایران در ارتباط بود و آنها به مرزهای ایران نزدیک شده بودند. حمایت ایران از دولتهای سوریه و عراق با هدف حفظ تمامیت ارضی و ثبات کشورهای منطقه انجام شد. ایران از دولتهای مزبور حمایت کرد، زیرا میدانست که گروههای تروریستی در صورت پیروزی چه مشکلاتی را برای کل منطقه از جمله ایران و حتی برای کل جهان به وجود خواهند آورد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی یادآور شد: البته، با شکست گروههای تروریستی در سوریه و عراق نمیتوان انتظار داشت که تروریسم تکفیری در جهان رخت بربندد. بلکه پیش بینی میشود آنها در قالبهای دیگری به عملیات تروریستی و ایذایی خود ادامه دهند و با مهاجرت به نقاط دیگر از جمله افغانستان، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به ناامنی بپردازند. متاسفانه گزارشهای دریافتی نشان میدهد که بعضی از کشورهای جنوبی خلیج فارس و ایالات متحده آمریکا در انتقال تروریستها به مناطق دیگر، از جمله افغانستان نقش دارند.
وزیر خارجه اسبق کشورمان ادامه داد: متأسفانه، فداکاریهای ایران در مقابله با تروریستهای تکفیری را دشمنان جمهوری اسلامی ایران به صورت معکوس و وارونه جلوه میدهند. آنها در تبلیغات وسیع خود این مبارزه را بر هم زننده ثبات مطرح میکنند. هر چند که بسیاری از دولتها و مردمان جهان به خوبی دریافتهاند که تبلیغات آنها علیه ایران چیزی جز رفع اتهام ایشان از خود به عنوان دولتهای حامی تروریسم نیست. از سوی دیگر کشورهای حامی تروریسم و برهم زننده ثبات در منطقه صدها میلیارد دلار باج به دولت فعلی آمریکا میدهند تا از پشتیبانی آن در اجرای سیاستهای تخریبی خود مطمئن باشند.
وی اضافه کرد: امروز با توجه به تحولاتی که به سرعت در جهان در حال رخ دادن است لازم است کشورهای مستقل منطقه با هم همکاری و به ثبات منطقه کمک کنند. جمهوری اسلامی ایران همانگونه که در عمل نیز نشان داده است آمادگی دارد با کشورهای دیگر چه بصورت دوجانبه و چه چندجانبه به منظور حل مشکلات منطقه و ایجاد ثبات و امنیت همکاری کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0