کد خبر : 90764
تاریخ انتشار : دوشنبه 2 آوریل 2018 - 15:15
-

کاهش یک درصدی سود تسهیلات با اوراق مسکن

کاهش یک درصدی سود تسهیلات با اوراق مسکن

به گزارش قائم آنلاین،  ورود بخش مسکن به دوره پیش رونق و خروج نیم بند مسکن از رکود، باعث شد تا این بخش که به گفته اکثر کارشناسان موتور محرکه اقتصادی است، بعد از حدود ۵ سال تا حدودی از وضعیت مناسبی برخوردار شود. سال ۹۵ که تقریبا پایان روند نزولی قیمت مسکن بود، امیدواری‌هایی

به گزارش قائم آنلاین،  ورود بخش مسکن به دوره پیش رونق و خروج نیم بند مسکن از رکود، باعث شد تا این بخش که به گفته اکثر کارشناسان موتور محرکه اقتصادی است، بعد از حدود ۵ سال تا حدودی از وضعیت مناسبی برخوردار شود.

سال ۹۵ که تقریبا پایان روند نزولی قیمت مسکن بود، امیدواری‌هایی را برای بخش مسکن و سازندگان ایجاد کرد که سال ۹۶ می تواند دوره خوبی برای بخش مسکن باشد، بنابراین به محض کاهش نرخ سود بانکی از شهریور ماه سال جاری سرمایه‌ها تا حدی به سمت بازار مسکن آمد و علاوه بر رشد معاملات، میزان صدور پروانه ساختمانی نیز افزایش یافت.

وقوع زلزله سر پل ذهاب و پس از آن تهران توفیق اجباری شد، تا دولت به بازسازی بافت فرسوده اهمیت ویژه ای بدهد و طرح «پیشگام» که ساخت ۵۵ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده تهران را برای افق ۵ ساله، هدف‌گذاری کرده، باعث شد علائم مثبتی به سازندگان داده شود که دولت قصد ایجاد رونق در بخش مسکن دارد و سال ۹۶ سال نفس کشیدن این بخش بعد از پنج سال رکود بی سابقه بود.

معمولا وضعیت اقتصادی یک سال را می‌توان از روند آن بازار در طی سه ماهه اولش پیش بینی کرد و بازار مسکن در سال ۹۶ نیز از این قاعده مستثنی نبود، به گونه ای که در همان سه ماه نخست سال ۹۶ تحرکات خوبی بر این بازار حاکم شد و تا حدودی ادامه یافت.

گزارشها از بازار مسکن در سال جاری حاکی است که علاوه بر رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی معاملات مسکن قیمت مسکن نیز در طول سال جاری ۱۵ درصد به طور متوسط رشد داشت.

البته پیش بینی هایی که برای بخش مسکن در سال ۹۷ از سوی معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس اتحادیه املاک صورت گرفته است، حاکی از رشد قیمت مسکن بیش از نرخ تورم می تواند پیامی برای این بخش باشد که مسکن دوره رکود خود را سپری کرده است و رشد قیمت در حد نرخ تورم و حتی ۲ درصد بیشتر از نرخ تورم می‌تواند این نوید را به متقاضیان مسکن بدهد که دوره جهش قیمت گذشته و افزایش قیمت مثل سال های ۹۱ و ۸۶ دیگر تکرار نخواهد شد.

سازندگان مسکن نیز به این موضوع تاکید دارند که سال ۹۶ دوره پیش رونق مسکن است و باید در سال ۹۷ با توجه به همت دولت و تاکید رییس جمهور شاهد رونق بهتری برای بخش مسکن باشیم و قطعا رونق این بخش می‌تواند در ایجاد اشتغال کمک به سزایی به کشور کند.

برای تایید این موضوع باید به اظهارات رئیس‌جمهور نیز توجه و اشاره کرد.روحانی روز گذشته با اشاره به رونق بخش مسکن در سال ۹۶ تاکید کرده است: در سال های قبل، در بخش مسکن، رشد منفی داشتیم، اما در سال ۹۶ مثبت شد. در سه، چهار ماهه پایانی سال ۹۶، فروش مسکن در تهران ۱۹ درصد نسبت به مشابه سال ۹۵ افزایش پیدا کرده است.

روحانی همچنین از برنامه‌های ویژه دولت برای بافت فرسوده نیز خبر داده که همین مورد نیز می‌تواند موجب تحریک و ترغیب سازنده ها باشد.

دولت در سال جاری نیز برای توجه بیشتر به بافت فرسوده ،بعد از سال ها کش‌مکش سود تسهیلات از محل اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن در بافت فرسوده را ۱٫۵ درصد کاهش داد و نرخ سود از ۱۷،۵ درصد به ۱۶ درصد رسید.

با این تفاسیر باید اذعان کرد که سال ۹۶ برای بازار مسکن سال بدی نبود و از آنجا که پیش بینی‌های خوبی برای سال ۹۷ شده به نظر می‌رسد، سازندگان برای ورود به بافت فرسوده و حتی ساخت و ساز در خارج از این بافت علاقه مندی خوبی نشان دهند. پس هر چه بخش مسکن و عرضه رونق داشته باشد، هم به نفع متقاضی و هم به نفع سازندگان و ایجاد اشتغال خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفت + ده =