به نظر میرسد یکی از سبزیجاتی که عضو اصلی هر باغچه سبزی است، همین لوبیا سبز خودمان است. دلیل آن هم ساده است، پرورش این گیاه بینهایت آسان است. شما میتوانید تعداد زیادی لوبیا را در فضایی کوچک بکارید و مقدار زیادی لوبیا سبز برداشت کنید.
هوای محل زندگیتان سرد، خشک، گرم و هر جوری که باشد باز هم میتوانید لوبیا سبز را در باغچه پرورش دهید. عادت رشدی لوبیا سبز به ۲ صورت است. یا به صورت گیاهی رونده رشد میکند و نیاز به قیم خواهد داشت و یا به صورت بوتهای پرپشت رشد میکند. بیشتر گونههای این لوبیا سبز هستند، اما رنگ بنفش، قرمز، زرد و گونههای راه راه هم در بین آنها مشاهده میشود. غلاف دانه یا همان لوبیا یا به صورت گرد و یا به صورت مسطح است.
این غلاف را باید قبل از آنکه دانههای درون آن برسند و بالغ شوند چید تا ترد و لطیف باشد. اگر میخواهید دانهها را از داخل غلاف جدا کرده و تنها آنها را مصرف کنید، اجازه دهید غلاف بر روی گیاه کاملا خشک شود و سپس دانهها را از داخل آن خارج کنید. در این حالت دانهها حتما رسیده هستند. این دانهها را برای کاشت سری بعدی لوبیا هم میتوان استفاده کرد.
شرایط نگهداری
– نور
اگر لوبیاتان را در آفتاب کامل و مستقیم بکارید، بیشترین میزان محصول را خواهید داشت. لوبیا سبز در هوای گرم تابستان گلدهیاش را متوقف خواهد کرد، پس اگر بتوانید در این هنگام مقداری سایه برای گیاه فراهم کنید عالی است. آفتاب مستقیم کمک میکند گیاه خشک هم بماند و از ابتلای آن به بیماریها جلوگیری میکند.
– آبیاری
لوبیا سبز هم مانند تمام سبزیجات نیاز به آبیاری منظم دارد، به خصوص در ماههای گرم سال. اگر آبیاری خوب باشد، گیاه دوره گلدهی بیشتری خواهد داشت و در نتیجه محصول بیشتری تولید خواهد کرد.
– خاک
لوبیاها خاکی غنی و اندکی اسیدی را دوست دارند، خاکی با پی اچ حدود ۶ تا ۶ ٫ ۲.
– کود دهی.
چون لوبیا جز لگومها است، میتواند خود نیتروژن مورد نیازش را تامین کند و نیاز به کود دهی ندارد. اما هنوز هم لازم است که به خاک گیاه مقداری مواد ارگانیک اضافه کنید.
کاشت
لوبیا را میتوان به طور مستقیم در باغچه کاشت و نیازی نیست که ابتدا گیاه را نشا زد. مهمترین نکتهای که در هنگام کاشت گیاه باشد رعایت شود آن است که آن را خیلی زود نکارید، ریشه آنها در خاکی سرد و خیس پوسیده میشود. اگر میخواهید کار کاشت را زودتر انجام دهید، میتوانید روی گیاهان پلاستیک بکشید و به این ترتیب گرمای مورد نیاز آنها ر. تامین کنید.
دانهها را در عمق ۲ تا ۵ سانتی متری خاک بکارید و به محض کاشت به آنها آب دهید. آبیاری را تا زمانی که گیاهان جوانه بزنند به طور مرتب انجام دهید.
اگر لوبیای بوتهای را انتخاب کرده اید باید بین دانهها فضای مناسب در نظر بگیرید تا بوتهها مزاحم یکدیگر نشوند. اما اگر لوبیای رونده را انتخاب کرده اید تنها چیزی که به آن نیاز دارید یک قیم است. مطمئن شوید قبل از کاشت لوبیا این قیم را سوار خواهید کرد.
چند نکته
ممکن است لوبیاهای سبز رونده در ابتدا برای سوار شدن روی قیم نیاز به کمک داشته باشند. برای این کار وقتی گیاه اندکی رشد کرد آن را به دور قیم بپیچید. از این جا به بعد کار را خود لوبیا انجام خواهد داد!
لوبیاها را به خوبی آب دهید در غیر این صورت گیاه گلدهی را متوقف میکند.
لوبیاها سیستم ریشهای کوچکی دارند و مالچ پاشی به آنها کمک میکند ریشههاشان خنک و مرطوب بماند.
مشکلات و آفات
بسیاری از حشرات آفت عاشق بوتههای لوبیای شما هستند!
– سوسک مکزیکی لوبیا این سوسک گلها، دانهها و به خصوص برگها را میخورد.
– نرم تنان (مثلا حلزون) این موجودات هر قسمت از گیاه که نزدیک زمین باشد را خواهند خورد.
– سوسک ژاپنی و شتهها هم ممکن است ب. گیاهتان حمله کنند.
– ممکن است گیاهتان به بیماریهای قارچی هم دچار شود.
اینها بیماریها و آفاتی هستند که ممکن است لوبیاتان به آنها دچار شود. آشنایی با آنها میتواند شما را خیلی زود از وجود آنها در باغچه مطلع ساطد تا درصدد مبارزه با آنها برآیید. روش مبارزه ارگانیک با بسیاری از آفات در مطالب قبلی همین بخش (بخش طبیعت) آمده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0