اینجا بهار، کودکان چابهاری را در آغوش میکشد
به گزارش قائم آنلاین، روستای رمین شهرستان چابهار با داشتن سواحل ماسهای و صخرهای بکر و کوههای مریخی در اطراف آن، یکی از روستاهای هدف گردشگری استان سیستان و بلوچستان به حساب میآید. این روستای بندری و صیادی در ۸ کیلومتری شرق چابهار واقع شده و با جمعیت قریب ۸۰۰۰ نفر یکی از روستاهای پرجمعیت
به گزارش قائم آنلاین، روستای رمین شهرستان چابهار با داشتن سواحل ماسهای و صخرهای بکر و کوههای مریخی در اطراف آن، یکی از روستاهای هدف گردشگری استان سیستان و بلوچستان به حساب میآید.
این روستای بندری و صیادی در ۸ کیلومتری شرق چابهار واقع شده و با جمعیت قریب ۸۰۰۰ نفر یکی از روستاهای پرجمعیت بخش مرکزی شهرستان چابهار است.
با توجه به اینکه شغل مردم ماهیگیری است، انتظار اینکه بهترین روستای کشور در زمینه صید و صیادی باشد دور از ذهن نیست اما اینکه “کتابخوانترین روستای کشور” باشد جالب توجه است.
عبدالحکیم بهار یک فعال فرهنگی که دستی هم در نویسندگی و شعر دارد با تلاش بسیار زمینه شهره شدن روستای رمین چابهار به عنوان “کتابخوانترین روستای کشور” را فراهم کرده است.
این فعال فرهنگی یکی از صیادان منطقه رمین است و بدون انتظار کمک از دولت، در خانه کوچک و محقر خود کتابخانه برپا کرده است، او در مورد چرایی این اقدام میگوید: سالها پیش تصمیم گرفتم چندین جلد کتاب از کتابخانه شخصی خودم را به مدرسهای اهدا کنم، برخلاف استقبال دانشآموزان رئیس وقت مدرسه اجازه توزیع کتابها را نداد، تلاش و رایزنی هم بیفایده بود، در نهایت مصمم شدم در خانه خودم در روستای رمین یک کتابخانه روستایی ایجاد کنم، شور و نشاط و علاقه کودکان و نوجوانان روستا مرا برای گسترش این کتابخانه و ترویج این کار در سایر روستاها تشویق میکرد.
طوریکه کتابخوانی از یک اتاق کوچک ۱۸ متری که بخشی از خانه ام بود شروع شد و با پیگیریهای شخصی و مشارکت دوستان آن را به یک کانکس در حد پنجاه متر رسانیدیم، در این فضای کوچک کارهای خوبی در یکی دو سال توانستیم برای بچههای روستا و مردم آن انجام دهیم.
دو سال پشت سرهم رمین را با فعالیتهای زیبای کتاب خوانی، به عنوان روستای دوستدار کتاب معرفی کردیم و در سال گذشته باز هم برگ زیبای دیگری به کارنامه فرهنگی آن، در برنامههای جام باشگاههای کتابخوانی اضافه کردیم.
البته این علاقه به کتابخوانی، دیگر فقط شامل حال بچهها نیست، صیادان روستا که برای صید میروند هم یک سرگرمی مفید پیدا کرده و وجود کتاب در لنجهای صیادی پای ثابت شده است.
منطقه آزاد چابهار یک دستگاه مینیبوس به عنوان کتابخانه سیار اهدا کرده است
او که اراده محکمش در ترویج کتابخوانی زبانزد خاص و عام است، میگوید: امسال تلاش میکنیم علاوه بر روستای رمین، مطالعه و کتابخوانی را در سایر روستاها نیز ترویج دهیم که در این راستا با حمایت سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار، کاروان کتاب روستای “دوستدار کتاب رمین” پس از مدتها پیگیری، در هفته گذشته راه افتاد و یک دستگاه مینیبوس به عنوان کتابخانه سیار در اختیار دوستان کتابخانه “بهار” روستای رمین قرار گرفت.
علاقه به کتابخوانی، دیگر فقط شامل حال بچهها نیست، صیادان روستا که برای صید میروند هم یک سرگرمی مفید پیدا کردهاند و وجود کتاب در لنجهای صیادی پای ثابت شده است |
بهار ادامه داد: این مینیبوس روز گذشته نخستین ماموریت خود را با سفیران دانایی در سطح روستای رمین، کنار ساحل، و روستای احمد آباد انجام داد.
وی گفت: قطعا این روند در ترویج کتاب و کتابخوانی در روستای رمین، احمد اباد، بل سر، عثمان اباد،کمب و حاشیه شهر تاثیرات مثبت خواهد گذاشت.
*بهورزی که آوازه ملی برای روستای رمین چابهار ثبت کرد
عبدالحکیم بهار در واقعیت چند سال است که بهورز روستای رمین بوده اما به دلیل گستردگی فعالیتهای کتابخوانی و حوزه شعر و ادب، بیشتر به فعال فرهنگی در این روستا مشهور شده است.
بهار میگوید: استقبال و اشتیاق کودکان و نوجوانان این روستا سبب شد تا آنها را به این سمت سوق دهم، حالا هم در قالب این مینیبوس “دوستدار کتاب” کتابهای رده سنی کودک و نوجوان که اغلب آنها اهدایی است، به کودکان و نوجوانان روستاها به امانت تحویل میشود و آنها پس از مطالعه کتاب مورد نظر خود آن را تحویل و کتاب دیگری را برای مطالعه میبرند.
وی گفت: در این میان ممکن است کودکی از کتابی آنقدر لذت ببرد که آن را بازنگرداند که در این صورت نه تنها ممانعتی ندارد، بلکه موجب خوشحالی ما است.
این فعال فرهنگی میگوید: قرار است سازمان منطقه آزاد به گسترش فضای فعلی کتابخانه روستای رمین و تجهیز آن از بعد سخت افزاری و نرم افزاری کمک کند که امیدواریم با پیگیری دوستان به زودی این مهم محقق شود.
عبدالحکیم در انتها از همه افراد و ارگانهایی که برای راه اندازی کاروان کتاب و سفیران دانایی روستای رمین تلاش کرده اند قدردانی کرد و گفت: امیدوارم بتوانیم با این اقدامات فرهنگی سرانه مطالعه را در سایر روستاهای کشور نیز شاهد باشیم.
به گزارش فارس، در حالیکه بعد از ساعت مدرسه، دغدغه بسیاری از کودکان بازی، پارک و میهمانی است، اینجا در روستای رمین چابهار کودکان ساعتها منتظر میشوند تا کتابخانه بهار آغوش خود را به رویشان بگشاید و عبدالحکیم مهربان عاشقانه برایشان کتاب بخواند.
برچسب ها :روستا،پارک،کتابخانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0