کد خبر : 92779
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 آوریل 2018 - 8:10
-

صالحی: صاحب خانه شدن تئاتری‌ها خبر خوبی است

صالحی: صاحب خانه شدن تئاتری‌ها خبر خوبی است

به گزارش قائم آنلاین،  آیین افتتاحیه ساختمان جدید خانه تئاتر ۲۴ فروردین ماه با حصور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجتبی حسینی معاون فرهنگی، شهرام کرمی مدیر اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، حجت الاسلام احمد مازنی ، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در این مراسم جمعی از هنرمندان

به گزارش قائم آنلاین،  آیین افتتاحیه ساختمان جدید خانه تئاتر ۲۴ فروردین ماه با حصور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجتبی حسینی معاون فرهنگی، شهرام کرمی مدیر اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، حجت الاسلام احمد مازنی ، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این مراسم جمعی از هنرمندان کشور شامل ژاله علو، علی نصیریان، اصغر همت رییس هیئت مدیره خانه تئاتر، ایرج راد عضو هیئت مدیره خانه تئاتر ، قطب‌الدین صادقی، سید محسن حسینی، بهزاد فراهانی، حسین پارسایی و …، جمعی از اصحاب رسانه حضور یافتند.

در ابتدای مراسم آیاتی از قران کریم توسط قاری تلاوت شد.

ایرج راد در ابتدای مراسم با خیر مقدم به حضار گزارشی درباره ساخت مجموعه داد و گفت: در ابتدای تشکیل خانه تیاتر ما هیچ جا و مکانی نداشتیم و هفته‌ای یک‌بار اتاقی در اداره کل هنرهای نمایشی و بعد در خانه هنرمندان دو ساعت هفتگی و سپس در تالار هنر تشکیل جلسات می‌دادیم.

وی در ادامه گفت: بعدها با هزار زحمت خانه‌ای ساختیم که مخروبه هم بود. یک روز شاهد بودیم که درب جوش داده شده و ما را دیگر راه نمی‌دهند، خلاصه با زحمات بسیار و کمک دوستان توانستیم مکان را بدست بیاوریم ولی شهرداری بام ا قرار داد عاریه‌ای بست که بسیار دردآور بود.

راد همچنین افزود: تلاش کردیم مبلغی بدست آوریم تا خانه‌ای برای خود داشته باشیم از دولت خاتمی خواستیم کمکی کنند بعد از مشقات زیاد دویست میلیون دریافت کردیم تا این ساختمان را که مخروبه هم بود خریدیم.

وی ادامه داد: هر چه جلوتر رفتیم شرایط بدتر شد تا اینکه تصمیم گرفتیم ساختمان را تخریب کنیم، هفده ماه در شهرداری دویدیم تا مجوز ساخت گرفتیم. در تاریخ اول شهریور ۸۴ این مکان خریداری و در سال ۸۶ مجوز ساخت دریافت شد.

راد، با تشکر از کسانی که برای این ساختمان کمک کردند، گفت: نخستین فردی که به ما کمک کرد آقای ایرجی با چهل میلیون بود. سپس شهرداری قرار شد به مدت ده سال سالی صد میلیون به ما کمک کند و ما کار را همانطور شروع کردیم.

وی با اشاره به اینکه در دوره‌ای ساخت ساختمان متوقف و در دوره احمدی نژاد مبلغ یک میلیارد به ما کمک شد، افزود : آنچه پول برای ساخت گرفته شد دو میلیارد و هشتصد تومان و یک میلیارد هم سود پولمان در بانک شد که همه را هزینه کردیم. این ساختمان پنج طبقه و سه نیم طبقه دارد. چنین مساحتی با پول زمین تا پایان کار معماری و نقاشی سه میلیارد و چهارصد میلیون تومان خرج برداشت.

وی در ادامه افزود: آقای صالحی امیری هم مبالغی را برای نور و مسائل دیگر به ما در دوره وزارتشان کمک کردند. این ساختمان از هر لحاظ جایگاه ویژه‌ای دارد و جزو بهترین سالن‌های نمایشی تهران تلقی می‌شود.

وی در پایان گفت: آنچه برای این ساختمان خریداری شده به نام خانه تیاتر است و نه به نام من و نه هیچ شخصی دیگری، اینجا برای همه تیاتری‌ها است که زحمت می‌کشند و زحمتشان دیده نمی‌شود.

راد همچنین افزود: جلوی این ساختمان مکانی سیصد متری ساخته شده است یک زمان از شهرداری خواهش کردیم این زمین را برای موزه تئاتر بخرد که قیمتش یک میلیارد بود اما این اتفاق نیافتاد، امروز قیمت این زمین ۳۵ میلیارد شده که برای شهرداری بازهم تهیه‌اش پولی نیست. من باز هم از شهرداری می‌خواهم مکان فعلی خانه تئاتر گرچه خریداری شده اما چون مااینجا نمی‌توانیم پاسخگوی چهارده انجمن و گروه‌های دیگر باشیم مکان قدیمی هم برای خانه تیاتر باقی بماند.

*وزیر ارشاد در خانه جدید تئاتر

در ادامه سید عباس صالحی وزیرفرهنگ و  ارشاد اسلامی طی سخنانی گفت: اینکه خانه تئاتر صاحب خانه شده است خبر خوبی است و البته قبلا هم بوده ، ولی امروز می‌تواند از این مکان بهره ببرد. تیاتر هنر انسانی با وجه‌های مختلف است هنری که گفت و گو با آن آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه انسان از زمان یادگیری سخن با زبان تئاتر سخن گفت، افرود: این هنر بیان نقد است، انسان وقتی یاد گرفت هنرمندانه نقادی کند با زبان تئاتر آشنا شد . زمانی که مردم کنار هم با زبان هنری سخن گفتند تیاتر متولد و زبان هنر مردمی شد.

صالحی همچنین یادآور شد: اینکه امروز با تلاش گسترده عزیزان طی سال‌ها این فضا آماده شده تا هنرمندان با خیال جمع تر گرد هم قرار گیرند و این هنر را که وجه مدنیت انسانی است پویاتر کنند، قابل پسند است از همه هنرمندان این عرصه سپاسگزارم که می‌توانند پرچم این هنر را در این خانه خلاق‌تر و فعال تر برافرازند.

در ادامه نیز هنرمندانی چون سعید نیک نام، علی فتحعلی و … در نقش های شاه نامه خوان، حاجی فیروز، مدآ و اتللو بخش‌هایی را در قالب نمایشنامه‌هایی کوتاه اجرا کرده و سپس سرود ای ایران با جمع خوانی حضار اجرا شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفت − 5 =