کد خبر : 93110
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 17 آوریل 2018 - 8:40
-

برگزیدگان بخش «کودک و نوجوان» و «بزرگسال» جشنواره خاتم معرفی شدند+ اسامی

برگزیدگان بخش «کودک و نوجوان» و «بزرگسال» جشنواره خاتم معرفی شدند+ اسامی

به گزارش قائم آنلاین، هیأت داوران بخش بزرگسال و کودک و نوجوان سومین دوره جشنواره خاتم با موضوع پیامبر اعظم(ص) بیانیه‌ای صادر و اسامی برترین‌ها را اعلام کردند. متن بیانیه هیأت داوران بخش بزرگسال این جشنواره به شرح ذیل است؛ بسم‌الله الرحمن الرحیم لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن کانَ یَرجُو اللَّهَ

به گزارش قائم آنلاین، هیأت داوران بخش بزرگسال و کودک و نوجوان سومین دوره جشنواره خاتم با موضوع پیامبر اعظم(ص) بیانیه‌ای صادر و اسامی برترین‌ها را اعلام کردند.

متن بیانیه هیأت داوران بخش بزرگسال این جشنواره به شرح ذیل است؛

بسم‌الله الرحمن الرحیم

لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن کانَ یَرجُو اللَّهَ وَالیَومَ الآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثیرًا﴿ احزاب آیه ۲۱﴾

نوشتن از پیامبر رحمت، زیبا و ستودنی است. پیامبری که لطف بی‌پایان خداوند برای جهانیان است. او که با دلی باصفا، زیبایی‌های اخلاقی‌اش را به منصه ظهور درآورد و مقام انسان کامل را به تجلی نشست.

بررسی داستان‌های ارسالی از سوی نویسندگان جشنوارة خاتم، توفیقی لذت‌آفرین برای هیأت داوران بود و لحظاتی شیرین که با خوانش هر داستان، عطر خوش محمدی فضای دل و جان را آکند. داستان‌ها علی‌رغم پیش‌بینی هیأت علمی و برگزار کنندگان نسبت به دو دورة قبل جشنواره از حد نصاب مقبولیت بالاتر بودند، ادبیت و معنویت در برخی داستانها به‌هم آمیخته، تابلو‌‌ی داستان‌های زیبایی به زیور نقش آراسته شده‌اند. داستان‌هایی در خور و قابل اعتنا که بی‌اغراق تحسین هیأت داوران را با خود به همراه داشته است.

عنوان جشنواره، «داستان کوتاه»، توجه هیأت داوران را به دو نکتة اساسی معطوف داشته است. نکاتی همسو و همطراز که داستان بودن آثار از یک سو، و مرتبط بودن آنها با حکمت معنوی، سیره، گفتار و تاریخ زندگی پیامبر راضروری می‌داند. بر این اساس، از نظر هیأت داوران هم ساختار داستانی مدنظر بوده، هم نسبت آن با موضوع مورد نظر که ویژگی بارز آثار این دوره است.برخی از آثار علی‌رغم نسبتی که با مضمون داشتند، به دلیل بی بهرگی یا کم بهرگی از ساختارداستانی لازم، از راه یافتن به رتبه‌های بالا بازماندند. همچنین آثاری که از ساختار مناسب بهره داشتند، اما از نسبت لازم با موضوع بری بوده‌اند، امکان صعود نیافته‌اند. لذا آنچه در پی می‌آید، نتیجة ارزیابی‌ها و بررسی‌هایی است که با توجه به دو اصل پیشین، پس از طرح در شورای داوری جشنواره برگزیده شده‌اند.

هیأت داوران لازم می‌داند از تک‌تک نویسندگان ارجمندی که در این فراخوان شرکت نموده، آثارشان مایة برکت و وسعت این جشنواره شده، سپاسگزاری نماید و اجر و توجه ویژة حضرتش را برای آن گرامیان آرزو کند.

هیأت داوران ذکر چند نکته را دربارة آثار بررسی شده ضروری می‌داند:

۱ـ توجه به مستندات تاریخی و استفاده از منابع معتبر برای داستان‌نویسان ضروری است. اکتفا به شنیده‌ها و مشهودات و یا مراجعه به کتب دسته چندم و نامعتبر، گاه به داستان‌ها لطمه جدی وارد می‌سازد.

۲ـ مشاوره و همفکری با کارشناسان حوزة دین و تاریخ اسلام می‌تواند برای نویسندگان بسیار مفید باشد. هیأت داوران با داستان‌هایی مواجه شدند که در صورت اعمال اصلاحات ویرایشی تاریخی به آثاری موفق و مقبول بدل می‌شدند.

۳ـ دربازنویسی رویدادها و اتفاقات تاریخی، نویسندگان باید به شرایط و نیازهای جامعه امروز، سلائق و ذهنیت مخاطب توجه بیشتری داشته باشند. گاهی برخی منقولات، وَلو به فرض صحت، چندان با باورها و سلائق مخاطب سازگار نیست و به دافعه می‌انجامد.

 ۴ـ توجه به جاری ساختن زندگی پیامبر بعنوان الگو در زندگی امروز، در قالب داستان‌هایی معاصر بسیار ضروری است و خوشبختانه در این دوره شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه بوده‌ایم.

 ۵ـ سیره و زندگی حضرت رسول(ص) مملو از روایات و حوادث بیشمار است. موضوعات پرداخت شده در داستان‌ها محدود و گاه تکراری است. به نظر می‌آید این گنج بی‌پایان مستعد کاوش و جستار بیشتری است و همت عالی‌تری برای یافتن این گوهرها لازم به نظر می‌رسد.

۶ـ نگاه تاریخی به موضوع پیامبر اکرم(ص) اگر چه لازم و ضروری است، اما به نظر می‌رسد وجه ادبیت ادبیات ایجاب می‌کند که با نگاهی ژرف‌تر به وجه وجودی و حِکمی رسول خاتم و رابطة ایشان با خداوند و انسانها پرداخت و انتظار ظهور داستان‌هایی قوی‌تر را داشت.

داستان‌های تقدیری بدون ترتیب اولویت

صدیق نوشته زهرا سادات ثابتی

سفر تا سفرة عشق نوشته گودرز ایزدی

عربی با یک گل در اورسور نوشته سیده عذرا موسوی

این آثار به دلیل نگاه نو، ساختار داستانی مناسب، سوژه‌ای قابل توجه، زبان داستانی و نثری روان، از سوی هیأت داوران شایسته تقدیر شناخته شده‌اند:

رتبه های بالاتر

رتبه سوم به داستان  راز فراموشی خانه پیامبر فائضه غفارحدادی

رتبه دوم به داستان   سعوف نوشته امین اطمینان

رتبه اول به داستان   محمد نگفت من گفتم نوشته رقیه کریمی

هیات داوران جایزه ویژه خود را به داستان گلاب خانه ما کی تمام شد نوشته محمدعلی رکنی تقدیم می کند.

هیات داوران از داستان خشک آوی نوشته نجیبه فیروزی دربخش فارسی زبانان تقدیر بعمل می آورد.

هیات داوران از خانم سوانا مهرابیان نویسنده مسیحی کشورمان به خاطر نگارش داستان حدیبیه تقدیر بعمل می آورد.

هیات داوران در بخش بین الملل از داستان الحب محمد نوشته سرکار خانم ملاک علی الخطیب از کشور لبنان  تقدیر به‌عمل می آورد.

هیأت داوران امیدوار است در دوره‌های بعد جشنواره، به داستان و داستان‌هایی دست یابد که هرکدام قدرتمندانه‌تر از دیگری،سطح ادبی جشنواره را بالاتر برده، زمینه‌ای برای ظهور و بروز ادبیات قدسی را فراهم آورد. بی‌شک، آن روز به یاری دم محمدی‌اش ، دیر نخواهد بود. انشاءا…

همچنین هیأت داوران بخش کودک و نوجوان سومین دوره جشنواره خاتم در بیانیه‌ای اسامی برگزیدگان این دوره از جشنواره را اعلاک کرد که متن آن به شرح ذیل است؛

بسم‌الله الرحمن الرحیم

لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن کانَ یَرجُو اللَّهَ وَالیَومَ الآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثیرًا﴿ احزاب آیه ۲۱)

نوشتن دربارة پیامبری که رحمت بی پایان خداوندی برای همة جهانیان است، زیبا و ستودنی است. پیامبری که دوستدار کودکان بود و امت خود را به دوست داشتن کودکان فرا می‌خواند و می‌فرمود: اَحِبُّوا الصِّبیانَ وَ ارحَمُوهُم؛ کودکان را دوست بدارید و با آنان مهربان باشید و آن‌قدر برای آنها اهمیت قائل بود که حضور آنها را مایة برکت خانه می‌دانست؛ بَیتٌ لا صِبیانَ فیهِ لا بَرَکَةَ فیهِ.

علاوه براین، داستان‌های ارسالی بخش کودک و نوجوان به دبیرخانة جشنوارة خاتم، توفیقی لذت آفرین برای هیأت داوران بود که عطر خوش محمدی را به دل و جان ‌نشاند.

عامل مسرت بخش دیگر برای داوران ارادة حضور نویسندگان جوان و نوجوان، کمتر آشنا به فنون نویسندگی، ازجمله دانش‌آموزان درکنار نویسندگان نام‌آشنا در این دورة جشنواره بود.

هرچند بررسی آثار ارسالی به دبیرخانة جشنوارة سوم در بخش کودک و نوجوان حکایت از دقت نظر بیشتر نویسندگان و تلاش آنها برای ارتقای کیفیت آثار نسبت به دو دورة قبل داشت، اما همچنان یادآوری نکاتی برای توجه علاقه‌مندان به حضور در دوره‌های بعدی جشنواره ضروری است:

استفاده از منابع معتبر تاریخی و روایی برای داستان نویسان ادبیات دینی ضروری است. اکتفا به شنیده‌ها و مشهودات و یا مراجعه به کتاب‌هایی که از اعتبار لازم برخوردار نیستند به داستان‌ها لطمه جدی وارد می‌سازد.
مشاوره و همفکری با کارشناسان حوزه دین و تاریخ اسلام می‌تواند برای نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان بسیار مفید باشد. داوران با داستان‌هایی مواجه شدند که در صورت اعمال چند اصلاح و نکته ویرایشی تاریخی به آثاری موفق و مقبول بدل می‌شدند.
دربازنویسی رویدادها و اتفاقات تاریخی، نویسندگان کودک و نوجوان به اقتضائات امروز و سلایق و ذهنیات مخاطبان توجه بیشتری نمایند. گاهی برخی منقولات، وَ لو به فرض صحت، چندان با باورها و سلایق مخاطبان سازگار نیستند و به دافعه می‌انجامند.
توجه به جاری ساختن روح تعالیم و سیرة پیامبر در زندگی امروز و در قالب داستان‌هایی معاصر بسیار ضروری است و خوشبختانه در این زمینه شاهد اتفاقات خوبی بوده‌ایم.

الف) هیأت داوران داستان‌های احمد احمد و قصة درخت پیر نوشته آقای علی ناصری را شایستة تقدیر می‌داند.

ب) رتبه‌های بالاتر

رتبة سوم به داستان ماجرای سوسمار نوشتة معصومه دهنوی

رتبة دوم به داستان کوکو نوشتة صدیقه ملازینعلی

رتبة اول به داستان این خانه پر از نام محمد است نوشتة معصومه کریمی

ج) هیأت داوران جایزة ویژة خود را به طور مشترک به داستان‌های 

یک سطل شیرشتر نوشتة سپیده شیخ‌لو

تنها کلمه نوشتة معصومه علیزاده صدقیانی

پیامبر رحمت نوشتة دنیا احمد بابوری

تقدیم می‌کند.

اطمینان داریم مسیری که جشنواره با اتکال به خداوند تبارک و تعالی و اعتماد به هوش و ذوق سرشار نویسندگان درپیش گرفته، موجب خواهد شد هر سال نسبت به دورة قبل شاهد رشد و بالندگی داستان‌نویسی و دریافت داستان‌هایی با غنای بیشتر ادبی و محتوایی باشیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 + پانزده =