کد خبر : 94321
تاریخ انتشار : جمعه 11 می 2018 - 8:10
-

تایید ناکارآمدی یکی از پرمصرف ترین داروهای درمان سرطان سینه

تایید ناکارآمدی یکی از پرمصرف ترین داروهای درمان سرطان سینه

به گزارش قائم آنلاین،به نقل از سالم خبر: درمان بیماری سرطان یکی از خواسته های بشر امروزی است ولی به نظر می رسد راه درازی تا رسیدن به این هدف باقی مانده باشد زیرا یافته های اخیر ناکارآمدی یکی از داروهای بسیار پر مصرف برای سرطان سینه را تایید کرده است. یکی از داروهایی که

به گزارش قائم آنلاین،به نقل از سالم خبر: درمان بیماری سرطان یکی از خواسته های بشر امروزی است ولی به نظر می رسد راه درازی تا رسیدن به این هدف باقی مانده باشد زیرا یافته های اخیر ناکارآمدی یکی از داروهای بسیار پر مصرف برای سرطان سینه را تایید کرده است.

یکی از داروهایی که در سال های اخیر برای درمان سرطان سینه در دنیا استفاده می شد، داروی lapatinib است که هدف از استفاده آن تاثیرگذاری روی تومور و کوچک کردن آن در گذر زمان بود. اما تحقیقاتی که اخیرا روی این دارو در آزمایشگاه ها انجام شد نشان می دهد استفاده از این دارو در برخی موارد باعث تسریع رشد تومور می‌شود و سرعت بحرانی شدن وضعیت سلامتی بیمار را بیشتر خواهد کرد.

این دارو همراه با داروهای دیگر و شیمی درمانی برای درمان سرطان‌های بسیار پیشرفته استفاده می شود اما به نظر می رسد باید در استفاده از آن تجدید نظر شود. پژوهشگران موسسه تحقیقات پزشکی و درمانی فرانسیس کریک اعلام کردند با درک بهتر پایه مولکولی این اتفاق، می توان امیدوار بود روش های درمانی ایمن تر و تاثیر گذارتری درآینده شناخته شود.

دکتر جرون کلاوس پژوهشگر ارشد این موسسه در مقاله ای که در زمینه داروهای مورد استفاده برای درمان سرطان سینه نوشته است به مساله ناکارآمدی داروی lapatinib اشاره کرده و نوشته است: اگر در شرایط خاص آزمایشگاهی استفاده از این دارو بتواند سرعت رشد تومورهای سرطانی را افزایش دهد، احتمال اینکه در بدن برخی بیماران هم این اتفاق بیفتد بسیار زیاد است. شناخت سازو کار این دارو در بدن افراد خاص و شناسایی این مساله که کدام یک از بیماران با این مشکل روبرو می شوند می تواند به پزشکان کمک کند تا فاکتورهای خطر را بهتر بشناسند و بیمارانی که ممکن است با دارو شاهد رشد سریع تومور باشند را شناسایی کنند. در واقع این تحقیقات می تواند زمینه را برای استفاده از روش های درمانی موثرتر فراهم کند.

چه سهمی از بیماران در گروه پر خطر قرار دارند؟

حدود ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان سینه به دلیل افزایش بیش از حد یک پروتیین با نام HER2 که پیام ایجاد سلولهای سرطانی و رشد آنها را می دهد، به این بیماری مبتلا می شوند و بخش زیادی از مطالعات پزشکان برای درمان بیماری سرطان هم در تلاش برای ممانعت از رشد این پروتیین در بدن انسان و مانع تراشی در مسیر رشد سلولهای سرطانی و تومورها است. استفاده از داروهای مختلف برای کشتن سلول های سرطانی از غشای بیرونی این سلولها یا از طریق نفوذ در داخل آنها استفاده می شود و lapatinib هم یکی از همان داروهایی بود که با هدف از بین بردن این پروتیین ها و سلولهای سرطانی تولید شده بود..

حال دانشمندان دریافتند استفاده از این دارو در برخی از بیماران سبب می شود تا پروتیین‌های HER2 با پروتیین های دیگری به نام HER3 همراه شوند و زمینه را برای رشد سلولهای سرطانی و گسترش سریع آن فراهم کنند.

پروفسور پیترپارکر پژوهشگر ارشد این تیم تحقیقاتی و استاد دانشگاه کینگز کالج لندن این تحقیقات را بسیار اثر بخش ارزیابی کرد و گفت: ما اطلاعات بیشتری در مورد آنچه برای HER2 اتفاق می‌افتد و باعث رشد

سلول های سرطانی می شود بدست آوردیم. حال می توانیم روشهای موثر تری برای مقابله با این عامل بیماری زا ایجاد کنیم و داروهای تاثیر گذار تری تولید کنیم. از سوی دیگر مطالعات ما نشان داده است که استفاده از داروی lapatinib به همراه داروی آنتی بادی trastuzumab باعث می شود تا HER2 تحت کنترل درآید و رشد سلولهای سرطانی در کوتاه مدت متوقف شود ولی با گذشت زمان بیماری بازمی گرددو این مساله بسیار نگران کننده است.

مطالعات در زمینه داروهای مناسب برای درمان این بیماری همچنان ادامه دارد و پژوهشگران امیدوار هستند که بتوانند داروهای موثرتری برای مقابله با بیماری سرطان تولید کنند و روشهای کارآمد تری برای مواجهه با بیماری بکار گیرند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × سه =