کد خبر : 94418
تاریخ انتشار : جمعه 11 می 2018 - 12:30
-

۶استان از اعتبارات بیابان‌زدایی بهره می‌برند/ جزئیات برنامه سازمان جنگل‌ها برای مقابله با ریزگردها

۶استان از اعتبارات بیابان‌زدایی بهره می‌برند/ جزئیات برنامه سازمان جنگل‌ها برای مقابله با ریزگردها

به گزارش قائم آنلاین، از دشت آزادگان، خلیل آقایی ظهر دیروز در حاشیه بازدید از عملیات مالچ‌پاشی در منطقه جلیعه گطاره در دشت آزادگان با اشاره به کیفیت کار مالچ‌پاشی با بیان اینکه گستردگی کار خیلی زیاد است، افزود: اعتبارات خوبی در زمینه مبارزه و مهار ریزگردها به ما داده شد و همه اعتبارات ۱۵۰

به گزارش قائم آنلاین، از دشت آزادگان، خلیل آقایی ظهر دیروز در حاشیه بازدید از عملیات مالچ‌پاشی در منطقه جلیعه گطاره در دشت آزادگان با اشاره به کیفیت کار مالچ‌پاشی با بیان اینکه گستردگی کار خیلی زیاد است، افزود: اعتبارات خوبی در زمینه مبارزه و مهار ریزگردها به ما داده شد و همه اعتبارات ۱۵۰ میلیون دلار مصوب برای بیابان‌زدایی است.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اضافه کرد: سال‌های گذشته ۶ استان دیگر نیز از این اعتبارات بهره می‌بردند، اما همه اعتبارات ۱۵۰ میلیون دلاری مصوب مجلس برای خوزستان است.

آقایی با بیان اینکه در این رابطه حرف‌وحدیث‌هایی وجود دارد و اشتباهاتی هم صورت گرفته، افزود: گفته می‌شود که اعتبار ۱۵۰ میلیون دلاری مبارزه با ریزگردها در سال‌های گذشته متعلق به ۶ استان بوده، اما امسال همه این اعتبارات متعلق به خوزستان است.

وی در خصوص میزان تخصیص بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری مبارزه با ریزگردها در خوزستان، گفت: اعتبارات هنوز توزیع نشده و تخصیص نیافته است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: برای اولین بار بود که رقم نزدیک به ۱۵ هزار هکتار مالچ‌پاشی را در خوزستان شاهد بودیم که جا دارد از همکاری و مشارکت منابع طبیعی خوزستان و وزارت نفت، جهاد کشاورزی و استانداری خوزستان تشکر کنیم.

آقایی با ابراز خرسندی از روند عملیات مالچ‌پاشی در اراضی بیابانی دشت آزادگان، گفت: کار خوبی را که انجام دادند نشان‌دهنده این است که می‌توان بهتر و بیشتر از این کار کرد.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی‌ شده است که تعداد ۲۰ هزار هکتار مالچ‌پاشی شود که تعداد ۵ هزار هکتار به آن افزوده شد، مطرح کرد: عرصه بیابانی که در پیش داریم بیشتر از این‌ها است،  و در استان خوزستان ۱ میلیون و دویست هزار هکتار عرصه بیابانی داریم.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در شهرستان‌های اهواز، دشت آزادگان، حمیدیه و شوش ۱۰۰ هزار هکتار بیابان وجود دارد که نیاز به مالچ‌پاشی دارند، بیان کرد: با این روند چنانچه هرسال ۲۰ هزار هکتار مالچ‌پاشی کنند ۵ سال زمان می‌برد تا همه این عرصه‌ها مهار شود.

آقایی افزود: اما اگر اعتبارات مقابله با ریزگردها تأمین شود و کمک و مساعدت استانداری هم باشد کار زودتر تمام می‌شود.

وی با اشاره به طرح نهال‌کاری کانون‌های فوق بحرانی ریزگرد شرق اهواز گفت: در این کانون‌ها ضعیف عمل کردیم و در این خصوص و تعارف نداریم، باید به‌ عنوان دستگاه دولتی و مسؤول منابع طبیعی از حضور مردم برای پوشش گیاهی به هر شکلی برای تثبیت شن‌های روان استفاده کنیم.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تأکید کرد: قبلاً اراضی ملی در قالب ماده ۳ قانون به‌ صورت واگذاری ۳ ساله بود، اما اکنون این به دوره ۱۰ ساله تبدیل‌ شده که تا ۳ بار و ۳۰ سال تمدید می‌شود.

 آقایی گفت: باید فضایی را فراهم کنیم که مردم احساس مالکیت کنند هم نهال‌کاری کنند هم درآمد اقتصادی برای خودشان فراهم کنند.

وی بیان کرد: چنانچه این فضا را فراهم کنیم و این عرصه‌ها را به‌ صورت ۳۰ ساله در اختیار آن‌ها قرار دهیم آن‌ها می‌توانند به‌ صورت‌های مختلف از آن استفاده کنند.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: از منابع طبیعی درخواست کردیم که عرصه‌های طبیعی و اراضی ملی که بیابانی هستند را برای ایجاد پوشش گیاهی و فضای سبز در اختیار مردم قرار دهند.

آقایی در خصوص چگونگی تأمین حقابه برای طرح نهال‌کاری کانون‌های فوق بحرانی ریزگرد شرق اهواز گفت: دنبال این نیستیم که برای تأمین حقابه طرح نهال‌کاری از کسی آب بگیریم، اگر آب موجود هست از آن استفاده می‌کنیم و یا طی دو سال که نهال تثبیت می‌شود به طرق مختلف آب آن را تأمین می‌کنیم.

وی افزود: در طرح نهال‌کاری کانون‌های فوق حاد ریزگرد شرق اهواز مثل زراعت دنبال حقابه دائمی نیستیم و آنچه برای ما اهمیت دارد پوشش گیاهی است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک + نه =