کد خبر : 94733
تاریخ انتشار : یکشنبه 13 می 2018 - 9:50
-

عدالت طلبی و آرمانخواهی با انقلاب اسلامی وارد شعر و ادب پارسی شد

عدالت طلبی و آرمانخواهی با انقلاب اسلامی وارد شعر و ادب پارسی شد

به گزارش قائم آنلاین، چهارمین نشست از سلسله برنامه‌های شنبه انقلاب با موضوع شعر و ادبیات به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در منزل مرحوم حمید سبزواری، پدر شعر انقلاب برگزار شد.  به برکت انقلاب، بیش از ۲۰۰ مرکز و ۵۲ کرسی زبان فارسی در دانشگاه‌های جهان وجود دارد استاد رحماندوست، شاعر و نویسنده

به گزارش قائم آنلاین، چهارمین نشست از سلسله برنامه‌های شنبه انقلاب با موضوع شعر و ادبیات به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در منزل مرحوم حمید سبزواری، پدر شعر انقلاب برگزار شد.

 به برکت انقلاب، بیش از ۲۰۰ مرکز و ۵۲ کرسی زبان فارسی در دانشگاه‌های جهان وجود دارد

استاد رحماندوست، شاعر و نویسنده برجسته انقلابی در این نشست ضمن بیان ویژگی ها و شخصیت کم نظیر استاد سبزواری گفت: رهبر معظم انقلاب پرچمدار خیزش ادبی ایران، در دوره معاصر هستند؛ ایشان همواره به شاعران نسبت به موضع گیری در مسائل روز گوشزد می‌‌کنند تا شعرشان از این توانمندی خالی نباشد. بر همین اساس استاد سبزواری نمونه عملی توصیه های مقام معظم رهبری بود.

رحماندوست افزود: جهش خیره‌کننده در فراگیری زبان فارسی در جهان مدیون انقلاب اسلامی است به صورتی که در حال حاضر شاهد تأسیس بیش از ۲۰۰ مرکز و ۵۲ کرسی زبان فارسی در دانشگاه‌های جهان و همچنین آموزش زبان فارسی به بیش از ۷۷۰۰۰ دانشجو و طلبه مقیم ایران هستیم.

وی با اشاره به نگاه ویژه انقلاب اسلامی به حوزه شعر و ادب گفت: ۴۰۰۰ زن شاعر و داستان نویس، سند افتخار ادبی جمهوری اسلامی ایران است.

این شاعر و نویسنده برجسته انقلابیافزود: استاد سبزواری در اوج توانمدی شعری و ادبی، فعال و کار آمد بود و حضور فعال و با نشاط ایشان در عرصه های سیاسی، ادبی و فرهنگی بر کسی پوشیده نبود.

رحماندوست خاطر نشان کرد: بهترین دلیل برای امکان چیزی وقوع آن است و استاد سبزواری وقوع شعر انقلاب بود و امروز همه شاعران، منزل ایشان را مأوا و پناهگاه خود می دانند و ایشان در قلب همه ما قرار دارد.

مجتبی رحماندوست در ادامه با اشاره به شعر حمید سبزواری گفت: مرحوم حمید در شعرش یک حضور فعال سیاسی داشت.

ادیب بودن رهبران انقلاب، عامل بزرگ تعالی ادب پارسی است

علیرضا قزوه شاعر برجسته انقلابی کشورمان هم در این نشست گفت: ادبیات فارسی همواره مورد هجوم کشور های بیگانه بوده به طوری که اگر فارسی ستیزی انگلیس در هند نبود، زبان فارسی، در بین چند زبان نخست دنیا بود.

 قزوه با اشاره به نقش رهبر انقلاب در اعتلای شعر و ادبیات در بعد از انقلاب تصریح کرد: ادیب بودن رهبران انقلاب اسلامی ایران، عامل بزرگ تعالی ادب پارسی است.

وی همچنین با اشاره به شخصیت بزرگ و انقلابی استاد سبزواری اظهار داشت: استاد سبزواری شخصیتی بزرگ بود و بعد از فوت ایشان تازه شخصیت آن مرحوم شناخته شد.

این شاعر برجسته انقلاب افزود: کسی در حد استاد سبزواری نبود، آن مرحوم با شور انقلابی در مراسمات شب‌شعر انقلاب شرکت می‌کرد و همیشه پادررکاب این انقلاب بود.

انقلاب اسلامی درهای بسته را به روی شعر و ادبیات آیینی و اقوام گشود/ هنر رژیم پهلوی قتل و زندانی‌کردن شعرای تراز اول بود/ انقلاب اسلامی زبان فارسی را زبان رایج انقلابیون جهان کرد

محمد گلریز ترانه سرا و خواننده بزرگ کشورمان دراین نشست گفت: در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برخلاف نظر دشمنان که انقلاب رویشی نداشته  است، حداقل در عرصه شعر و ادب فارسی کار های بزرگی رقم خورد و اکنون در آینن تکریم استاد بزرگ شعر انقلاب استاد سبزواری قرار داریم.

گلریز افزود: انقلاب اسلامی درهای بسته را به روی شعر و ادبیات آیینی و اقوام گشوده است استاد سبزواری از جمله افرادی بود که در حوزه خوش درخشید.

وی گفت: انقلاب اسلامی احیاگر شعر، این ثروت ملی ایرانیان است و بنده مفتخرم که قبل از انقلاب در محضر استاد سبزواری تلمذ کردم و جا دارد همچون این مراسم های آیین های تکریمی برای اساتید برجسته همچون مرحوم شاهرخی، مرحوم اوسطا و … برگزار شود. هرکدام از این اساتید مرحوم در شعر انقلاب همچون ستون بودند.

گلریز در ادامه با اشاره به چند ویژگی شاخص مرحوم سبزواری گفت: اشعار ایشان به گونه ای بود که مردم با ان زندگی می کردند بر همین اساس در جلسه ای که مقام معظم رهبری حضور داشتند تاکید کردند که باید به گونه شعر گفت که مانند شعر بانگ آزادی مرحوم سبزواری باشد، شعری که مردم آن را زمزمه می کردند.

وی عنوان کرد: شهامت و شجاعت از ویژگی های شاخص مرحوم سبزواری بود، ایشان قبل از انقلاب و حتی در فضای ترور سالهای ابتدایی انقلاب ترسی از شعر گفتن نداشت و در یک کلام ایشان فدایی انقلاب بود و در سرودن هر شعری بی پروا بود.

این شاعر انقلابی با اشاره به تاثیر انقلاب در فراگیری زبان فارسی عنوان کرد: می توان گفت انقلاب اسلامی زبان فارسی را زبان رایج انقلابیون جهان کرد.

گلریز در پایان گفت: هنر رژیم پهلوی قتل و زندانی‌کردن شعرای تراز اول بود؛ میرزاده عشقی، فرخی یزدی و … از قربانیان عرصه فرهنگ در رژیم پهلوی بودند.

عدالت طلبی و آرمانخواهی با انقلاب اسلامی وارد شعر وادب فارسی شد/ مرحوم سبزواری پای شعر انقلاب ماند

در موضوع شعر و ادبیات، عدالت طلبی و آرمانخواهی با انقلاب اسلامی وارد شعر وادب فارسی شد.

 استاد محمدرضا سنگری شاعر برجسته و مسئول شعر آئینی کشور گفت: در باور و اندیشه دین اسلام، انسان همواره مورد آزمون و آزمایش است و انقلاب اسلامی یک آزمون گاه بزرگ بوده و هست.

وی افزود: در موضوع شعر و ادبیات، عدالت طلبی و آرمانخواهی با انقلاب اسلامی وارد شعر وادب فارسی شد.

استاد سنگری با اشاره به گمراهی بعضی از انسان ها در طول مسیر، گفت: افراد بسیاری در امتحان و آزمون الهی راه را گم کردند ولی استاد سبزواری توانست با سرافرازی از امتحان انقلاب اسلامی بیرون بیاید.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب عده ای در زمان لازم این جریان را همراهی نکردند اما کسانی مانند مرحوم استاد سبزواری پای شعر انقلاب ماند.

وی با استناد به مفاهیم و آیات قرآنی ادامه داد: کسی که به راه مستقیم برود هیچ گاه گُم نمی شوند. همه اساتید شعر و هنر انقلاب از جمله استاد سبزواری درختان تنومند و تناور فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی بودند.

مسئول شعر آئینی کشور ادامه داد: استاد سبزواری در وجود همه ما هست و هیچ گاه رنگ نمی بازد.

استاد سنگری در پایان تاکید کرد: استاد سبزواری برای انقلاب متحمل زجر های زیادی شد و در مواردی کتک خورد، حتی از طرف دوستان خود هم با نکوهش هایی همراه بود ولی هیچ زمان راه را گُم نکرد و همیشه پیروز بود.

*مرحوم حمید برای مردم جان می‌داد

محسن ممتنحی فرزند مرحوم حمید سبزواری نیز با اشاره به اینکه مرحوم حمید حاضر بود برای مردم جانش را نیز بدهد، گفت: از زمانی که یادم می‌آید این اخلاق در او مشهود بود.

*گلایه همسر حمید سبزواری از منتشر نشدن اشعار «حمید»

همسر مرحوم سبزواری در بخشی از این مراسم ضمن خیرمقدم به شرکت‌کنندگان گفت: مرحوم سبزواری دیگر فراموش شده و نه تنها کتاب‌هایش منتشر نمی‌شود، بلکه از یادها نیز رفته است. در صورتی که او تمام اوقات خود را صرف انقلاب و مردم کرده بود.

وی با ذکر خاطره‌ای گفت: در سال ۳۲ که هنوز محسن به دنیا نیامده بود در سبزوار سخنرانی کرد که نیروهای رژیم پهلوی می‌خواستند او را بازداشت کنند، اما او را فراری دادیم و به اسفراین رفت و از آموزش و پرورش اخراج شد. روزی که بازگشت دیدم کتک‌ خورده و کوفته است که فهمیدیم مشغول شوراندن کارگران بوده که ریخته‌اند و او را کتک زده‌اند.

*«حمید» از آزمون انقلاب سرافراز بیرون آمد

محمدرضا سنگری در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به اینکه سبزواری «شاعر شاعرآفرین بود»، گفت: انقلاب یک آزمونگاه بزرگ است و در باور دینی ما انسان به حال خود رها نمی‌شود بلکه لحظه لحظه در حال آزموده شدن است. در این آزمون‌ها بسیاری خود را گم می‌کنند.

وی افزود: حمید سبزواری ممتحن بزرگی بود که از آزمون انقلاب سرافراز بیرون آمد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برخی انقلاب را همراهی نکردند و عده‌ای هم آن را رها کردند اما چهره‌های بزرگی مانند استاد اوستا، شاهرخی، مرحوم مشفق کاشانی، مرحوم سپیده کاشانی که مجموعه شعری از او پیش از انقلاب منتشر شده بود و استاد سبزواری با انقلاب ماندند.

این استاد دانشگاه گفت: اینها شاخه‌های تناور جریان انقلاب هستند و چهره‌های امروز برخاسته از زحمات تلاش‌های افرادی مانند استاد سبزواری هستند و از این رو نام حمید سبزواری گم نمی‌شود و در آینده سبزواری حضور دارد.

او اضافه کرد: هزار سرود تعداد کمی نیست که مرحوم سبزواری برای انقلاب سروده بود که در زبان مردم زمزمه می‌شد چه در سال‌های انقلاب و چه در سال‌های دفاع مقدس. او در ۲۹ سالگی مقابل کنسرسیوم نفت ایستاد و این به معنای این است که با وقوع انقلاب، انقلابی نشد. او در دوره‌ای که در زندان به سر می‌برد روشن‌ترین سرودها را سروده و اینها یعنی سبزواری زنده است.

قاسم صرافان در این مراسم شعری تقدیم به مرحوم حمید سبزواری کرد که دو بیت آن به شرح زیر است:

من انقلابی‌ام یعنی دلاورم

همدرد مردمم همراه رهبرم

سبز است هر قلم از خون جاری‌ام

سرخ است دفترم من سبزواری‌ام

*سربلندی پرچم انقلاب با فداکاری امثال سبزواری است

حسین اسرافیلی از پیشکسوتان عرصه شعر هم در ادامه این مراسم گفت: سربلندی پرچم انقلاب اسلامی مدیون فداکاری‌‌های امثال حمید سبزواری است.

وی افزود: در خاطرم است که سیدحسن حسینی می‌خواست کاری با عنوان گفت‌وگوی شاعران انجام دهد، وقتی از او پرسیدم اولین نفر سراغ چه کسی می‌روید گفت سراغ حمید سبزواری خواهم رفت و می‌خواهم فقط در مورد سرودهای او گفت‌وگو کنم زیرا ماندگارترین سرودهای بعد از انقلاب است.

*سبزواری در همه اشعارش به انقلاب اشاره می‌کرد

محمد گلریز در این مراسم ضمن خواندن برخی از اشعار انقلابی که مرحوم حمید سبزواری آن را سروده بود، گفت: در عرصه شعر و ادبیات کارهای بزرگی صورت گرفته؛ این در حالی است که دشمنان انقلاب درصدد القای این هستند که کاری در عرصه ادبیات صورت نگرفته است.

وی افزود: من از چند ماه پیش از انقلاب در محضر استاد سبزواری بودم و توفیق داشتم که اشعار او را بخوانم، ویژگی اشعار او این بود که سروده‌هایش را مردم زمزمه می‌کردند. شجاعت و شهامت از ویژگی‌های شخصیت حمید سبزواری بود و او شجاعانه اشعار انقلابی می‌‌سرود و این یکی از ویژگی‌های انقلاب بود. هر شعری که استاد سبزواری می‌سرود حتی در اشعار عرفانی او اشاره‌ای به انقلاب می‌کرد.

در این مراسم عباسعلی براتی‌پور و رضا اسماعیلی نیز اشعاری سرودند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

17 − 17 =