کد خبر : 94972
تاریخ انتشار : دوشنبه 14 می 2018 - 12:10
-

از رکوردشکنی در بازدید و فروش تا داستان پرآب چشم خانه‌به‌دوشی

از رکوردشکنی در بازدید و فروش تا داستان پرآب چشم خانه‌به‌دوشی

به گزارش قائم آنلاین،پرونده سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بسته شد. نمایشگاهی که با جابه‌جایی و بازگشت به «مصلی» باز هم خانه‌به‌دوش ماند و قصه دنباله‌دار صاحب‌خانه شدن را برای نشر کشور ادامه داد. تصمیمی که به نظر با موافقت ناشران اتخاذ شده بود، و ناشران از این جابه‌جایی راضی بودند. رضایتی که

به گزارش قائم آنلاین،پرونده سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بسته شد.

نمایشگاهی که با جابه‌جایی و بازگشت به «مصلی» باز هم خانه‌به‌دوش ماند و قصه دنباله‌دار صاحب‌خانه شدن را برای نشر کشور ادامه داد. تصمیمی که به نظر با موافقت ناشران اتخاذ شده بود، و ناشران از این جابه‌جایی راضی بودند. رضایتی که در روزهای نمایشگاه هم مشهود بود. این اولین خبری بود که نمایشگاه کتاب تهران را بر سر زبان‌ها انداخت.

«نه به کتاب نخوانی» که به عنوان شعار سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شده بود نیز در نوع خود خبرساز بود. شعاری که در روزهای نمایشگاه از سوی چهره‌های مختلف در توجیه و تایید آن گفتارهایی منتشر شد اما با این حال نمی‌توان از تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر تصمیم‌گیران این رویداد فرهنگی در انتخاب شعار چشم پوشید.

این نمایشگاه که به گفته سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران، با حضور رهبر انقلاب با پایان خوشی همراه بود، با تمام فراز و فرودهایش به کار خود پایان داد. استقبال چشمگیر در روزها آغازین نمایشگاه کتاب اولین نکته‌ای است که در مورد سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران، که از آن با عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور یاد می‌شود، به ذهن می‌رسد. در این دوره میزان بازدید ٢٠ درصد رشد داشته و در برخی روزها و ساعت‌ها تعداد مراجعات رکورد تمام دوره‌ها را شکست که این نیز می‌تواند یک نکته مثبت برای نمایشگاه کتاب تهران قلمداد شود.

آمار فروش نشان می‌دهد ٨٩ میلیارد تومان فروش درون شبکه بانک شهر صورت گرفته و اگر فروش خارج از شبکه را نیز بیفزاییم حدود ١٣٠ میلیارد تومان در سی و یکمین نمایشگاه سی و یکم رقم خورده است، که این رقم رشد ده درصدی نسبت به سال گذشته داشته است، این آمار نشان می‌دهد تراکنش‌ها نیز ١٦ درصد بیشتر شده است.

در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی تهران ۴۵۶ هزار و ۵۳۲ عنوان کتاب در بخش داخلی و خارجی نمایشگاه عرضه شده بود که در بخش داخلی ۲ هزار و ۵۷۸ ناشر ثبت نام کرده بودند. همچنین در این دوره ۴۰۵ نمایندگی شرکت کرده بودند. علاوه بر این در بخش داخلی یک‌هزار و ۷۱۵ غرفه تخصیص داده شده بود.

۳۰۱ هزار و ۴۳۲ عنوان کتاب داخلی از طریق ۲۱۹ ناشر داخلی در مصلای تهران به معرض نمایش و فروش گذاشته شده بود.

اما این میزان فروش و استقبال را همواره نباید به فال نیک گرفت زیرا کتابفروشی‌ها به عنوان یکی از حلقه‌های زنجیره تهیه و توزیع کتاب در این بین سهمی نداشتند. کتابفروشانی که در طول سال بار اصلی اقتصاد نشر به واسطه آنها حمل می‌شود ولی در عمل در نمایشگاه کتاب تهران جایگاهی ندارند و اتفاقا این رویداد فرهنگی موجب تضعیف آنها می‌شود. اتفاقی که موجب نارضایتی اغلب کتابفروشان است.

مسئله ارز دیگر نکته‌ای بود که در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبرساز بود. نوسانات ارز در بازار موجب شد ناشران خارجی که کتاب‌هایشان با قیمت ارز محاسبه می‌شود دچار سردرگمی شوند اما با تدبیر برگزارکنندگان این موضوع برطرف شد.

یکی دیگر از خبرهای این نمایشگاه عدم حضور مسئولان دولتی بود. چهره‌هایی که به نظر می‌رسد تحت تاثیر برجام بودند و فرصتی برای توجه به یک امر فرهنگی نداشتند. جای خالی وزرای دولت و حتی رئیس دولت در بازدید از این نمایشگاه محسوس بود و از سوی رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفت.

در مجموع سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران با خوب و بد خود به روز اختتامیه رسید و امید است مشکلاتی که در این دوره شاهد آنها بودیم برای دوره‌های بعدی مرتفع شود و نقاط قوت این نمایشگاه نیز با حمایت‌های دلسوزانه تقویت شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 − 9 =