کد خبر : 95440
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 17 می 2018 - 14:20
-

اما و اگرهای تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان

اما و اگرهای تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان

به گزارش قائم آنلاین،علیرضا پرهیز امروز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی فارس در بیرجند با اشاره به فرا رسیدن رسیدن ماه مبارک رمضان و اهمیت تغذیه سالم و مناسب در این ماه اظهار داشت: بهترین نوشیدنی‌ها در این ماه پربرکت شربت زعفران با آب ولرم و نبات است. وی با اشاره به بیماران دیابتی

به گزارش قائم آنلاین،علیرضا پرهیز امروز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی فارس در بیرجند با اشاره به فرا رسیدن رسیدن ماه مبارک رمضان و اهمیت تغذیه سالم و مناسب در این ماه اظهار داشت: بهترین نوشیدنی‌ها در این ماه پربرکت شربت زعفران با آب ولرم و نبات است.

وی با اشاره به بیماران دیابتی اضافه کرد: استفاده از شربت زعفران برای این افراد بدون نبات تجویز می‌شود.

دردسرهای نوشیدنی‌های سرد در افطار و سحر 

این کارشناس طب سنتی با تأکید بر اینکه نوشیدنی‌های سرد در این ماه پس از افطار در طب سنتی تأیید نمی‌شود، تأکید کرد: استفاده از آب سرد در وعده سحر یا افطار سبب شیوع مشکلات گوارشی، جسمی و بروز دیگر بیمارها می‌شود.

شربت آبلیمو نامناسب برای ماه رمضان

پرهیز به مصرف شربت آبلیمو در ماه رمضان اشاره کرد و متذکر شد: به دلیل اسیدی بودن آبلیمو، این شربت بر روی مخاط معده اثر بسیار بدی را می‌گذارد و خوردن آن فرد را دچار بیماری‌های معده‌ای می‌کند.

وی بیان داشت: خوردن آب سرد شده با یخ باعث می‌شود که معده با حرارت بالا یک‌باره سرد شود که این خود سبب تنش در معده فرد می‌شود که اثرات آن در درازمدت خود را نشان می‌دهد.

کارشناس طب سنتی به بیماری‌های گوارشی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: میکروپیل با خوردن نوشیدنی‌های سرد در معده انسان رشد پیدا می‌کند که ضعف‌های معده و بیماری‌های خاص دستگاه گوارش انسان بعد از ماه مبارک رمضان به همین علت است.

وقتی فلسفه ماه رمضان نادیده گرفته می‌شود

پرهیز با تأکید بر اینکه باید فلسفه ماه مبارک رمضان برای مردم درست تبیین شود، تصریح کرد: ماه مبارک رمضان باید ماه صرفه‌جویی، عبادت، تسکین نفس و درک کردن نیازمندان باشد که متأسفانه بالعکس در این ماه مصرف گوشت خانوار بالا می‌رود که این خود تفکر اشتباهی است.

وی با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان باید فراوانی اقلام بیشتر باشد، توضیح داد: این فراوانی باید در این ماه پربرکت سبب ارزان‌تر شدن اقلام شود.

 استفاده از نان‌های سبوس‌دار احساس گرسنگی را کمتر می‌کند

کارشناس طب سنتی خراسان‌جنوبی، استفاده از نان‌های سبوس‌دار در وعده‌های افطار تا سحر را از موارد مهم برای روزه‌داران بیان کرد و افزود: استفاده از نان‌های سبوس‌دار کمک می‌کند که فرد در طول روز کمتر احساس گرسنگی را داشته باشد.

پرهیز بیان داشت: غذاهای خورشتی و آب‌دار مانند آبگوشت برای سحر خوب است که فرد گرسنه نمی‌شود.

روزه‌داران ساعت خواب مشخصی داشته باشند

وی یادآور شد: روزه‌داران سعی کنند ساعت خواب مشخصی را داشته باشند تا برای وعده سحری خود زودتر از خواب بیدار شوند تا بتوانند به سحری و نیز به خوردن میوه برسند.

کارشناس طب سنتی خراسان‌جنوبی گفت: غذاهای سرخ‌کردنی در این ماه باید در سفره‌ها کمتر باشد و مصرف ادویه‌جات در غذاها به حداقل برسد.

ادویه‌جات ترش و تند تشنگی را بیشتر می‌کند

پرهیز با اشاره به اینکه ادویه‌جات ترش و تند باعث تشنگی بیشتر فرد در طول روز می‌شود، ادامه داد: خوردن ادویه‌جات زیاد در غذا صفرای بدن را بالا می‌برد که این امر سبب تشنگی فرد در طول روز می‌شود.

وی افزود: استفاده از ادویه‌جاتی همچون فلفل، زنجبیل، آویشن این‌ها به‌مراتب تشنگی را در بدن انسان تشدید می‌کند.

چند شربت ویژه برای ماه رمضان

کارشناس طب سنتی گفت: خوردن شربت‌های اسفرزه، خاکشیر، بالنگ در سحر و قبل از اذان صبح سبب بالا بردن مقاومت بدن فرد می‌شود.

پرهیز ادامه داد: این شربت‌ها را افراد می‌توانند با شیره انگور، عسل و شکر میل نمایند که باید در نظر داشته باشند از آب سرد برای درست کردن شربت استفاده نکنند.

وی با اشاره به اینکه سالم‌ترین شربت‌ها با عسل درست می‌شوند، بیان داشت: شربتی را که با شکر تهیه شود را زیاد توصیه نمی‌کنیم.

کارشناس طب سنتی ادامه داد: برای جلوگیری از تشنگی کمتر در طول روز بهتر است از شربت بدون شکر استفاده کنند.

پرهیز، شیرینی شربت را در ماه رمضان سبب ولع کبد بیان کرد و گفت: شربت بالنگ، خاکشیر و تخم شربتی را تنها با آب خالص هم بزنند و مصرف کنند.

خوردن سبزیجات اکیداً توصیه می‌شود

وی با اشاره به اینکه خوردن کاهو در این ماه توصیه می‌شود، تصریح کرد: خوردن سبزیجات متنوع مانند خرفه، اسفناج و تربچه توصیه می‌شود که مصرف تربچه برای کلیه‌ها مفید است.

زولبیا و بامیه از بدترین مواد غذایی سرخ‌کردنی است

این کارشناس طب سنتی، استفاده از زولبیا و بامیه را در سفره افطار فرهنگ اشتباهی دانست و اذعان داشت: زولبیا و بامیه از بدترین مواد غذایی سرخ‌کردنی است که متأسفانه در فرهنگ ما اشتباه جا افتاده اما باید در ازای این ماده غذایی خرمای رطب جایگزین شود چراکه ارزش غذایی خرما مفیدتر است.

پرهیز با اشاره به اینکه استفاده از زولبیا و بامیه ضررهای فراوانی را برای بدن انسان دارد، ادامه داد: استفاده از این ماده غذایی در بدن انسان، سبب صفرای سوخته شده که به دلیل جذب بالای دستگاه گوارش انسان باعث لکه‌های پوستی می‌شود.

خوردن میوه بلافاصله بعد غذا ممنوع

وی به فرهنگ اشتباه دیگر مردم در این ایام اشاره کرد و گفت: خوردن میوه بعد غذا برای معده انسان خوب نیست و توصیه می‌شود مصرف میوه نیم ساعت بعد صرف غذا باشد از غذا میوه را بخورند.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: خواب زیاد بر معده انسان اثرات مخربی را دارد که بهتر است روزه‌داران بعد از خوردن سحری نیم ساعتی را بیدار بمانند.

توصیه‌هایی به افراد دارای فشار خون در ماه رمضان

کارشناس طب سنتی به بیماران فشار خون دارند اشاره کرد و گفت: برخی پزشکان بر نگرفتن روزه این افراد تأکید دارند اما این افراد با وجود اینکه غلظت خون آن‌ها بالا است باید فقط آب بخورند چون دیگر مواد غذایی برایشان سنگین بوده و سبب غلظت هر چه بیشتر خون آن‌ها می‌شود.

پرهیز اضافه کرد: توصیه می‌شود این افراد در این ماه با خوردن آب زیاد در وعده‌های افطار تا سحر به معده خود استراحت دهند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

13 − 5 =