نماینده سابق پارلمان عراق: « الصدر» و « المالکی» در «اکثریت سیاسی» توافق دارند
به گزارش قائم آنلاین،«عزت الشابندر» نماینده سابق پارلمان عراق، پنجشنبه (امروز ۱۷ می)، از موافقت «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر با طرح اکثریت سیاسی مطرح شده از جانب «نوری المالکی» رئیس ائتلاف «دولة القانون» خبر داد و گفت: حامیان طرح اکثریت سیاسی هیچ اصراری بر این امر ندارند که نخستوزیر آینده از حزب «الدعوه» انتخاب
به گزارش قائم آنلاین،«عزت الشابندر» نماینده سابق پارلمان عراق، پنجشنبه (امروز ۱۷ می)، از موافقت «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر با طرح اکثریت سیاسی مطرح شده از جانب «نوری المالکی» رئیس ائتلاف «دولة القانون» خبر داد و گفت: حامیان طرح اکثریت سیاسی هیچ اصراری بر این امر ندارند که نخستوزیر آینده از حزب «الدعوه» انتخاب شود.
وی در گفتوگو با روزنامه «الشرق الاوسط» گفت که دو طرح از زمان حتی پیش از انتخابات برای اداره دولت مطرح بود و هنوز هم این طرحها مطرحند و هر یک موافقان و مخالفانی دارد.
طرح نخست، طرح اکثریت سیاسی و تشکیل دولت و انتخاب نخستوزیر بر اساس ویژگیهای مشخص است که طبق آن هیچ ضرورتی وجود ندارد که نخستوزیر از حزب یا فهرست خاصی باشد بلکه بر اساس شایستگی فردی برای اداره مرحله آتی کشور، انتخاب میشود. طرح دوم، حفظ وضعیت موجود و تکیه به توافقهای سیاسی میان گروههای سیاسی پیروز در انتخابات و تقسیم قدرت و نفوذ بود که این طرح به معنای تمدید نخستوزیری «حیدر العبادی» برای ۴ سال دیگر و تداوم قرار گرفتن حزب الدعوه در راس قدرت بود.
شابندر تاکید کرد: طرح اکثریت سیاسی، برای نجات عراق از وضعیت کنونی بهتر است به ویژه که تجربههای پیشین درباره تشکیل دولت توافقی طی ۳ دوره پارلمانی سابق، ناکام بوده و نتایجی را به همراه داشته که امروز ما را به اینجا رسانده است. همین امر موجب شد که گروههای سیاسی به دنبال جایگزینی ملی باشند و طرح اکثریت سیاسی از همینجا به وجود آمد. این طرح به گروههای سنی و کردی فرصت مشارکت بهتر در حاکمیت را میدهد به ویژه که شیعیانی که خواستار این اکثریت سیاسی هستند، اصراری ندارند که نخستوزیر حتما از حزب الدعوه که جناح سیاسی العبادی و المالکی به شمار میرود، انتخاب شود.
وی درباره پیشتازی ائتلاف «سائرون» به ریاست «مقتدی الصدر» نیز اظهار داشت که طرحهای مقتدی صدر که همواره از آن سخن به میان میآورد و بیانگر مخالفت او با مذهبیگرایی و طائفهگرایی است، ضرورتا با طرح اکثریت سیاسی که یک طرح ملی به شمار میرود، همسو است و این طرح خشت نخست توسعه سیاسی و اقتصادی عراق به شمار میرود.
این در حالی است که ائتلاف سائرون، همپیمانی با ائتلاف دولت قانون و «الفتح» را برای تشکیل فراکسیون اکثریت در پارلمان بعید دانسته است.
برچسب ها :پارلمان ،عراق، شیعیان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0