مادر جایگاه خاصی در مغز فرزند دارد
به گزارش قائم آنلاین،در حالی كه پژوهشگران كانادایی می گویند نگاه به صورت مادر سلول های مغزی فرزند را به هیجان می آورد، دانشمندان آمریكایی نیز نشان داده اند آغوش و تماس تلفنی مادر نیز موجب آرامش اعصاب می شود. محققان دانشگاه تورنتوی كانادا با بررسی فعالیت مغزی افرادی كه به تصاویر والدینشان، غریبه
به گزارش قائم آنلاین،در حالی كه پژوهشگران كانادایی می گویند نگاه به صورت مادر سلول های مغزی فرزند را به هیجان می آورد، دانشمندان آمریكایی نیز نشان داده اند آغوش و تماس تلفنی مادر نیز موجب آرامش اعصاب می شود.
محققان دانشگاه تورنتوی كانادا با بررسی فعالیت مغزی افرادی كه به تصاویر والدینشان، غریبه ها و افراد معروف نگاه می كردند دریافتند تصاویر مادر فرد داوطلب، مناطقی از مغز را فعال می كند كه مسوول شناخت و احساسات است، در حالی كه تصاویر پدر واكنش كمتری را در این منطقه در پی دارد. افراد معروف و در نهایت غریبه ها به مراتب واكنش كمتر را در مغز افراد داوطلب ایجاد كردند.
دكتر ماری آرسالیدو مجری این تحقیقات گفت: واقعیت این است كه این فعال سازی حتی در بزرگسالانی كه سالهای سال دور از والدین خود زندگی كرده اند نیز مشاهده شد كه حاكی از تاثیرات بلند مدت این احساس است.
از سوی دیگر محققان دانشگاه ویسكانسین – مدیسون آمریكا نیز دریافته اند صدای مادر از طریق تلفن مانند آغوش وی، اعصاب مشوش افراد را آرام می كند و تماس تلفنی به اندازه آغوش مادر آرامش بخش است.
این آرام بخشی نقشی همانند هورمون اكسی توسین را دارد كه نقش آن در پیوند میان مادر و نوزاد شناخته شده است.
محققان از گروهی از دختران هفت تا ۱۲ ساله خواستند در برابر غریبه ها سخنرانی كرده و مسایل ریاضی را حل كنند. این كار باعث استرس آنها می شد.
سپس یك سوم داوطلبان نزد مادران خود رفتند تا آرامش یابند، یك سوم آنها با مادر خود تلفنی صحبت كردند و بقیه نیز به تماشای یك فیلم نشستند.
میزان هورمون اكسی توسین در افرادی كه مادر خود را دیده و یا با وی صحبت كردند به سرعت افزایش یافت و دانشمندان دریافتند طی یك ساعت دخترانی كه با مادرانشان تماس تلفنی گرفته بودند به همان سطح آرامش دخترانی كه در كنار مادر خود بودند، رسیدند.
لسلی سلتزر مجری این تحقیقات می گوید: نتایج این بررسی ها نشان می دهد صدای مادر می تواند همان تاثیر آغوش او را داشته باشد، حتی اگر در كنار فرزند خود نباشد.
نتایج این تحقیقات در نشریه مغز و ادراك منتشر شده است.
برچسب ها :مادر ،جایگاه، مغز فرزند
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0