کد خبر : 95649
تاریخ انتشار : شنبه 19 می 2018 - 10:15
-

از اقدامات غیر‌کارشناسی در حوزه‌های زیرساختی تا نادیده‌گرفتن هشدار‌ها

از اقدامات غیر‌کارشناسی در حوزه‌های زیرساختی تا نادیده‌گرفتن هشدار‌ها

به گزارش قائم آنلاین،از شهرستان سوادکوه، باران‌های بهاری و پائیزی در مناطق کوهستانی به صورت تگرگ و در برخی موارد با جاری‌شدن سیل همراه است و هر سال در شهرستان سوادکوه هم شاهد چنین رخداد طبیعی و ایجاد خسارت هم هستیم. سیل سال ۱۳۹۴ در شهر زیراب و تخریب منازل مسکونی نیز از رخداد‌هایی است

به گزارش قائم آنلاین،از شهرستان سوادکوه، باران‌های بهاری و پائیزی در مناطق کوهستانی به صورت تگرگ و در برخی موارد با جاری‌شدن سیل همراه است و هر سال در شهرستان سوادکوه هم شاهد چنین رخداد طبیعی و ایجاد خسارت هم هستیم.

سیل سال ۱۳۹۴ در شهر زیراب و تخریب منازل مسکونی نیز از رخداد‌هایی است که ثبت‌ شد.

بارش باران و جاری‌شدن سیل در روز‌های گذشته به آب‌گرفتگی منازل و معابر، تخریب برخی‌پل‌ها و جاده‌ها و خسارت به زمین‌های شالیزاری منجر‌ شد.

* فعالیت غیر‌کارشناسی در احداث پل‌زیر‌گذر سرخ‌کلا عامل آب‌گرفتگی

یکی از اهالی منطقه سرخ‌کلا شهر زیراب با اشاره به خسارت بارندگی اخیر در این منطقه، گفت: پل‌زیر‌گذری که برای تعریض محور سوادکوه در جاده منتهی به تالار کریمی، احداث شد باعث جلوگیری از هدایت آب و آب‌گرفتگی منازل و معابر و آسیب به جاده دسترسی را فراهم کرد.

ابوذر مراد‌پور به پُر‌شدن دهنه پل با گِل‌و لای بعد از بارندگی اخیر اشاره‌کرد و افزود: پنج منزل مسکونی و تجاری آسیب دید که یکی از آن منازل قابل‌ سکونت نیست و در بقیه موارد شاهد آب‌گرفتگی، انتقال گِل‌و لای به محل‌زندگی، آسیب به دیواره‌ها و واحد‌های تجاری و دامداری هستیم و آب، برق و گاز یکی از واحد‌های مسکونی هم قطع است.

مراد‌پور خاطر‌نشان کرد: مسؤولانی که برای بازدید در منطقه حاضر‌شدند، شرکت راه‌سازی را به دلیل فعالیت غیر‌کارشناسی در احداث پل‌زیر‌گذر مقصر دانستند و البته این شرکت راه‌سازی هم برای کمک به حادثه‌دیدگان در محل حادثه حاضر‌ شد.

*لزوم احداث سد‌ها و پل‌ها با اولویت کارشناسی

یکی از شهروندان ساکن منطقه آیت‌الله کاشانی شهر زیراب در گفت‌وگو با فارس از خسارات بارندگی اخیر در این منطقه خبر‌ داد و گفت: بارندگی اخیر به واحد‌های مسکونی و پل‌های این منطقه آسیب وارد‌کرد.

موسی رسولی افزود: پل‌بتنی به سمت «سید‌مهدی» و در منطقه راه‌بندی آسیب‌دید و دو واحد مسکونی هم به دلیل نفوذ آب در دیواره‌های آن در معرض خطر قرار‌گرفت.

رسولی خاطر‌نشان کرد: شهرداری زیراب اقدام به تمیز‌کاری و جمع‌آوری لجن‌های منطقه کرد و اداره آب هم برای ترمیم لوله آب در حال تلاش است و انتظار آن است که راه‌دسترسی به سمت «سید‌مهدی» در اولویت تعمیر قرار‌ گیرد و احداث سد‌ها و پل‌ها هم با اولویت کارشناسی مورد توجه قرار‌ گیرد.

* نشا برنج در زمین‌های کشاورزی روستای «اتو» در زیر گِل‌و لای

یکی از اهالی روستای «اتو» هم از آسیب بارش باران و سیل روز‌های اخیر به زمین‌های شالیزاری دهستان کِسِلیان بخش زیراب شهرستان سوادکوه خبر‌ داد و گفت: حدود ۱۵ هزار‌ متر از زمین‌های کشاورزی روستای «اتو» در دهستان کِسِلیان بخش زیراب شهرستان سوادکوه آسیب‌ دید و در روستا‌های دیگر هم شاهد آسیب‌دیدگی به زمین‌های کشاورزی هستیم.

رضا رستمی افزود: نشا برنج در زمین‌های کشاورزی روستای «اتو» در زیر گِل‌و لای مدفون‌ شد.

وی خاطر‌نشان کرد: سر‌دهنه‌های آب با همکاری دهیاری ترمیم‌ شد و جاده دسترسی با کمک اداره راهداری به صورت موقت بازگشایی‌ شد.

* آب‌های سطحی عامل اصلی برخی تخریب‌ها در بارندگی اخیر‌

یکی از اهالی روستای شیر‌دره بخش مرکزی شهرستان سوادکوه در گفت‌وگو با فارس از ریزش سه دیوار سنگی در این روستا خبر‌ داد و گفت: در گذشته با بخشدار و کارشناسان بخشداری نسبت به جمع‌آوری آب‌های سطحی که احتمال تخریب سازه‌های با نفوذ آن آب‌ها وجود‌ داشت اعلام کردیم ولی اقدامی انجام‌ نشد و همان آب‌های سطحی عامل اصلی برخی تخریب‌ها در بارندگی اخیر‌ شدند.

قهرمان فرهادی با بیان اینکه جاده دسترسی به روستا با همکاری ماشین‌آلات البرز‌ مرکزی بازگشایی موقت‌ شد تا مراسم افطار در روستا برگزار‌ شود، افزود: کانال‌های آب‌روی روستا پُر‌است و پایه‌ آسفالت خالی شد که نیاز به اقدام سریع‌ است.

وی با بیان اینکه شورای گذشته سه نقطه حادثه‌خیز در روستا را برای اقدامات تعمیری اعلام‌ کرد که اگر شاهد اقدام مناسب در آن بودیم، خسارات هم نداشتیم، خاطر‌نشان‌کرد: دو سد، پل، دیوار مسکونی تخریب‌شد و زیر‌آسفالت‌ها هم خالی شد که با فشار می‌شکند.

*خسارات سیل به حوزه‌های روستایی و شهری سوادکوه

معاون فرماندار سوادکوه نیز در گفت‌وگو با فارس با اشاره به هماهنگی لازم با ادارات و نهاد‌های مرتبط برای بر‌آورد خسارت‌ها و برنامه‌ریزی برای کمک به حادثه‌دیدگان، گفت: امکانات و تجهیزات ادارات و نهاد‌های مختلف شهرستان سوادکوه برای پشتیبانی از اقدامات لازم بسیج‌شدند.

عین‌الله طالبی، افزود: بارندگی و سیل روز‌های گذشته به حوزه‌های روستایی دهستان‌های ولو پی، سرخ‌کلا و کِسلیان و حوزه شهری زیراب خسارت وارد‌کرد.

وی خواستار توجه لازم کشاورزان به بیمه کشاورزی برای جبران خسارات احتمالی شد.

*سیل اخیر سوادکوه؛ فعالیت‌های غیر‌کارشناسی و یا نادیده‌گرفتن برخی هشدار‌ها و نیز لزوم برخی پیش‌بینی‌ها

بارش باران‌های سیل‌آسا از رخداد‌های مترقبه به دلیل اعلام هوا‌شناسی و در برخی موارد غیر‌مترقبه است که با پیش‌بینی برخی برنامه‌ریزی‌های عمرانی می‌توان خسارات احتمالی را کاهش‌داد.

مصاحبه مردمی که از رویکرد‌های خبرگزاری فارس است این فرصت را فراهم می‌کند تا فراتر از گزارش‌های دولتی به برخی از لایه‌های دیگر هم دسترسی یابیم که در گزارش‌های زمان‌بَر اعلام خسارت‌ها و مشکلات توسط ادارات و نهاد‌های مرتبط وجود ندارد که البته در چارچوب قانون و فرایند طولانی اداری قرار‌ دارند و منصفانه آن است که تلاش‌های متعهدانه و حضور به‌موقع در محل حادثه و برنامه‌ریزی برای کاهش مشکلات توسط مدیران ادارات و نهاد‌های شهرستان سوادکوه هم دیده‌شود.

افرادی که به صورت مستقیم با حوادث درگیر هستند می‌توانند منبع اصلی اطلاعات باشند که البته در حوزه تحلیل باید در چارچوب‌های لازم قرار‌ گیرد و در موضوع باران سیل‌آسای اخیر هم شاهد برخی فعالیت‌های غیر‌کارشناسی و یا نادیده‌گرفتن برخی هشدار‌ها و نیز لزوم برخی پیش‌بینی‌ها را به دنبال دارد.

تعریض محور سوادکوه از اقدامات اساسی در توسعه شهرستان و کاهش بسیاری از مشکلات بود که توسط مسؤولان از موقتی‌بودن در برخی از این فعالیت خبر‌ دادند که زیر‌گذر پل‌روبروی تالار کریمی سرخ‌کلا یکی از آن نقاط است که با جاری‌شدن حجم بالای آب و انتقال چوب و سنگ و مسدود‌ شدن دهنه، شاهد بر‌گشت آب و خسارات به منازل و واحد‌های تجاری بودیم و نیز توجه لازم به دیدگاه‌های مسؤلان محلی مرتبط با مشکلات روستایی هم از راهکار‌های آشنایی با مشکلات اولویت‌دار و ارائه راه‌حل برای مشکلات آن هستیم و البته بیمه‌شدن محصولات کشاورزی هم باید برای آرامش کشاورزانی که در‌آمد اقتصادی قابل‌توجه ندارند که با ایجاد حوادث طبیعی شاهد خساراتی هستیم که توجیه اقتصادی فعالیت کم‌بازده کشاورزی را زیر‌سؤال می‌برد.

برخی از حوادث با همه مشکلات و خساراتی که به همراه دارند می‌توانند عبرتی برای برنامه‌ریزی و عدم تکرار حوادث مشابه باشند و باران‌های اخیر و خسارات ایجاد‌شده در همین راستا می‌تواند مورد استفاده قرار‌ گیرد.

===========

گزارش از عمران اکبرنژاد

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × دو =