از دستاوردتراشی برای برجام تا امید به قدمهای برنداشته اروپا
به گزارش قائم آنلاین، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که از ترویج کنندگان برجام بود، اکنون پس از به بنبست خوردن این توافق یکطرفه در روزنامه ایران و در یادداشتی با عنوان «قدمهای امیدوارکننده قاره سبز» مینویسد: «موضع اخیر وزیر امور خارجه آمریکا عریانتر و بیپرواتر از هر وقت دیگری سیاست این
به گزارش قائم آنلاین، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که از ترویج کنندگان برجام بود، اکنون پس از به بنبست خوردن این توافق یکطرفه در روزنامه ایران و در یادداشتی با عنوان «قدمهای امیدوارکننده قاره سبز» مینویسد: «موضع اخیر وزیر امور خارجه آمریکا عریانتر و بیپرواتر از هر وقت دیگری سیاست این کشور را در قبال ما نشان داد. اکنون برای ما و دنیا بسیار واضح است که آمریکاییها موجودیتی سیاسی به نام «جمهوری اسلامی ایران» را یک موجودیت تحملناپذیر برای خود میدانند و از همین رو خواستار براندازی و جایگزینی آن هستند.
در موضوع برجام، آمریکا نظر اروپا به عنوان یک شریک اقتصادی بزرگ و مهمتر از آن دیرینهترین شریک سیاسیاش در معاملات جهانی را تقریباً به هیچ گرفت و بازیگرانی نظیر عربستان و اسرائیل را به مجموعه اروپاییها ترجیح داد. یکی از دلایل اساسی چنین تصمیمی آن است که اروپاییها به دنبال آن سیاست و روشی نیستند که وزیر خارجه آمریکا در سخنان اخیرش طرح کرده بود. خصوصاً اینکه آنها نمیخواهند خود را شریک رفتارهای غیردموکراتیک دولت فعلی آمریکا بدانند.»
او برخلاف موضع بدبینانه و دقیق رهبر انقلاب ادامه میدهد: جمهوری اسلامی ایران خصوصاً در برهه فعلی تفاوتی کاملاً آشکار بین موضع آمریکا و اروپا قائل است و این دو را در عرصه برجام دو بازیگر با دو شیوه و تاکتیک متفاوت میبیند. این بدان معنا نیست که ما از همکاریهای تاریخی و تنگاتنگ اروپا با آمریکا و یا اشتباهات کشورهای اروپایی در چهارچوبهایی نظیر ناتو غافل هستیم، اما اکنون مواضع دو طرف اقیانوس اطلس در خصوص ایران و برجام دو مقوله کاملاً متفاوت هستند. این تفاوت چیزی است که جمهوری اسلامی ایران باید بتواند با یک سیاست هوشمندانه و دقیق، بدون انحراف از مسیر مواضع و سیاستهای اصولی خود آن را تقویت کند.
بروجردی در ادامه نوشت: ما چندان به یاد نداریم که در موضوعات مهم و کلان، رویارویی جدی میان اروپا با آمریکا شکل گرفته باشد و این مجموعه در مقابل بزرگترین قدرت اقتصادی جهان ایستاده باشد.
این اتفاق شاید برای اولین بار است که افتاده و اروپا در کنار ایران و در مقابل آمریکا قرار گرفته است. حداقل تا اینجای کار برخوردی که اروپا با رفتار آمریکا داشته و همین طور نوع مواجهه سه وزیر خارجه اروپایی با آقای دکتر ظریف در بروکسل از نظر ما کاملاً مثبت است. البته ما همزمان در راستای این برخورد مثبت بر دو چیز تأکید داریم؛ اول استمرار این نوع مواجهه و رفتار دیپلماتیک و دوم تلاش عملی اروپا برای منتفع شدن کشورمان از منافع برجام. اما تا همین جای کار قدمهای دو طرف آنقدر امیدوارکننده بوده که مسیر را ادامه دهیم.
یادآور میشود به هنگام هشدار منتقدان درباره منافذ و خلل و فرج فراوان برجام که میتواند به خسارت دیدن کشورمان منتهی شود، بروجردی به ستایش از برجام میپرداخت و دهها دستاورد برای آن برشمرد! اکنون هم که دست آمریکا رو شده و اروپاییها نقش پلیس خوب را در نقشه آمریکاییها بازی میکنند، مجدداً به نظر میرسد امثال آقای بروجردی در حال تکرار همان اشتباه قبلی – این بار درباره اروپا- هستند و این در حالی است که دولتمردان فرانسوی و آلمانی اخیراً به تواتر و با صراحت گفتهاند «هیچ تضمینی به ایران نمیدهند»، «ما به خاطر ایران، درگیری استراتژیک و تجاری با آمریکا پیدا نخواهیم کرد و درگیر نخواهیم شد»، «هدف ما، مذاکرات جدید برای تکمیل برجام و در حوزههای موشکی و نقش منطقهای ایران است» و…
آقای بروجردی توضیح نداده که با این مواضع خصمانه، دقیقاً کدام قدم اروپا امیدوار کننده است.
برچسب ها :علاءالدین بروجردی،اروپا،خصمانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0