طبق بند ۳۶ برجام ایران حق توقف تعهداتش را دارد
به گزارش قائم آنلاین، سعید جلیلی، عضو هیئت نظارت بر برجام در همایش «گفتمان هستهای مقام معظم رهبری» در قم حاضر شد و به بیان نکاتی پیرامون برجام و آخرین تحولات در این باره پرداخت. وی خاطرنشان کرد: یکی از توانمندیهای مهم در حوزههای علمیه ما با توجه به مباحث دقیقی که در «اصول فقه»
به گزارش قائم آنلاین، سعید جلیلی، عضو هیئت نظارت بر برجام در همایش «گفتمان هستهای مقام معظم رهبری» در قم حاضر شد و به بیان نکاتی پیرامون برجام و آخرین تحولات در این باره پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: یکی از توانمندیهای مهم در حوزههای علمیه ما با توجه به مباحث دقیقی که در «اصول فقه» مطرح میشود، فهم صحیح متون و نیز آثاری است که میتواند به یک سند حقوقی مترتب شود لذا شایسته است این ظرفیتِ بزرگ اشراف به اصول فقه و مبانی حقوقی که در حوزههای علمیه وجود دارد، در تجزیه و تحلیل اسناد حقوقی بینالمللی نیز به کمک نظام بیاید و ملاحظات خطیری را که ممکن است به یک سند بینالمللی مترتب شود تبیین نماید.
به گزارش فارس، جلیلی در ادامه با اشاره به بند ۳۷ برجام، اظهار داشت: طبق بند ۳۷ برجام در صورت شکایت ایران از طرف مقابل به شورای امنیت نتیجه آن این است که ظرف ۳۰ روز مفاد قطعنامههای سابق شورا مجددا اعمال خواهد شد!
عضو هیئت نظارت بر برجام ادامه داد: اما طبق بند ۳۶ برجام در صورت عدم پایبندی طرف مقابل به تعهدات، «حق ایران» است که توقف کلی یا جزیی به تعهدات خود بدهد. این «حق» باید تثبیت و به طرف اروپایی تفهیم شود. اجازه ندارند در حالی که یک طرف شانه از زیر بار تعهدات خود خالی کرده، برای ایران باید و نباید بگویند.
مسئول سابق تیم مذاکره هستهای کشورمان تصریح کرد: سران سه کشور اروپایی باید جواب دهند بر چه مبنایی به جای محکومیت آمریکا و به جای اینکه رفتار آمریکا را در شورای امنیت محکوم کنند، گستاخانه به خود اجازه میدهند بیانیه بدهند و بگویند ایران باید انجام تعهدات خود را ادامه دهد؟
وی گفت: سران سه کشور اروپایی باید تفهیم شوند طبق بند ۳۶ برجام حق ایران است که اجرای کلی یا جزیی تعهدات خود را متوقف کند و اگر دولت اجرای این تعهدات را به هر دلیلی ادامه میدهد، سه دولت اروپایی باید بدانند انجام این تعهدات وظیفه ایران نیست و نباید موجب گستاخی و زیاده خواهی طرف اروپایی شود.
جلیلی تصریح کرد: امروز باید هم برای سه کشور اروپایی و هم برای تمام جامعه جهانی تبیین شود که علیرغم انجام کامل تعهدات از سوی ایران رفتار آمریکا بسیار فراتر از مصداق عدم پایبندی اساسی به برجام است و لذا طبق بند ۳۶ برجام توقف کلی یا جزیی اجرای تعهدات، حق ایران است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: نباید طرف مقابل برجام را نقض کند و طلبکار هم شود، اگر این حقایق به خوبی برای مردم تبیین شود، افکار عمومی برای استیفای حق خود در برابر دشمن خواهد ایستاد. وی گفت: برجام مانند این بود که یک ماشین یک میلیونی را به مبلغ یک میلیارد خریداری کنیم اما طرف مقابل بعد از آنکه بخشی از پول را از ما گرفت، از دادن ماشین خودداری کند و با ماشین فرار کند و بعد شرکای او به شما بگویند باید بقیه اقساط ماشین را بدهید و بعد هم گفته شود یک مزاحم از معامله خارج شد! و بعد هم بگویند اگر برجام ایراد داشت پس چرا آمریکا از آن خارج شد؟ مهمترین ایراد برجام همین است که ایران باید تعهدات کامل خود را اجرا کند اما نه تنها ضمانتی برای اجرای تعهدات آمریکا وجود ندارد بلکه وقتی بر شرارتهای خود میافزاید گفته شد دستاورد برجام شکست اخلاقی آمریکاست!
عضو هیئت نظارت بر برجام تاکید کرد: اخیرا رئیسجمهور فرانسه در سفر به روسیه اعلام کرده در گفتوگو با آقای روحانی درباره موشکهای ایرانی نیز مذاکره کرده است! چرا این خبر تکذیب نمیشود؟ چرا دفتر رئیسجمهور نسبت به این خبر موضع گیری نمیکند؟ امروز باید موضع یکپارچه نظام که عدم مذاکره در این باره است، با قوت بیان شود.
جلیلی تصریح کرد: به همین خاطر باید در عمل نشان داد تحریمها بر ما اثرگذار نیست و اتفاقا بر اساس مباحث کارشناسی، مستند و دقیق و طبق توانمندیهای داخلی از نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده تا منابع متعدد انرژی و معدنی و ظرفیتهای اقلیمی، ترانزیتی، گردشگری و … در کشور، میتوان ادعا کرد که کشور را با اتکا به این ظرفیتها میتوان به شکل شایسته اداره کرد. وی اظهار داشت: مثلا دشمن میگوید میخواهد فروش نفت ایران را تحریم کند، مگر این کار را سال ۹۰ نکردند؟ حتی در یک برهه کوتاهی موفق شدند فروش نفت ما را تا روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نیز کاهش دهند اما سپس فروش نفت ایران روند صعودی پیدا کرد به گونهای که طبق آمار بانک مرکزی در مرداد ۹۲ فروش نفت ایران به بیش از ۱/۵ میلیون بشکه در روز رسید.
عضو هیئت نظارت بر برجام گفت: اینکه اوباما بعد از توافق هستهای با ایران گفت: اگر این توافق صورت نمیگرفت، تحریمها خود به خود فرو میپاشید عین واقعیت بود زیرا بر اساس اعلام رسمی مسئولین وقت وزارت نفت و اذعان مسئولین فعلی در سالهای ۹۰ تا ۹۲ که اوج تحریمها علیه ایران اعمال شد، بیشترین سکوهای نفتی ایران در حال فعالیت بودند که این مسئله باعث تعجب دشمنان شده بود.
برچسب ها :مقام معظم رهبری، امنیت ملی ،شورای عالی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0