کد خبر : 98824
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 19 ژوئن 2018 - 10:20
-

از قتل وحشیانه ۳ مأمور ناجا تا متهمی که پرونده زندگی‌اش تیره و تار بود

از قتل وحشیانه ۳ مأمور ناجا تا متهمی که پرونده زندگی‌اش تیره و تار بود

به گزارش قائم آنلاین، سید اسد رجبی: ۳۰ بهمن ماه سال گذشته بود که عده‌ای تحت عنوان اعضای فرقه دراویش در منطقه پاسداران تهران خیابانی را به آشوب کشیدند و امنیت حاکم بر شهر را بر هم زدند. دستگیری یک سارق جرقه شروع یک آشوب اما ماجرا از کجا آغاز شد و چه چیز باعث شد

به گزارش قائم آنلاین، سید اسد رجبی: ۳۰ بهمن ماه سال گذشته بود که عده‌ای تحت عنوان اعضای فرقه دراویش در منطقه پاسداران تهران خیابانی را به آشوب کشیدند و امنیت حاکم بر شهر را بر هم زدند.

دستگیری یک سارق جرقه شروع یک آشوب

اما ماجرا از کجا آغاز شد و چه چیز باعث شد تا دست فتنه این بار از آستین عده‌ای اعضای یک فرقه کوچک و معدود بیرون بزند؟

دستگیری یکی از اعضای این فرقه آن هم به اتهام سرقت بهانه‌ای شد تا عده ای که در سودای آشوب بودند گرد هم جمع شوند و برای پلیس خط و نشان بکشند و خیابانی را به آتش!

فرقه‌ایی ها که به خیابان آمده و برای خود محیطی امن ایجاد کرده بودند به کوچک و بزرگ رحم نکرده و هر کسی را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

ثلاث، اتوبوس و شهادت ۳ مأمور ناجا

همه در گیر و دار برقراری امنیت و آرامش بودند و ناجایی ها هم با حفظ خونسردی و خویشتن داری مثال زدنی وارد منطقه شده بودند که یک باره سر و کله راننده وحشی یک اتوبوس پیدا شد.

محمد ثلاث ۵۰ ساله عضو فرقه دراویش پشت فرمان اتوبوسی که از قبل در خیابان پاسداران پارک شده بود نشست و به سمت مأموران راه افتاد و تعدادی را زیر گرفت که در این واقعه ۳ مأمور نیروی انتظامی به فیض شهادت نائل آمدند.

دستگیری ثلاث

ثلاث با هوشیاری مأموران دقایقی بعد از شهادت مأموران ناجا دستگیری شد فردی که خودش هم مجروح شده بود و به بیمارستان منتقل شد.

وی به محض قرارگیری بر تخت بیمارستان در مصاحبه با دوربین تلویزیون گفت: من خودم بچه داشتم و نمی‌خواستم کسی را بکشم!

اما درست بعد از این الفاظ گفت: البته حالا کاری است که شده باید چه کار کنم!

تشکیل پرونده قضایی در دادسرای امور جنایی و صدور کیفرخواست

دستگاه قضایی خیلی زود دست به کار شده و برای ثلاث به اتهام سه فقره قتل عمدی مأموران نیروی انتظامی پرونده تشکیل داد.

از ثلاث بازجویی شد و انگیزه وی از این اقدام ثبت و ضبط شد و نهایتا این فرد از سوی بازپرس پرونده مجرم شناخته شد.

متعاقب این اقدام سرپرست دادسرای امور جنایی و نماینده دادستان تهران برای این پرونده کیفرخواست صادر کرده و پرونده به دادگاه ارجاع شد.

تعیین وقت و شعبه برای رسیدگی به پرونده

رسیدگی به این پرونده به قاضی کشکولی سپرده شد و مقرر شد در ۲۰ اسفند ماه اولین جلسه رسیدگی به پرونده این راننده اتوبوس جنایتکار برگزار شود.

این در حالی است که همه تشریفات قانونی نظیر انتخاب وکیل مطالعه پرونده از سوی وکیل و … در کمترین زمان ممکنه انجام گرفت و سرانجام نوبت رسیدگی شد.

۳ بار ازدواج و طلاق در پرونده عضو ۱۵ ساله فرقه دراویش

شهریاری معاون دادستان تهران درخصوص پرونده شخصیت متهم گفت: در ابتدای رسیدگی به پرونده برای متهم از سوی واحد مددکاری پرونده شخصیت تشکیل داده شد. براساس این پرونده مشخص شد وی پس از ازدواج اولش صاحب دو فرزند دختر و پسر شده است که بعدا همسرش را طلاق داده.

شهریاری گفت: متهم مجددا ازدواج کرده اما باز هم برای بار دوم همسرش را طلاق داده و همسر سوم اختیار کرده است اما آن را هم طلاق داده و به گفته خود در حال حاضر هم مجرد است.

سرپرست دادسرای امور جنایی تهران گفت: حسب اظهارات خود متهم وی فاقد مسکن بوده است و قبلا شوفر اتوبوس بوده و به دلیل شکستگی دست به مدت یک سال امکان فعالیت نداشته است و شبها در اتوبوسی که در گلستان هفتم پارک بوده می‌خوابیده است.

با توجه به استعلام انجام شده از سوابق کیفری متهم مشخص شد وی دارای سابقه کیفری از نوع مواد مخدر، ایراد ضرب و جرح و محکومیت مالی بوده است.

همچنین مشخص شد ثلاث از ۱۵ ساله پیش وارد جریان دراویش شده است و طبق اعلام خودش وی مسلمان تابع دین اسلام و شیعه دوازده امامی است.

ثلاث گفته است تعصبات خاص وی درباره دراویش انگیزه او برای حمایت از برادران دینی وی بوده است که همین حضور موجب تهاجم به مردم شده است.

شهریاری گفت: وی در ابتدا به هیچ وجه از عملکرد خود پشیمان نبود اما در آخرین دفاع اظهار پشیمانی کرد.

تغییر وکیل، ۳ جلسه محاکمه و نهایتا ختم دادرسی

ثلاث در میانه رسیدگی به پرونده و آن هم برای وقت کشی اقدام به تغییر وکیل خود از تسخیری به تعیینی کرد و همین امر باعث شد تا وکیل دوم فرصت مطالعه یک هفته ایی پرونده را از دادگاه بگیرد.

اما این وقت کشی هم به نفع ثلاث تمام نشد و سرانجام دادگاه بعد از برگزاری ۳ جلسه متهم را مستحق قصاص آن هم سه فقره شناخت.

صدور حکم و اعتراض متهم

دادگاه سرانجام در مهلت قانونی حکم مورد نظر را صادر کرد و به متهم و طرفین پرونده ابلاغ کرد.

ثلاث هم که به حکم اعتراض داشت اعتراض خود را اعلام کرده و به این ترتیب پرونده به دیوان عالی کشور رفت.

اما سرانجام روز گذشته دیوان عالی کشور خبر از تأیی و ابرام حکم صادر شده از سوی شعبه نهم دادگاه کیفری را اعلام کرد.

جزئیات جدید از حکم ثلاث

پس از آنکه غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران از ابلاغ حکم محکومیت راننده اتوبوسی که باعث شهادت سه نفر از مأموران نیروی انتظامی در حادثه پاسداران شده بود خبر داد و عنوان کرد که در صورت اعتراض، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال خواهد شد.

این در حالی بود که اسماعیلی در خصوص جزئیات حکم صادره مطلبی را عنوان نکرد اما ساعاتی بعد قاضی شهریاری نماینده دادستان تهران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی در خصوص جزئیات حکم راننده اتوبوس جنایتکار توضیحاتی را ارائه داد.

وی با انتشار عکسی از روز دادگاه در این پست اینستاگرامی نوشت: «صدور حکم محکومیت به سه مرتبه قصاص و حکم حبس برای متهم تهاجم عمدی با اتوبوس به مأموران در خیابان پاسداران که منجر به قتل سه نفر از مأموران گردید».

ثلاث در یک قدمی چوبه دار

پس از انتشار خبر تأیید حکم صادر شده برای راننده اتوبوس عضو فرقه دراویش رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام کرد که پرونده به شعبه رسیدگی کننده ارجاع شده تا تشریفات اجرای حکم صورت گیرد.

این خبر به این معنی بود که ثلاث حالا در یک قدمی چوبه دار قرار گرفته و با انجام تشریفات و گذر از این مرحله حکم صادره اجرا خواهد شد.

اجرا یا لغو حکم مسئله این است!

روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت دادستان تهران از ارسال پرونده قاتل مأمورین ناجا در آشوب‌های اسفند سال ۹۶ به واحد اجرای احکام خبر داد.

جعفری دولت آبادی اعلام کرد با توجه به تأیید حکم صادره در دیوان‌عالی کشور و انجام تشریفات لازم حکم صادره اجرا خواهد شد.

با توجه به این اظهارات جعفری دولت آبادی به سراغ شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی تهران رفتیم و از وی در این خصوص سوال پرسیدیم که گام بعدی در واحد اجرای احکام چیست.

وی گفت: در این مرحله اولیای دم و خانواده ها به واحد اجرای احکام دعوت می‌شوند و به آنها گفته می‌شود که می‌توانند حکم صادر شده را اجرا کنند.

شهریاری تصریح کرد: از خانواده ها پرسیده می‌شود که آیا می‌خواهند حکم را اجرا کنند یا می‌خواهند به متهم فرصت دهند یا اینکه قرار است صلح و سازشی کنند.

سرپرست دادسرای امور جنایی تهران گفت: در صورتی که خانواده ها درخواست شان اجرای حکم باشد زمانی تعیین می‌شود و حکم اجرا خواهد شد.

سرانجام طناب دار به گردن ثلاث انداخته شد

هرچند از روز گذشته اخبار ضد و نقیضی درباره اینکه آیا ثلاث اعدام خواهد شد یا خیر به گوش میرسید اما هیچ اظهار نظر قطعی در این خصوص وجود نداشت.

اما سرانجام امروز در حیاط زندان رجایی شهر محمد ثلاث به دار مجازات آویخته شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

7 + هفده =