کد خبر : 98820
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 19 ژوئن 2018 - 10:10
-

اما و اگرهای ماده ۹۰ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه و اعتراض داوطلبان آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها

اما و اگرهای ماده ۹۰ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه و اعتراض داوطلبان آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها

به گزارش قائم آنلاین، طی روزهای اخیر ماده ۹۰ برنامه ششم توسعه باعث اعتراض تعدادی از داوطلبان آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کشور شده است. اما این ماده قانونی چیست که با اجرایی شدن آن از امسال اعتراضاتی را دربر داشته است. طبق ماده ۷۰ قانون «جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران» مصوب مجلس شورای اسلامی که در دوم

به گزارش قائم آنلاین، طی روزهای اخیر ماده ۹۰ برنامه ششم توسعه باعث اعتراض تعدادی از داوطلبان آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کشور شده است.

اما این ماده قانونی چیست که با اجرایی شدن آن از امسال اعتراضاتی را دربر داشته است.

طبق ماده ۷۰ قانون «جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران» مصوب مجلس شورای اسلامی که در دوم بهمن ماه ۱۳۹۱ به تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده، وزارت علوم موظف است ۲۰ درصد از سهمیه‌ داوطلبان کنکور را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای ۲۵ درصد اختصاص دهند، کسب حداقل ۷۰ درصد حدنصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته‌شدگان برای رشته‌ها و مقاطع تحصیلی الزامی و این میزان در خصوص رشته‌های پزشکی ۸۰ درصد حدنصاب شرایط علمی است.

از سوی دیگر، طبق ماده ۴۷ قانون «الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که در چهارم اسفندماه سال ۱۳۹۳ به تصویب مجلس شورای اسلامی و در ششم اسفند همان سال به تایید شورای نگهبان رسیده است «ماده ۷۰ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و تبصره آن» اصلاح شد و براساس این اصلاحیه  ۲۰ درصد سهمیه ورود ایثارگران به ۲۵ درصد افزایش یافت و حدنصاب آخرین فرد پذیرفته‌شده ایثارگر برای وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم‌، تحقیقات و فناوری ۷۰ درصد تعیین شد.

این قانون در ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ تغییراتی کرد و بر اساس آن، سهمیه ورود با ۵ درصد سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبان در جبهه به ۳۰ درصد افزایش می یابد.

همچنین در صورتی که سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران تکمیل نشود، دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی ۲۵ درصد ایثارگران را مازاد بر ۵ درصد مذکور به جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد.

این جریان سبب اعتراض تعدادی از داوطلبان شد به طوری که اجرای این قانون را بی عدالتی بدانند، از سوی دیگر عده‌ای نیز تاکید دارند که این بی عدالتی نیست و این افراد برای حفظ کشور و امنیت مردم جان خود و عزیزان خود را فدا کرده‌اند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × پنج =