سفر نمایشی ۱۸۰ هیئت خارجی کمترین تاثیری در ایجاد اشتغال نداشت
به گزارش قائم آنلاین، پرویز جاوید عضو انجمن اقتصاددانان میگوید: شعاری که تیم اقتصادی دولت مطرح کرد، ایجاد ۷۰۰ هزار شغل در سال بود. بنده این برنامهها را آنچنان موفق ندیدم. تصور میکنم دولت چیزی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار شغل در سال ایجاد کرده است. وی در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان و در پاسخ
به گزارش قائم آنلاین، پرویز جاوید عضو انجمن اقتصاددانان میگوید: شعاری که تیم اقتصادی دولت مطرح کرد، ایجاد ۷۰۰ هزار شغل در سال بود. بنده این برنامهها را آنچنان موفق ندیدم. تصور میکنم دولت چیزی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار شغل در سال ایجاد کرده است.
وی در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان و در پاسخ این سؤال که «هر از چندگاهی دولت آمارهایی درباره ایجاد شغل ارائه میکند؛ از سالی ۵۰۰ تا ۹۰۰ هزار به تناوب اعلام شده است. به نظر شما دولت این آمارها را طبق چه چیزی ارائه میکند؟» خاطرنشان کرد: این آمارها بسیار متفاوت و متناقض است. مرکز آمار، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی آمارهای متفاوتی ارائه میکنند، ولی اینکه چه اتفاقی باید بیفتد که مثلا ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شود، من میگویم باید سرمایهگذاری شود. دولت براساس حجم سرمایهگذاریها میگوید این مقدار شغل ایجاد شده؛ باید از دولت پرسید این سرمایهگذاری در کدام بخشها صورت گرفته است؟ و بعد از آن باید به تفکیک بخشهای اقتصادی آمار اشتغال را اعلام کند تا بتوان درباره آن قضاوت کرد. من تاکنون ایجاد این مقدار شغل را در کشور ندیدهام و ایجاد ۷۰۰ هزار شغل را که دولتیها مدعی آن هستند، رد میکنم.
جاوید گفت: دولت شعار مبارزه با تورم را داد ولی نتیجه آن افزایش رکود شد. البته همین شعار تورم نیز موفق نبود و تورمی که گفتند یکرقمی شده اکنون به سمت دورقمی شدن پیش میرود؛ به قول معروف از اینجا رانده و از آنجا مانده شدیم.
این کارشناس اقتصادی درباره قراردادهایی که ادعا میشد پس از برجام منعقد شده تصریح میکند: بعد از امضای برجام افتخار دولت این بود که هیئتهای خارجی زیادی روانه ایران شدند. نزدیک به ۱۸۰ هیئت تجاری، اقتصادی و صنعتی به کشور آمدند و همه نیز با اعضای اتاق بازرگانی جلساتی را برگزار کردند. بنده به شخصه در جلسه با ۱۵۰ هیئت تجاری حضور داشتم. در هیچ کدام از این جلسات قراردادی ندیدم و فقط تفاهمنامههایی بین طرفین امضا شد. به طور کل قراردادی با بخش خصوصی بسته نشد و فقط با دولتیها قراردادهای محدودی را امضا کردند. در این موضوع نیز دولتیها گوی سبقت را از بخش خصوصی ربودند. البته با خروج آمریکا از برجام این شرکتها در حال ترک کشور هستند. بعد از برجام هیچ اتفاق مهمی در بخش خصوصی نیفتاد. در بخش دولتی نیز سرمایه خارجی در جاهایی که نفت پشتوانه آن بود یا دولت مستقیما پشتیبانی کرد مانند هواپیمایی ورود پیدا کرد یا جاهایی رفتند که پتروشیمی پشتوانه آن بود.
جاوید گفت: متاسفانه دولت بیش از اندازه به برجام دل بسته بود.
برچسب ها :کارشناس اقتصادی، آمار ، هواپیما
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0