شهریه مدارس لاکچری تهران چقدر است؟
به گزارش قائم آنلاین، بررسیهای میدانی روزنامه«ایران» نشان میدهد که برخی از مدارس دولتی به بهانههای مختلف با ارائه برنامههای جانبی از خانوادهها پول میگیرند. مدارس غیردولتی هم که دیگر تکلیفشان روشن است. هزینههای غیر قابل باور شماری از این مدارس صدای خیلیها را در آورده است. خبرنگار روزنامه ایران در پیگیریهایش به این نتیجه
به گزارش قائم آنلاین، بررسیهای میدانی روزنامه«ایران» نشان میدهد که برخی از مدارس دولتی به بهانههای مختلف با ارائه برنامههای جانبی از خانوادهها پول میگیرند. مدارس غیردولتی هم که دیگر تکلیفشان روشن است. هزینههای غیر قابل باور شماری از این مدارس صدای خیلیها را در آورده است. خبرنگار روزنامه ایران در پیگیریهایش به این نتیجه رسید که تعدادی از مدارس سرشناس تهران تا حداکثر مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان هم از والدین پول دریافت میکنند. در همین شهرمدارسی هستند که با قدرت ونفوذ صاحبانشان هر چقدر که دلشان بخواهد پول میگیرند ومدیرانشان هم ترسی از نظارت بر شهریههای نجومی ندارند. این مدارس معمولاً بر خاص بودن کیفیت آموزشی خود مانور میدهند. بر اساس پرس و جوهای انجام شده از والدینی که فرزندانشان را در این مدارس ثبتنام کردهاند هزینه ثابت همان هزینهای است که آموزش و پرورش مصوب کرده است اما خانوادهها برای فوق برنامههای مختلف هزینههای بسیاری پرداخت میکنند.
در این میان تعدادی از خانوادههای دانشآموزانی که در این مدارس ثبتنام کردند در گفتوگو با «ایران» اعلام کردند از پرداخت این هزینهها راضی هستند اگر چه برای رسیدن به این مدرسه مراحل سخت و طولانی را پشت سر گذاشتند. بر اساس گفتههای برخی از اولیا تقریباً همه دانشآموزان چند سالی در نوبت ثبتنام میمانند چرا که این مدارس، مدارس خاص هستند. مثلاً مدرسه چند صد متری در نیاوران که برای یکی از آقازادهها هم است چندین شعبه در تهران دارد. این مدرسه محل رفت و آمد بسیاری از آقازاده هاست. حتی همین آقازادهها هم برای ثبتنام در این مدرسه باید از سال قبلش اقدام کنند. البته مسئولان مدرسه چند ماهی تحقیق میکنند و در نهایت پدر و مادر به همراه دانشآموز برای مصاحبه ابتدایی دعوت میشوند. اگر در این مصاحبه قبول شوند تازه اول راه است. نشستن پشت این میز و نیمکتها، هم پول میخواهد هم پارتی و هم اسم و رسم خانوادگی. مدارس خاص تا ساعت ۴ و نیم بعدازظهر برای دانشآموزانشان برنامه دارند. دانشآموزان اگر المپیادی یا کنکوری باشند هم برنامههای ویژه خود را دارند. مدارس خاص هر روز ۴ ساعتی را به کلاسهای استخر، تنیس و فوتبال اختصاص میدهند. همچنین هزینه ناهار، عصرانه، سرویس، اردوهای علمی داخلی و خارجی و یادگیری زبان دوم را هم باید به شهریه این مدارس اضافه کرد. با این همه ۴ مدرسه خاص در حدود ۴۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان از خانوادهها شهریه دریافت میکنند. این اطلاعاتی بود که اولیای چند دانشآموز درباره چند مدرسه خاص که فرزندانشان در آنجا تحصیل میکنند به خبرنگار «ایران» میدهند. مادر علی جهانی یکی از دانشآموزانی که در یکی از این مدارس خاص واقع در یوسف آیاد تهران درس میخواند، میگوید: پسرم کلاس هفتم است و حدود ۲۵ میلیون تومان هزینه کردم. هزینه این مدارس بسیار گران است اما میدانم که فرزندم در این مدرسه درس میخواند و روی ویژگیهای اخلافی و رفتاریش کار میشود. پسرم ۵ سال در مدرسه دولتی بود اما به لحاظ رفتاری اصلاً رضایت از دوستانش نداشتم اگر مدارس دولتی و هیأت امنای هم مثل این مدرسه بود حتماً آنجا ثبتنام میکردم. هنگامی که این مدرسه را انتخاب کردم دو سال طول کشید تا پسرم را ثبتنام کنند. چند آزمون تستی و تشریحی از دانشآموزان گرفتند و در نهایت با دانش آموز و پدر و مادر، چند جلسه حضوری داشتند. شما نگاه کنید از ۱۶ تیر ماه برنامه درسیاش شروع میشود ۴ روز در هفته از ساعت ۷ تا ۲ بعد ازظهر به مدرسه میرود همین هفته اردوی داخلی برایشان گذاشتند. کلاسهای ورزش هم که هر روز هست. البته زبان دوم هم آموزش میدهند.
در این میان، برخی مدیران مدارس سرشناس شهر نیز توقعاتی دارند که گاه به نظر عجیب و غریب میآید: «هزینههای صبحانه دانشآموزان »این پیشنهاد یک مدیر مدرسه سرشناس به خانواده یکی از دانشآموزان بود. مادر مهرداد یگانه فر درباره ثبتنام فرزندش در یک مدرسه سرشناس میگوید: «نمرات پسرم عالی بود. خیلی دوست داشتم که فرزندم در این مدرسه درس بخواند. مدیر مدرسه به همسرم گفت اگر میخواهید پسرتان وارد این مدرسه شود علاوه بر شهریه، نیمی از هزینه صبحانه هم با شماست. وضع مالی آنچنانی نداشتیم که شهریه را پرداخت کنیم.» موضوعی که بسیاری از کارشناسان تعلیم و تربیت هم بر آن انتقاد میکنند و بر این باورند که این مدارس عدالت آموزشی را زیر سؤال میبرد. البته آنها میگویند بیشتر قبولیهای کنکور نیز از آن همین مدارس خاص هستند که مخاطبان آنها از بین طبقات خاص جامعهاند و طبیعی است که این مدارس باتوجه به امکانات خاصشان در مقایسه با سایر مدارس از جمله سالن مطالعه و اردوهای نوروزی، خیلی بهتر از سایر مدارس در کنکور نتیجه بگیرند و این همین مسألهای است که باعث تبعیض بین مردم و طبقاتی شدن آموزش میشود.
برچسب ها :مدارس،شهریه ،دغدغه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0