کد خبر : 99508
تاریخ انتشار : شنبه 23 ژوئن 2018 - 10:20
-

عراقچی: ممکن است طی هفته‌های آینده از برجام خارج شویم

عراقچی: ممکن است طی هفته‌های آینده از برجام خارج شویم

به گزارش قائم آنلاین،  راشا تودی در گزارشی نوشت: معاون وزیر خارجه ایران هشدار داد که ایران ممکن است طی هفته‌های آینده از توافق هسته‌ای خارج شود. عباس عراقچی در مصاحبه با شبکه یورو نیوز افزود: توافق هسته‌ای اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه قرار دارد، و اگر توافقی با طرف‌های اروپایی حاصل نشود تهران ممکن است

به گزارش قائم آنلاین،  راشا تودی در گزارشی نوشت: معاون وزیر خارجه ایران هشدار داد که ایران ممکن است طی هفته‌های آینده از توافق هسته‌ای خارج شود.

عباس عراقچی در مصاحبه با شبکه یورو نیوز افزود: توافق هسته‌ای اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه قرار دارد، و اگر توافقی با طرف‌های اروپایی حاصل نشود تهران ممکن است از این توافق خارج شود؛ این امکان وجود دارد.

عراقچی در ادامه گفت: من نمی‌توانم بگویم که چشم‌انداز روشن و شفافی وجود دارد تا یک بسته خوب داشته باشیم اما امیدواریم که این بسته پیشنهای خوب باشد تا برای باقی ماندن ایران در برجام کافی باشد.

وی اضافه کرد: ایران مایل است توافق را حفظ کند اما تعادل و توازن بعد از خروج آمریکا از برجام باید حفظ شود. بعد از تصمیم آمریکا درباره برجام، توافق، توازنش را از دست داده است، اگر کشورهای اروپایی و دیگر طرفین توافق هسته‌ای می‌خواهند ایران در این توافق بماند آنها باید غیبت واشنگتن و اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران را جبران کنند.

براساس گزارش یورو نیوز، عباس عراقچی اضافه کرد که برجام و تحریم‌ها هیچ‌گاه نمی‌توانند در کنار هم بنشینند.

به گزارش فارس، معاون وزیر خارجه گفت: اغلب مردم ایران امروز به اروپا هم اطمینانی ندارند و اروپا برای کسب اطمینان این مردم باید تلاش کنند. ایرانی‌ها می‌گویند خروج آمریکا‌ از برجام تنها بازی پلیس بد و پلیس خوب است. نقش پلیس خوب‌ را اروپا بازی می‌کند.

وی درباره خواسته‌های ایران از اروپا به یورونیوز گفت: آنچه که برای ما اهمیت دارد اجرای کامل و تمام‌عیار برجام است. برای ما اهمیتی ندارد چگونه اروپا قصد دارد برجام را حفظ و تحریم‌های آمریکا را دور بزند. آنچه که برای ما اهمیت دارد حضور و ماندگاری شرکت‌های اروپایی در ایران است. آنچه که برای ما اهمیت دارد فروش نفت خام است. ما می‌خواهیم که پول‌ها به راحتی به حساب ما واریز شود. باید یک ارتباط بین بانکی بین ما و اروپا باشد. این موضوع با اروپایی‌هاست تا راه اصلی را پیدا کنند.

عراقچی البته گفت که ایران حاضر است برای یافتن راه حل و بسته‌های اروپا برای حفظ برجام به اروپا کمک کند.

دیدار با همتای روس
عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه به منظور بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین وضعیت برجام پس از خروج آمریکا، روز جمعه به دعوت سرگئی ریابکوف همتای روس خود وارد مسکو شد و با وی دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار ضرورت مقابله با تبعات خروج آمریکا از برجام و تامین خواسته‌ها و مطالبات بحق جمهوری اسلامی ایران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
طرفین همچنین بر ضرورت ارائه برنامه و راهکارهای لازم از سوی اعضای باقیمانده در برجام که بتواند حقوق مسلم ملت ایران را تامین کند، تاکید کردند.
خبرگزاری روسی تاس نیز گزارش کرد که «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل پنجشنبه هفته گذشته در مسکو در خصوص توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ و مسئله کره شمالی دیدار و گفت‌وگو کردند.

واقع‌بینی توتال!
پاتریک پویانه، مدیر ارشد اجرایی توتال در مصاحبه با سی‌ان‌بی‌سی گفت: تحریم‌های آمریکا یعنی هیچ شرکت بزرگ نفتی برای معامله با ایران ریسک نمی‌کند؛ واقع‌بین باشیم؛ ما این حق را نداریم.
پویانه افزود: اداره یک شرکت بین‌المللی بدون دسترسی به تامین مالی آمریکا یا سهامداری آمریکا، غیرممکن و این واقعیت جهان است که ما حق معامله با ایران را نداریم.

گفتنی است شرکت فرانسوی توتال برای دومین بار در دو دهه اخیر وزارت نفت ایران را سرکار گذاشت و رسما اعلام کرد در صورتی که آمریکا اجازه ندهد، فعالیت خود را در ایران متوقف می‌کند.

توتال سال ۸۷ نیز ایران را ترک کرد و دقیقا عملی مشابه سال ۹۷ انجام داد. در پی قراردادی که وزارت نفت ایران در سال ۷۹ برای توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی (دقیقا همان فازی که دومین بار نیز در اختیار این شرکت قرار گرفت) با توتال بسته بود، این شرکت آمریکایی- فرانسوی با اینکه با وزارت نفت ایران قرارداد همکاری امضا کرده بود، سال ۸۷ به بهانه مخالفت آمریکایی‌ها برای ماندن در ایران، فاز ۱۱ پارس‌جنوبی را رها کرده و عملا وزارت نفت ایران را سرکار گذاشت.

سوئیفت
لابی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» (اف. دی. دی) در یادداشتی تهدیدآمیز نوشته آمریکا باید برای مجبور کردن اروپایی‌ها به قطع دسترسی ایران به سامانه جهانی پیام‌رسان بین بانکی (سوئیفت)، بانکداران، مقام‌ها و حتی بانک‌های مرکزی اروپایی را در فهرست تحریم قرار دهد.

«مارک دوبوویتز» مدیر این لابی در یادداشتی مشترک با «ریچارد گلدبرگ» از مقام‌های سابق خزانه‌داری آمریکا و مشاور امور تحریمی اف.دی‌دی، در نشریه «وال استریت ژورنال»، قطع دسترسی ایران به سوئیفت را کلید موفقیت «راهبرد فشار حداکثری» علیه ایران توصیف کرد.

«اد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به همراه «راب پورتمن» رئیس کمیته فرعی دائمی مجلس سنای آمریکا نیز در نامه به وزیر خزانه‌داری آمریکا خواستار بازگرداندن ایران به لیست سیاه «گروه ویژه اقدام مالی»(FATF) شدند.

مقامات ارشد دولت پس از امضای برجام بارها صراحتا اعلام کردند که بانک‌های بزرگ اروپایی با ایران همکاری نمی‌کنند. مهرماه سال گذشته ظریف اعلام کرد که حتی نمی‌توانیم یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم.
به گزارش خبرگزاری‌ها، «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان در دیدار با عبدالله دوم در اردن، در اظهارنظری گستاخانه خواستار مقابله با سیاست‌های ایران در خاورمیانه شد و این سیاست‌ها را تهاجمی و ستیزه‌جویانه خواند.

پاسخ ظریف به پمپئو
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در واکنش به ادعای چندی پیش «مایک پمپئو» و خواسته‌های ۱۲گانه او از ایران فهرستی از مطالبات ایران از آمریکا را منتشر و تأکید کرد کشوری که برجامِ مورد تأیید شورای امنیت را زیرپا می‌گذارد، نباید از ایران انتظار مذاکره مجدد داشته باشد.

در بخشی از این یادداشت آمده است: سیاست‌های  دولت آمریکا نه تنها نمونه‌ای از دلایل بی‌اعتمادی مردم ایران به دولت آمریکا است بلکه از علل مهم و بنیادین بی‌عدالتی، خشونت، تروریزم، جنگ و ناامنی در جهان و به ویژه در منطقه غرب آسیا است.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: دولت آمریکا باید سیاست‌های تجاوزکارانه تجاوز مستمر اقتصادی خود در ۴ دهه گذشته علیه مردم ایران را متوقف نموده، تحریم‌های ظالمانه و گسترده مستقیم و فرامرزی علیه ایران را باطل کرده و صدها لایحه و فرمان اجرایی جهت مانع‌تراشی در مسیر طبیعی توسعه در ایران که نقض صریح و آشکار حقوق بین‌الملل و معاهدات لازم‌الاجرا است و از سوی همگان محکوم گردیده است را فورا متوقف نموده و خسارات عظیم وارده بر ملت و اقتصاد ایران را جبران نماید.

اتهام‌زنی
در ادامه اقدامات ضد ایرانی دادگاه‌های آمریکایی، دادگاه فدرال در شیکاگو یک تاجر ایرانی را به «صادرات غیرقانونی قطعات قابل استفاده در برنامه موشکی» متهم کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، دادگاه آمریکایی این تاجر ۵۶ ساله را متهم کرده که در سال ۲۰۱۱ به صورت غیرقانونی لوله آلومینیوم که هم در موشک و هم در صنایع هوافضا از آن استفاده می‌شود را از ایالت ایلی‌نوی به ایران فرستاد.

دادگاه فدرال شیکاگو مدعی است که این تاجر ایرانی از طریق بلژیک و مالزی این قطعات را به ایران فرستاد.
دادستان‌های آمریکایی که این اتهام را به تاجر ایرانی زده‌اند، درباره اینکه هم اکنون او در چه مکانی حضور دارد، اظهارنظر نکرده‌اند.

پیش از این نیز دادگاه‌های آمریکایی، بارها اتهام‌هایی بی‌اساس به اتباع ایرانی و غیرایرانی درباره ارسال کالاهایی با مصارف دوگانه به ایران زده‌اند.

تحریم هواپیمایی
«ریچارد جنل» سفیر آمریکا در آلمان از دولت این کشور خواست از ورود هواپیماهای مسافربری متعلق به شرکت «ماهان» به حریم هوایی این کشور و فرود آنها در فرودگاه‌های آلمان، جلوگیری کند.

پیش از این نام شرکت ماهان بارها در جلسه‌های استماع کنگره آمریکا هم شنیده شده و قانون‌گذاران آمریکایی از متحدان منطقه‌ای کشورشان به خصوص اوکراین خواسته بودند، ورود هواپیماهای ماهان از حریم هوایی خود را ممنوع کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه + یک =