کد خبر : 100141
تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 ژوئن 2018 - 9:50
-

اعدام و مصادره اموال در انتظار اخلالگران اقتصادی

اعدام و مصادره اموال در انتظار اخلالگران اقتصادی

به گزارش قائم آنلاین، قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مصوب آذر ۱۳۶۹ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن مجازات‌های سنگینی را برای این اخلالگران مقرر کرده است که اعدام و مصادره کلیه اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آمده باشد از جمله این مجازات‌ها است، برخورد قاطعانه دستگاه قضا با اخلالگران

به گزارش قائم آنلاین، قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مصوب آذر ۱۳۶۹ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن مجازات‌های سنگینی را برای این اخلالگران مقرر کرده است که اعدام و مصادره کلیه اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آمده باشد از جمله این مجازات‌ها است، برخورد قاطعانه دستگاه قضا با اخلالگران در اقتصاد یا همان تروریستهای اقتصادی که با هدف «ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران» به ناامید سازی مردم دست زده‌اند را به شدت پشیمان خواهد کرد.

روز گذشته همایش بزرگ و سراسری دستگاه قضا با حضور سران قوا و نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان نظام در سالن اجلاس سران برگزار شد.

در اولین بخش از همایش سراسری دستگاه قضایی کشور، وزیر دادگستری کشورمان به تشریح عملکرد دستگاه قضا پرداخت.

سید علیرضا آوایی در گزارش خود عملکرد سازمان‌ها و نهادهای وابسته به دستگاه قضایی را در یک سال گذشته مورد ارزیابی و بررسی قرار داد.

همچنین وزیر دادگستری درخصوص میزان ورودی پرونده‌ها به بخش‌های مختلف دستگاه قضایی از جمله دادسراها، دادگاه‌ها و شوراهای حل اختلاف پرداخت.

وی درخصوص میزان زندانیان، تفکیک جنسیت آنها، میزان ماندگاری زندانیان و همچنین خدمات ارائه شده در سازمان ثبت اسناد و سازمان پزشکی قانونی مورادی را ارائه کرد.

اعدام و حبس
آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس‌قوه قضائیه در همایش سراسری دستگاه قضایی کشور با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر گفت: قسمتهای مختلف دستگاه قضا از مجموع خدمات خود گزارش سالانه‌ای داده‌اند که حتی ذکر فهرست آنها هم زمان‌بر است.

آملی لاریجانی به دخالت‌های بلاوجه کشورهای غربی‌اشاره کرد و گفت: همین چند روز اخیر نسبت به اجرای حکم قصاص یک فردی که اقدامش داعش‌وار بود دیدید چه حرفهایی زدند؟ آن هم قاتلی که در منظر عمومی جامعه چندین جوان بی‌گناه را کشت.

وی افزود: همین آقای متهم در چندین نوبت دادگاه هیچ گاه حرفها و اقدام خودش را نفی نکرده و فقط می‌گفت من قصد قتل نداشتم اما با آن ابزار قتاله وارد میدان شده و جوانان را به شهادت رساند.

رئیس‌قوه قضائیه خاطرنشان کرد: این فرد در دادگاه و با طی همه مراحل و تشریفات رسیدگی به پرونده‌ها به قصاص محکوم شد و پس از تایید حکم با توجه به درخواست اولیای دم به دار آویخته شد.

رئیس‌قوه قضائیه گفت: باید از استکبار پرسید شما چه کاره هستید که از هزاران کیلومتر آن طرف‌تر دخالت می‌کنید؟ شما مگر دادگاه را دیده‌اید یا پرونده را خوانده‌اید؟ مسئله این است که اینها از هر وسیله‌ای استفاده می‌کنند برای آنکه ضد انقلاب را تقویت کنند و چقدر نابخردانه است که عده‌ای در داخل کشور با آنها همنوایی می‌کنند و به این حکم شبهه وارد می‌کنند.

آملی لاریجانی اظهار داشت: مسائل اقتصادی و معیشتی مردم مسئله مهمی است و مسئله اول کشور است و باید بدانیم که دشمن امروز در فکر حمله نظامی نیست، بلکه قصد رخنه از همین طریق را دارد و می‌خواهد وضعیت اقتصادی ما را بر هم بریزد.

وی در ادامه گفت: روز گذشته و روزهای قبل‌تر دیدید که عده‌ای قصد آشوب داشته و می‌خواستند بازار تهران را به تعطیلی بکشانند که با تلاش نیروی انتظامی این مهم محقق نشد.

رئیس‌قوه قضائیه خطاب به کسانی که اخلال در بازار اقتصادی را پیش گرفته‌اند گفت: هرچند افزایش نقدینگی بی‌تاثیر نبوده است اما عده‌ای هم با سرمایه‌های کلانشان قصد بر هم زدن ثبات اقتصادی را دارند.

آملی لاریجانی افزود: این اقدامات خیانت به مردم و خیانت به نظام است و ما به هیچ عنوان کوتاه نیامده و با این افراد برخورد می‌کنیم و هشدار می‌دهیم که این کار به عنوان اخلال در نظام اقتصادی کشور مجازات سنگینی دارد و اگر مصداق افساد فی الارض باشد اعدام برایشان در نظر می‌گیریم و هیچ کوتاهی هم در اجرای قانون نخواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: به دولتی‌ها و غیر‌دولتی‌ها به همه هشدار می‌دهیم که حواسشان جمع باشد چون دستگاه قضایی حتما با مقصران و آنها که دخیل بوده‌اند برخورد جدی خواهد کرد و اینها نمی‌توانند در آینده بگویند که ما قصدمان این نبود که اخلال کنیم.

رئیس‌قوه قضائیه با تاکید بر اینکه حکم اعدام، ۲۰سال حبس و مصادره اموال در انتظار اخلالگران اقتصادی است، افزود: افساد فی‌الارض در ماده ۲۸۶ قانون تبیین شده و هر کس به طور گسترده مرتکب جنایت و اخلال در نظام اقتصادی کشور بشود مشمول آن می‌شود و اینها حق ندارند فردا که مورد تعقیب قرار گرفتند بگویند ما نمی‌دانستیم کارمان اخلال در نظام اقتصادی کشور است.

آملی لاریجانی در ادامه گفت: در جریان فساد ٣ هزار میلیاردی هزینه‌های زیادی برای پیگیری و رسیدگی به پرونده برای قوه قضائیه به همراه داشت، برخی ادعای فساد سیستماتیک را مطرح می‌کنند که من صد در صد مخالفم، برخی از ابهام در الفاظ استفاده می‌کنند.

کمبود کالا نداریم
روحانی نیز در همایش سراسری قوه قضائیه با بیان اینکه چرا امروز بعضی از مردم نسبت به آینده نگرانی دارند و ناامید هستند، گفت: آیا جنس در بازار کم شده است؟ آیا درآمدهای ارزی و ریالی ما کم شده است؟ درآمد امسال ما در سه ماهه نخست نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۰ درصد افزایش یافته و در برابر آن مخارج ما تنها ۴۴ درصد افزایش یافته و مجموع درآمد ارزی که امسال به خزانه واریز شده بیشتر از سال گذشته است.

وی ادامه داد: هیچ کمبود ملموس فیزیکی در زمینه کالاها یا ارز و ریال نداریم، پس چرا نگرانی وجود دارد؟ این همان چیزی است که اقتصاددانان آن را انتظارات تورمی توصیف می‌کنند و بنده به زبان ساده‌تر آن را سیاه‌نمایی آینده و ترساندن و نگران کردن مردم حتی بیش از واقعیت نسبت به آینده می‌نامم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: متأسفانه عده‌ای افراد ناآگاه نیز همراه دشمن شده و چند درصد نگرانی جزیی را به یک نگرانی کلی و گاه حتی صد در صدی تبدیل می‌کنند. امروز در خدمت شما مسئولان شریف قوه قضائیه و ملت بزرگ ایران می‌گویم که مردم تحت هیچ شرایطی برای تأمین نیازمندی‌های ضروری و روزمره خود مشکل نخواهند داشت.

وثیقه
علی لاریجانی رئیس‌مجلس شورای اسلامی نیز در همایش سراسری قوه قضائیه با‌اشاره به یکی از مسائلی که در قوه قضائیه مغفول مانده، گفت: علیرغم تلاشی که قضات دارند، این قوه با مشکل رسانه‌ای روبه رو است چنانچه برخی قضات اعتقادی به کار رسانه‌ای نداشته و صرفا فرمایشات آیت‌الله آملی لاریجانی و حجت‌الاسلام اژه‌ای پوشش داده می‌شود.

لاریجانی در ادامه با تأکید بر اینکه جامعه باید از روند کار دستگاه قضایی با خبر شود تا جنبه بازدارندگی آن افزایش یابد، عنوان کرد: زمانی که محکمه‌ای برگزار می‌شود باید جوری انعکاس داده شود که جنبه بازدارندگی داشته باشد اما در حال حاضر این ویژگی را ندارد و موارد مشابه مجرمانه بسیار زیاد رخ می‌دهد.

وی در ادامه به وجهه دیگری از فعالیت‌های قوه قضائیه پیرامون تأمین امنیت اقتصادی‌اشاره و بیان داشت: چه در شرایط عادی و چه در شرایط فعلی این نکته مهم است که سرمایه‌گذاران احساس کنند قوه قضائیه پشتیبان آنها است تا مسائل روانی ایجاد شده روی آنها تأثیر نگذارد.

رئیس‌مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه قضات باید اخلالگران اقتصادی را مجازات کنند، گفت: در این زمینه قانون وجود دارد و مجرمان اقتصادی نباید به سادگی با وثیقه آزاد شوند که این موضوع نیز خود معضلی است.

لاریجانی در ادامه تصریح کرد: مشکل اقتصادی صرفا جو روانی نیست بلکه بسیاری افراد به دنبال منفعت خود هستند از این رو به سمت افزایش نقدینگی می‌روند پس باید با هوشیاری و همگرایی با آشفته سازی مبارزه و طبیبانه با مسائل برخورد کرد که در این زمینه لازم است بخش‌های امنیتی فعال باشند.

وی درباره کمک‌های ایران به سوریه و عراق خاطرنشان کرد: اگر این کمک‌ها را کردیم و هزینه بسیار دادیم به خاطر حفظ امنیت کشور و اهمیت آن بوده است چنانچه گروه‌های تروریستی به وجود آمده از سوی آمریکا صرفا برای ایران بود تا امنیت ایرانیان را تحت‌الشعاع قرار دهند اما ایران با هوشیاری وارد شد از این رو نباید در این زمینه تحلیل‌اشتباه در کشور رایج شود.

رئیس‌نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه سرمایه‌های خوبی در کشور داریم که باید از آن استفاده کنیم، اظهار داشت: برخی معتقدند در شرایط فعلی کشور باید سیاست خارجی را تغییر دارد و با آمریکا مذاکره کرد که این سیاست ناپخته‌ای است.
تقدیر
به گزارش فارس، در این همایش از تعدادی از قضات و کارمندان برگزیده دستگاه قضایی با حضور رئیس‌قوه قضائیه و جمعی از مسئولان تقدیر شد.

بازداشت عاملان آشوب
عباس جعفری دولت‌آبادی در حاشیه همایش قوه قضائیه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا در رابطه با اعتراضات روز دوشنبه تا این لحظه بازداشتی داشتید؟ گفت: قبلا هم گفته‌ایم که مسئولان نظام در برخورد با آشوب‌ها و ناامنی‌ها به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آیند. برنامه جدی آمریکایی‌ها در مورد ایران دامن زدن به ناامنی هاست. روز دوشنبه تلاش کردند با تهدید بازاری‌ها درب مغازه‌ها را ببندند و در برخی نقاط شهر آشوب ایجاد کنند و به برخی مغازه‌ها آسیب برسانند.

وی با بیان اینکه عوامل این آشوب‌ها دوشنبه شب شناسایی شدند، خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از این افراد دستگیر و بازداشت شدند. محرکین اصلی حادثه که با برنامه‌ریزی در نقاط مختلف تهران به تهدید بازاری‌ها اقدام کردند که اگر بازار را نبندید فلان کار را انجام می‌دهیم توسط پلیس و دستگاه امنیتی شناسایی شدند و امروز تحویل دادستانی می‌شوند.

غلامحسین اسماعیلی رئیس‌کل دادگستری استان تهران نیز در حاشیه همایش سراسری قوه قضائیه در جمع خبرنگاران درباره حادثه روز دوشنبه بازار تهران با بیان اینکه به هیچ وجه عموم جمعیت دیروز در بازار تهران را اخلالگر نظام اقتصادی نمی‌دانیم گفت: اما افراد اخلالگر نظام اقتصادی در برابر میز قاضی زمین خواهند خورد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − ده =