افزایش ۱۴ برابری تولید بنزین یورو ۴ تا پایان سال جاری
به گزارش قائم آنلاین، بیژن زنگنه در مراسم افتتاح فاز دوم پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس با اشاره به بهرهبرداری از فاز نخست این پالایشگاه در اردیبهشتماه سال گذشته اظهار داشت: در عملیات سال گذشته قول اقدامات عملی در زمینه توسعه تولید بنزین در گامهای بعدی داده شد و امروز شاهد افتتاح فاز دوم این پالایشگاه
به گزارش قائم آنلاین، بیژن زنگنه در مراسم افتتاح فاز دوم پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس با اشاره به بهرهبرداری از فاز نخست این پالایشگاه در اردیبهشتماه سال گذشته اظهار داشت: در عملیات سال گذشته قول اقدامات عملی در زمینه توسعه تولید بنزین در گامهای بعدی داده شد و امروز شاهد افتتاح فاز دوم این پالایشگاه عظیم با حضور رئیس جمهور هستیم.
وی در ادامه به اقدامات صورت پذیرفته توسط متخصصان داخلی کشور در این پروژه عظیم اشاره کرد و افزود: باز کردن گرههای کوری که در این پروژه به وجود آمده بود کار بسیار مهمی محسوب میشود که با حمایت رئیس جمهور و دستان توانمند متخصصان جوان داخلی این مرز و بوم عملی شد.
وزیر نفت از بهرهبرداری فاز سوم پالایشگاه میعانات گازی نفت خلیجفارس بندرعباس تا پایان سال جاری خبر داد و بیان داشت: امروز خوشحال هستیم که فاز دوم این پالایشگاه با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه در روز در شرایط تثبیت شده تئوری وارد مدار شده است و ان شا الله فاز سوم نیز در سال جاری با ظرفیت کامل به مدار اضافه شود.
زنگنه در ادامه با اشاره به وضعیت کمی و کیفی تولید بنزین در کشور بیان کرد: در سال ۹۲ ما در بنزین یورو ۴ کمتر از ۳٫۴ دهم میلیون لیتر تولید داشتیم که امروز این میزان به ۲۸ میلیون لیتر رسیده است و با افتتاح و تثبیت فازهای اول و دوم، میانگین تولید این نوع بنزین در سال جاری به ۵۴ میلیون لیتر خواهد رسید، یعنی بیش از ۱۴ برابر رشد خواهیم داشت.
وی تشریح کرد: میزان تولید بنزین از ۵۹٫۵ میلیون لیتر در نیمه اول سال ۹۲ به ۷۶ میلیون لیتر در سه ماهه آخر سال ۹۶ رسید و با بهرهبرداری از فاز سه به ۸۸ میلیون لیتر خواهد رسید که میتوان گفت، در مدت مذکور ۵۰ درصد به میزان تولید بنزین کشور اضافه شده است.
وزیر نفت در ادامه یادآور شد: کشور در سال ۹۱ به عنوان وارد کننده نفتگاز محسوب میشد و بالغ بر ۶٫۵ میلیون لیتر واردات داشتیم که با اقدامات انجام شده سال گذشته بیش از ۱۶ میلیون لیتر و امسال نیز بالغ بر ۶ میلیون لیتر صادرات خواهیم داشت.
زنگنه تبیین کرد: برای خودکفایی بنزین، تنها نباید به افزایش تولید فکر کنیم، بلکه باید این مهم را در کارخانههای خودروسازی کشور جستجو کرد، اقتصاد کشور با توجه به افزایش هر ساله تولید خودرو نمیتواند برای تأمین بنزین پاسخگو باشد.
وی با اشاره به کیفیت تولید بنزین در کشور و توزیع آن در کلانشهرها بیان داشت: بالغ بر ۹۴ جایگاه اصلی کشور بنزین و نفتگاز یورو ۴ توزیع میشود که تا پایان سال این میزان به ۲۰۰ جایگاه ارتقا خواهد یافت.
وزیر نفت با اشاره به طرحهای مهم وزارت نفت برای افزایش کیفیت سوخت کشور متذکر شد: طرحها و پروژههای مناسبی در حوزه بهبود کیفی سوخت در پخش فراوردهها و پالایشگاههای کشور در دست اجرا است که میتوان به واحد تصفیه نفت و گاز پالایشگاه تبریز با تصفیه ۶ میلیون نفت و گاز در روز اشاره داشت که در مهرماه سال جاری شاهد بهرهبرداری واحد تصفیه نفتگاز در پالایشگاه نفت بندرعباس خواهیم بود و ۱۲ میلیون نفتگاز و ۱۲ میلیون بنزین با کیفیت یورو ۴ عملیاتی وارد مدار خواهد شد، ۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در پالایشگاه لاوان نیز در سال جاری عملیاتی خواهد شد و یکی از مهمترین واحدهایی هم که البته در سال ۹۸ با ظرفیت ۱۵ میلیون لیتر بنزین با استاندار یورو ۴ در واحد تصفیه پالایشگاه اصفهان به بهرهبرداری خواهد رسید، است.
زنگنه ادامه داد: این طرح اهمیت بالایی در شرایط کنونی دارد و با توجه به فشارهای آمریکا در زمینه جلوگیری از واردات بنزین به ایران ما قادر شدیم با استفاده از سیاستهای اقتصاد مقاومتی، پالایشگاه ستاره را افتتاح و تولید بنزین کشور را در این مجموعه به تعادل برسانیم.
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که برای صادرات بیش از ۳۶۰ هزار بشکه نفت کشور وجود داشت، عنوان کرد: اکنون به عنوان خوراک پالایشگاه استفاده میشود و در این زمینه دیگر نیازی به صادرات نداریم.
وزیر نفت در پایان با اشاره به طرح عظیم دیگری که با اجرای آن تمام میعانات گازی تولید کشور در داخل مصرف خواهد شد، بیان داشت: این مجتمع عظیم و همچنین پالایشگاه نفت ستاره بندرعباس برای تکمیل و توسعه نیازمند مشارکت مردم است.
برچسب ها :وزیر نفت،گاز، بنزین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0