ضرورت پیگیری مجلس برای اجرایی شدن قانون مالیات بر خانه های خالی توسط دولت
به گزارش قائم آنلاین، شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان) با ارسال نامه ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس درباره ضرورت پیگیری عدم اجرای قوانین مصوب توسط دستگاه های اجرایی کشور و تاکید بر جای خالی اجرای اخذ مالیات از خانه
به گزارش قائم آنلاین، شبکه کانون های تفکر ایران (ایتان) با ارسال نامه ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس درباره ضرورت پیگیری عدم اجرای قوانین مصوب توسط دستگاه های اجرایی کشور و تاکید بر جای خالی اجرای اخذ مالیات از خانه های خالی و ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به عنوان یکی از قوانین کلیدی بخش مسکن، خواستار پیگیری مجلس از دولت برای تسریع در اجرای مواد مرتبط با این موضوع در قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم شد. متن کامل نامه این شبکه در ادامه آمده است:
جناب آقای دکتر علی لاریجانی
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام؛
چنانچه مستحضرید یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دیدار اخیر خود در ۳۰ خرداد سال جاری، پیگیری عدم اجرای قوانین مصوب توسط دستگاه های اجرایی کشور بود.
اخذ مالیات از خانه های خالی و ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور یکی از قوانین کلیدی بخش مسکن است که در سال ۹۴ به عنوان بخشی از قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم به تصویب مجلس رسید اما تا کنون اجرایی نشده است. مطابق سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ تعداد واحدهای مسکونی خالی کشور۶۵۰ هزار واحد و در سال ۱۳۹۰، ۱٫۶ میلیون واحد بوده است.
در آخرین سرشماری کشور در سال ۱۳۹۵ تعداد این واحدها به بیش از ۲٫۵۸ میلیون واحد رسید که نشان از افزایش چشمگیر این واحدها دارد. اخذ مالیات بر خانه های خالی راهبرد اساسی برای مقابله با احتکار واحدهای مسکونی است و در ماههای اخیر که کشور با افزایش شدید قیمت خرید و اجاره مسکن مواجه شده است، جای خالی اجرای این قانون کاملا احساس میشود.
بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم، واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به عنوان واحد خالی شناسایی شوند، از سال دوم به بعد مشمول این مالیات خواهند شد. لازمه اجرای این ماده از قانون، ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور است. طی تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر همین قانون، وزارت راه و شهرسازی موظف شد حداکثر تا بهمن ۹۴ این سامانه را ایجاد کند. با این وجود هنوز اتفاق قابل توجهی برای اجرای این موارد قانونی رخ نداده است.
در این شرایط و با توجه به مطالبه رهبری از مجلس شورای اسلامی، لازم است نمایندگان مجلس هرچه سریعتر وظیفه قانونی خود برای پیگیری اجرای ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور و اخذ مالیات از خانه های خالی را انجام دهند.
برچسب ها :کانون،مالیات،مجلس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0