کد خبر : 102340
تاریخ انتشار : دوشنبه 9 جولای 2018 - 11:45
-

رقص رسانه‌های آل‌سعود با ریتم «معامله قرن»؛العربیه، راوی صهیونیست‌ها شد

رقص رسانه‌های آل‌سعود با ریتم «معامله قرن»؛العربیه، راوی صهیونیست‌ها شد

به گزارش قائم آنلاین، رسانه‌ها در طول تاریخ مهم‌ترین اسلحه و ابزار در تحولات سیاسی و نظامی جهان بوده‌اند و در مواقع حساس اهمیت آنها چندین برابر می‌شود. اکنون و در سایه تحولات پیچیده غرب آسیا و توطئه جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی تحت عنوان «معامله قرن» مشاهده می‌کنیم که بسیاری از کشورهای عربی و

به گزارش قائم آنلاین، رسانه‌ها در طول تاریخ مهم‌ترین اسلحه و ابزار در تحولات سیاسی و نظامی جهان بوده‌اند و در مواقع حساس اهمیت آنها چندین برابر می‌شود.

اکنون و در سایه تحولات پیچیده غرب آسیا و توطئه جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی تحت عنوان «معامله قرن» مشاهده می‌کنیم که بسیاری از کشورهای عربی و در مقدمه همه آنها عربستان سعودی روابط مخفی خود با تل‌آویو را علنی کرده‌‌اند و برخی رسا‌نه‌ای این کشورها به منبر صهیونیست‌ها تبدیل شده؛ برخی نویسندگان عرب نیز علنا به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی فرا می‌خوانند و به آن افتخار می‌کنند.

معامله قرن یا توافق نهایی، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه «اسرائیل» با فلسطین و مقدمه‌ای برای عادی‌سازی روابط عربی اسرائیلی است. در این طرح و مذاکرات بعدی، مسئله آوارگان با «وطن جایگزین» در خارج از فلسطین اشغالی حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی به کشورشان برای همیشه لغو می‌شود.

در همین راستا شبکه «العربیه» عربستان سعودی مستندی دو قسمتی (لینک‌های فیلم اینجا و اینجا)  به نام «النکبه» (مصیبت) پخش کرد و در آن به نحوه ایجاد تأسیس رژیم جعلی اسرائیل در سرزمین فلسطین بر اساس روایت صهیونیست‌ها پرداخت .

العربیه در این مستند سعی کرده برای تأثیرگذاری بیشتر روایت صهیونیست‌ها از آهنگ‌های مناسب به علاوه صحنه‌های احساسی مانند اشک و لبخند و امثال آن استفاده کند؛ این شبکه اشغال فلسطین و مهاجرت یهودیان به این سرزمین را «بازگشت یهود به کشور پس از استقلال!» معرفی می‌کند؛ اشغالگران را مهاجرانی ساده و مظلوم نشان می‌دهد که به عقیده العربیه نیمی از آنها از کسانی هستند که از واقعه ادعایی «هولوکاست» نجات پیدا کرده‌اند.

این شبکه همچنین مدعی می‌شود یهودیان در کشورهای عربی به دلیل یهودستیزی مورد رفتارهای بدی قرار می‌گرفته‌اند و همین امر موجب شده «دیوید بن گورین» (نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی) آنها را به فلسطین فرابخواند تا از این بدرفتاری عرب‌ها نجات پیدا کنند!

این اقدام العربیه منجر به واکنش‌های بسیاری از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی شد و «انجمن رسانه‌های فلسطین» نیز بیانیه‌ای صادر کرد. در این بیانیه که رسانه‌های مختلف فلسطینی از جمله خبرگزاری فلسطینی «صفا» به آن پرداخته‌اند، از وزرای رسانه کشورهای عربی مختلف خواسته شده موضعی قاطع در برابر العربیه و مدیران آن به خاطر پخش این مستند بگیرند.

در بیانیه مذکور آمده است، این فیلم، سقوطی آشکار برای العربیه است و نقش مشکوک این شبکه برای عدم آگاهی نسل‌های عرب (از حقیقت مسأله فلسطین) را آشکارتر می‌کند، آنچه العربیه انجام داد در راستای منافع رژیم صهیونیستی و نیز عادی‌سازی وجود این رژیم بود، شبکه مذکور رنج و عذاب ملت فلسطین زیر اشغالگری صهیونیست‌ها در چندین دهه و حق میلیون‌ها فلسطینی را نادیده گرفته است.

انجمن رسانه‌های فلسطین در ادامه اعلام کرد: آنچه بر خطر این مستند خالی از ارزش‌های انسانی، ملی و دینی می‌افزاید آن است که همزمان با توطئه تسویه فلسطین از طریق معامله قرن پخش می‌شود ، طرحی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا آن را تبلیغ می‌کند. این اقدام در برهه کنونی، علامت‌سوال‌های بزرگی درباره نقش العربیه در خدمت به این توطئه‌ها ایجاد می‌کند.

انجمن مذکوردر پایان خواستار عذرخواهی شبکه «العربیه» از ملت عرب، حدف این مستند از وبگاه شبکه، عدم تکرار پخش آن و تولید مستندهایی از رنج ملت فلسطین شده است.

«تامر مسحال» خبرنگار و مجری شبکه ‌«الجزیره» در صفحه توییتر خود نوشت: «تأسف‌بار بلکه مایه ننگ است که شبکه‌ای عربی که اسم «العربیه» را به یدک می‌کشد، فیلمی درباره تأسیس رژیم اسرائیل و اشغال فلسطین بر اساس روایت صهیونیست‌ها می‌سازد، نام فیلم “نکبه” است اما از “نکبه” (مصیبت) ملت فلسطین صحبت نمی‌کند بلکه از “نکبه یهود” (مصیبت) یهود حرف می‌زند که (در پی آن) مجبور شده‌‌اند وطنی برای آنها در فلسطین ایجاد کنند».

«احمد بن راشد بن سعید» از اساتید عربستانی علوم و ارتباطات سیاسی نیز بخش‌هایی از این مستند را تقطیع کرد و در توییتر خود نوشت: «”اسرائیل متولد شد و آرزو به حقیقت تبدیل شد؛ کشورهای عربی همسایه به مناطق فلسطینی حمله کردند. با گذشت سه سال از رهایی از اردوگاه‌های کار اجباری، یهودیان احساس کردند که آنها مبارزه برای بقا را ادامه می‌دهند” شما این را از روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نمی‌خوانید بلکه از شبکه‌ای به اسم العربیه می‌شنوید! »

العربیه حدود سه ماه پیش نیز بدون ارائه هیچ دلیلی شش خبرنگار خود در دفتر این شبکه در فلسطین را اخراج کرد، این اقدام در برهه‌ای حساس و همزمان با نزدیک بودن ارائه معامله قرن انجام شد. اتحادیه روزنامه‌نگاران فلسطینی اخراج خبرنگاران مذکور که سال‌ها در زمینه فلسطین کار کرده بودند و از تجربه بالایی برخوردار بودند، محکوم و از این اقدام العربیه در موقعیت حساس کنونی فلسطین ابراز تعجب کرد. این اتحادیه افزود، توطئه‌های فعلی علیه مسأله فلسطین از جمله معامله قرن ، افزایش کادر خبری و پوشش بیشتر اخبار را می‌طلبد نه اینکه از حجم خبرنگاران فعلی کاسته شود.

چندی پیش، «انیس فوزی قاسم» رئیس کنگره سراسری فلسطینیان خارج و کارشناس حقوق بین‌الملل اعلام کرد رسیدن محمد بن سلمان ولی‌عهد و وزیر دفاع عربستان به رأس حکومت در این کشور، بهای پرداخت‌شده برای اجرای معامله قرن است. (جزئیات بیشتر).

به نظر می‌رسد بن‌سلمان برای رسیدن به تخت و تاج پادشاهی همه حوزه‌ها در کشورش از جمله رسانه‌ها را بسیج کرده و مستند الجزیره گواهی بر آن است.

اشغال فلسطین

در سال ۱۹۴۷ نیروهای انگلیس که فلسطین را به اشغال خود درآورده بودند، بر اساس طرح‌های قبلی، مقدمات تاسیس رژیمی به نام «اسرائیل» در فلسطین را فراهم کردند. تا قبل از این، اعراب مسلمان، مسیحی و یهودی در مناطق مختلف یکدیگر زندگی می‌کردند و کسی به این دلیل که دینش متفاوت بود، کوچانده،کشته، اسیر یا تحقیر نمی‌شد.

زندگی در فلسطین در جریان بود، اما ظلم تاریخی در ۱۹۴۸ یعنی سال اشغال فلسطین آغاز شد. فقط در همین سال بیش از ۵۰۰ روستا تخریب شد. هزاران خانواده فلسطینی برای حفظ جان خود مجبور شدند به مناطق اطراف و حتی کشورهای اطراف کوچ کنند و روزگار آوارگی آغاز شد…

در سال ۱۹۴۸، طبق آمار اعلام شده، فلسطین حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت داشت که در آن زمان ۸۰۰ هزار نفر از آنان مجبور به کوچ به کرانه باختری رود اردن، نوار غزه و کشورهای عربی همسایه شدند. این آمار شامل هزاران فلسطینی نمی‌شود که با وجودی که در محدوده زندگی خود باقی ماندند اما با منطقه‌ خود به مناطق مجاور کوچانده شدند.

حدود ۱۳۰۰ شهر و روستا در فلسطین بود که رژیم صهیونیستی -طبق آمار اعلام شده- در آن سال (۱۹۴۸) ۷۷۴ شهر و روستا را اشغال و ۵۳۱ روستا و شهر را ویران کردند. در این سال کشتار فلسطینی‌ها هم به موازات کوچ اجباری انجام شد و دستکم ۷۰ کشتار ، ۱۵ هزار شهید بر جای گذاشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شش − پنج =