کد خبر : 102274
تاریخ انتشار : دوشنبه 9 جولای 2018 - 10:50
-

کره‌شمالی: درخواست‌های امریکا غارتگرایانه است

کره‌شمالی: درخواست‌های امریکا غارتگرایانه است

به گزارش قائم آنلاین، وزیر خارجه امریکا، در پایان سومین سفر خود به پیونگ‌یانگ پیش از ترک کره‌شمالی رایزنی‌های خود با آن‌ها را «بسیار سازنده» خواند و پیرو همین خبر اعلام شد که کره‌شمالی و امریکا برای مذاکره در خصوص جزئیات برنامه خلع سلاح هسته‌ای کارگروه‌هایی را تشکیل داده‌اند. با این حال برخی نمایندگان مخالف

به گزارش قائم آنلاین، وزیر خارجه امریکا، در پایان سومین سفر خود به پیونگ‌یانگ پیش از ترک کره‌شمالی رایزنی‌های خود با آن‌ها را «بسیار سازنده» خواند و پیرو همین خبر اعلام شد که کره‌شمالی و امریکا برای مذاکره در خصوص جزئیات برنامه خلع سلاح هسته‌ای کارگروه‌هایی را تشکیل داده‌اند. با این حال برخی نمایندگان مخالف دولت کره‌جنوبی می‌گویند نه تنها تأسیسات هسته‌ای کره‌شمالی همچنان فعال است و این کشور به طور معمول فعالیت هسته‌ای و موشکی را ادامه می‌دهد، بلکه ایدئولوژی ضدامریکایی همچنان در حال القا به ارتش کره‌شمالی است. بماند که مقامات کره‌شمالی از تأسفبار بودن مذاکرات با وزیر امور خارجه امریکا سخن گفته‌اند.

وزارت خارجه کره‌شمالی با اعلام اینکه امریکا تنها درخواست‌هایی یکجانبه و غارتگرایانه برای خلع سلاح هسته‌ای پیونگ‌یانگ مطرح می‌کند، گفت‌وگو‌ها با مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا را تأسفبار دانست. با این حال، وزیر خارجه ایالات متحده، روز سه شنبه تأکید کرد که دو روز گفت‌وگو با همتایانش در کره‌شمالی درباره خلع تسلیحات هسته‌ای پیونگ‌یانگ «بسیار پربار» بوده است.

وی در پاسخ به خبرنگاران، پیش از پرواز به توکیو، از جزئیات جدیدی درباره چگونگی وفای کره‌شمالی به عهد خود مبنی بر خلع تسلیحات هسته‌ای در قبال ضمانت‌های امنیتی خبر داد. پمپئو در جمع خبرنگاران گفت: «این مسائل پیچیده است، اما تقریباً درباره بیشتر مسائل محوری با یکدیگر توافق کرده‌ایم. در برخی موضوع‌ها پیشرفت خوبی داشتیم و برخی موضوع‌ها نیاز به کار بیشتر دارد.» از سوی دیگر هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا اظهار کرد: دو طرف این کانال مذاکره را تشکیل دادند تا به تعیین «جزئیات عملی مهم» از جمله موارد مرتبط با دستیابی به خلع سلاح هسته‌ای کامل از کره‌شمالی رسیدگی کنند. اعضای کارگروه خلع سلاح هسته‌ای، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا را در نخستین سفرش به کره‌شمالی از زمان برگزاری نشست ۱۲ ژوئن میان رئیس‌جمهور امریکا و رهبر کره‌شمالی همراهی می‌کنند. پمپئو در نخستین روز این سفر با کیم یونگ چول، دستیار ارشد رهبر کره‌شمالی دیداری سه ساعته داشت. ناوئرت اظهار کرد: این دو مقام در نشست خود در خصوص مسئله بازگرداندن بقایای سربازان امریکایی که در جنگ کره کشته شده‌اند نیز گفت‌وگو کرده‌اند.

کاخ سفید پیش از این اعلام کرده بود که پمپئو با کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی نیز دیدار خواهد کرد، اما این دیدار هنوز تأیید نشده است. وزیر خارجه امریکا در دو سفر پیشین خود به کره‌شمالی با کیم دیدار کرده است. ناوئرت همچنین به خبرنگاران گفته است: این ادعا که موضع ما برای خلع سلاح هسته‌ای از کره‌شمالی نرم‌تر شده است، به هیچ عنوان واقعیت ندارد و سیاست ما در قبال کره‌شمالی تغییر نکرده است. پمپئو از پیونگ‌یانگ مستقیماً به توکیو پرواز می‌کند تا در نشستی با همتایان خود از کره‌جنوبی و ژاپن حاضر شود و درباره نتیجه مذاکراتش در کره‌شمالی با آنان گفت‌وگو کند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا روز شنبه بعد از دو روز رایزنی و دیدار با مقام‌های کره‌شمالی، پیونگ‌یانگ را به مقصد توکیو ترک کرد.
سخنگوی وزارت خارجه امریکا که او هم به پیونگ‌یانگ رفته، گفت که وزیر خارجه این کشور برای دادن گزارش و اطلاع رسانی به متحدان واشنگتن درباره گفت‌وگو‌ها با کره‌شمالی به ژاپن می‌رود. در میان همسایگان کره‌شمالی ژاپن نگران‌تر به نظر می‌رسد و مقامات توکیو بیم دارند که امریکا در راستای به دست آوردن یک توافق به هر شکل ممکن امتیازاتی به پیونگ‌یانگ بدهد که توازن قوا را در منطقه به هم بزند.

تأسیسات هسته‌ای فعال
شماری از نمایندگان احزاب مخالف دولت کره‌جنوبی بر این باورند که وزارت دفاع کره‌جنوبی مسئله متوقف نشدن فعالیت این تأسیسات را می‌داند و آن را تأیید می‌کند. در کمیته دفاعی پارلمان کره‌جنوبی این موضوع مورد رایزنی و بحث قرار گرفت و از این بابت که کره‌شمالی تأسیسات هسته‌ای و موشکی بالستیک را متوقف نکرده، ابراز نگرانی شد. کیم هاک یونگ از حزب مخالف لایبرتی کره‌جنوبی خاطرنشان کرد در کره‌شمالی هیچ تغییری صورت نگرفته است و مراکز موشکی و اتمی این کشور به طور معمول فعال است.

او افزود: در کنار فعالیت این تأسیسات اخبار و اطلاعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه کره‌شمالی در حال ساخت زیردریایی با قابلیت پرتاب موشک‌های بالستیک است. نماینده حزب مخالف در کره‌جنوبی گفت که این کشور این زیردریایی را در بندر سینپو در شرق می‌سازد و تأسیسات مهم رآکتور «یونگ بیون» این کشور در شمال پیونگ‌یانگ هم فعال است. او گفت که برخلاف امریکا و کره‌جنوبی که رزمایش‌های‌شان را متوقف کرده‌اند، کره‌شمالی کماکان مانند سال‌های قبل، تمرینات نظامی برگزار می‌کند و ایدئولوژی ضد امریکایی دائماً به ارتش تزریق می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × یک =