تیم اقتصادی دولت اگر توانمند بود باید در ۵ سال گذشته خود را نشان میداد
به گزارش قائم آنلاین، محمدقلی یوسفی استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ناتوانی تیم اقتصادی دولت اظهر من الشمس است اگر این تیم توانمند بود در ۵ سال گذشته خود را نشان میداد. محمدقلی یوسفی افزود: دولت مسئول سیاستهای اقتصادی کشور است. نمیشود دولت در عرصه اقتصاد تصمیمگیر باشد ولی در بحرانهای اقتصادی عوامل نامرئی را
به گزارش قائم آنلاین، محمدقلی یوسفی استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ناتوانی تیم اقتصادی دولت اظهر من الشمس است اگر این تیم توانمند بود در ۵ سال گذشته خود را نشان میداد.
محمدقلی یوسفی افزود: دولت مسئول سیاستهای اقتصادی کشور است. نمیشود دولت در عرصه اقتصاد تصمیمگیر باشد ولی در بحرانهای اقتصادی عوامل نامرئی را تاثیرگذار بداند اگر این طور باشد فاتحه علم اقتصاد را باید خواند.
او اضافه کرد: تخصص پزشکان را زمانی باید سنجید که یک بیمار بدحال را درمان کنند وگرنه شخص سالم که پزشک نمیخواهد. در اقتصاد هم همین طور است.
تنها زمانی که اقتصاد دچار بحران و بنبست شده است عیار مردان اقتصادی مشخص میشود.
یوسفی محصول عملکرد ۵ ساله تیم اقتصادی دولت را گسترش فقر، بیکاری فزاینده و تشدید نابرابری دانست و گفت: دولت نمیتواند از زیربار این مسائل شانه خالی کند.
وی افزود: موفقیت سیاستهای اقتصادی را هرگز نمیتوان با معیارهایی چون نرخ تورم و رشد اقتصادی سنجید. استناد به تورم از اساس غلط است.
این استاد اقتصاد تصریح کرد: متاسفانه افراد کمسوادی که بعضا دارای مدارک دانشگاهی هم هستند تیم اقتصادی دولت را در دست گرفتهاند.
این اشخاص در دو دهه گذشته همواره در مسئولیتهای مختلف دولتی یا صاحب پستهای کلیدی بودهاند یا عنوان مشاور را برعهده داشتهاند.
یوسفی با بیان اینکه این افراد براساس منافع خود سیاستهای اقتصادی را در کشور دنبال کردهاند گفت: سیاستهای این اشخاص مطلوب آنهایی است که بخواهند از آب گلآلود ماهی بگیرند.
البته به نظرم دولت برای ویران کردن اقتصاد کشور بهترین نفرات را به کار گرفته است و هیچکس مانند این افراد نمیتوانست اقتصاد را به این حال و روز وخیم بیندازد.
همچنین محمدصادق جنانصفت در همین زمینه گفت: تیم اقتصادی دولت بهتر است تغییر کند چرا که هیچ کدام در رشته تحصیلی مرتبط با فعالیت خود درس نخواندهاند.
وی افزود: داستان تغییر و دگرگونی در تیم اقتصادی دولت روحانی از اواخر دولت یازدهم شروع شد و به ویژه وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه را در مرکز توجه خود قرار داد.
او ادامه داد: آقایان کرباسیان، سیف و نوبخت یک وجه مشترک دارند و آن اینکه هیچ کدام دانشآموخته اقتصاد نیستند بلکه آن را به طور تجربی یاد گرفتهاند. مثلا کرباسیان مدیر اجرایی نیرومندی است اما دانش اقتصادی لازم را ندارد تا سیاستهای اقتصادی موردنیاز را برپایه آن تدوین کند. البته خود ایشان هم به تازگی به این امر اعتراف کرد.
جنانصفت با بیان اینکه سیف هرچند سابقه بانکداری دارد ولی چون رشتهاش حسابداری بوده است علم مورد نیاز برای ریاست بانک مرکزی را ندارد، تصریح کرد: کسی که در این سمت مینشیند باید دانش عظیمی در حوزه علم بانکداری داشته باشد. نوبخت هم به همین شکل. بنابراین ضرورت دارد این اشخاص در شرایط موجود جای خود را به نیروهای بهتری بسپرند.
او گفت: یکی از اقتصاددانان به نام «بهکیش» به تازگی از سیف نقل کرد که ایشان گفته من نمیدانم چه کار کنم؟! طبیعی است کسی که نمیداند چه کار باید بکند، بهتر است جای خود را به نیروی باانگیزهتری دهد. کرباسیان هم صریحا گفته که با علم اقتصاد آشنایی ندارد و به طور تجربی آن را فرا گرفته است.
برچسب ها :تیم اقتصادی، درس، حامی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0