کد خبر : 103187
تاریخ انتشار : جمعه 13 جولای 2018 - 18:30
-

پایبندی مردم به نظام در صورت تنبیه قضات متخلف تقویت می‌شود

پایبندی مردم به نظام در صورت تنبیه قضات متخلف تقویت می‌شود

به گزارش قائم آنلاین،  عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو درباره لزوم معرفی قضات متخلف از سوی دستگاه قضایی گفت: اینکه در نظام اداری و سازمانی، تشویق و تنبیه وجود داشته باشد یک امر عقلایی است و علاوه بر آن، در فرهنگ دینی ما هم روی آن تأکیده شده است. وی، نامه امیرالمؤمنین

به گزارش قائم آنلاین،  عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو درباره لزوم معرفی قضات متخلف از سوی دستگاه قضایی گفت: اینکه در نظام اداری و سازمانی، تشویق و تنبیه وجود داشته باشد یک امر عقلایی است و علاوه بر آن، در فرهنگ دینی ما هم روی آن تأکیده شده است.

وی، نامه امیرالمؤمنین علیه‌السلام به مالک اشتر را نظام‌نامه یا منشور سازمانی دانست و خاطرنشان کرد: حضرت به مالک اشتر می‌فرمایند کسی که خوب عمل می‌کند و کسی که بد عمل می‌کند، منزلت یکسانی نداشته باشند؛ چرا که اگر یکسان باشند، آن‌وقت کسی که نیکوکار است و کارش را درست انجام می‌دهد، انگیزه‌اش برای انجام کار درست، کاهش پیدا می‌کند.

رجبی ادامه داد: چون اینطور نیست که همه انسان‌ها در درجات بالای کمالات و ایمان قرار داشته باشند، به طوری که فقط به خاطر خدا کار کنند. به هر حال، کارگزاران نیز انسان‌هایی مثل سایر انسان‌ها هستند. اگر کسی که خوب عمل می‌کند، نتیجه خوب عمل‌کردن خود را نبیند، انگیزه‌اش کاهش پیدا می‌کند و از آن طرف، کسانی که بد عمل کردند و وظیفه خود را خوب انجام ندادند یا سوءاستفاده کردند، اگر ببینند برخوردی با آن‌ها نمی‌شود، آن‌ها هم بر مسیر باطل خود تشویق می‌شوند و عادت می‌کنند که همواره در آن مسیر انحرافی حرکت کنند.

عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه این یکی از ضرورت‌های هر دستگاه مدیریتی است که قوه قضاییه هم شامل آن می‌شود، خاطرنشان کرد: در دستگاه قضایی، مهم‌ترین رکن، قضات هستند و نقطه‌ای که مردم بیشتر با آن ارتباط دارند و تمام دعاوی به آنجا ختم می‌شود، قضات هستند.

رجبی تصریح کرد: اگر متخلفین مجازات بشوند، موجب خوشبینی مردم به دستگاه قضایی می‌شود. همچنین اگر کسانی که خدوم هستند و حق مردم را به آن‌ها می‌رسانند تشویق شوند مردم از این نیز خشنود می‌شوند.

وی با بیان اینکه اصل مسأله، هم یک مسأله عقلایی و دینی است و هم به نفع نظام است، تصریح کرد: و اگر قضات متخلف تنبیه شوند، مردم به یک آرامش و اطمینان می‌رسند و پایبندی شان به نظام تقویت می‌شود.

رجبی خاطرنشان کرد: اخیراً دیدم که در قوه قضاییه، مراسمی برای قضاتی که وظیفه‌شان را خوب انجام داده بودند، گرفته شد و تشویق شدند. باید این کار، نسبت به قضات متخلف، انجام شود و متناسب با تخلفی که کرده‌اند، مورد برخورد قرار گیرند. البته نباید توقع داشت هر قاضی که کوچک‌ترین تخلفی انجام داد، بالاترین برخورد با آن بشود، بلکه باید متناسب با جرم باشد.

وی با بیان اینکه اطّلاعی ندارم که قوه قضاییه در برخورد با متخلفین اقدامی در دست دارد یا خیر، اظهار داشت: امیدواریم اگر کوتاهی در این زمینه رخ داده است، رئیس قوه قضاییه تذکر لازم را در این مورد بدهند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: الحمدلله مسئولین رده‌بالای قضایی، افرادی مورد اعتماد هستند و امیدواریم جدی تر با متخلفین برخورد کنند که اگر برخورد نشود، کم‌کم این تبدیل به یک رسم و فرهنگ می‌شود و آن دستگاه را فاسد و اعتماد مردم را سلب خواهد کرد.

رجبی افزود: امیدواریم همین مطالبه‌‌ای که رسانه‌ها دنبال می‌کنند، به شدّت و سرعت این برخوردها بیافزاید و شاهد باشیم که متخلفین هم متناسب با تخلف خودشان، عادلانه مورد برخورد قرار بگیرند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × دو =