ثبتنام کابوس تابستانی خانوادهها
به گزارش قائم آنلاین، با اتمام امتحانات و شروع تابستان دغدغه برای ثبتنام گاهی تبدیل به یک بحران میشود و البته گرمی ثبتنام مدارس همانند هوای تیرماه داغ است و بازار بحث آن در هر جمع چند نفره به گوش میرسد… بارها توسط مسؤولان آموزش و پرورش گفته شد که گرفتن شهریه از دانشآموزان فقط
به گزارش قائم آنلاین، با اتمام امتحانات و شروع تابستان دغدغه برای ثبتنام گاهی تبدیل به یک بحران میشود و البته گرمی ثبتنام مدارس همانند هوای تیرماه داغ است و بازار بحث آن در هر جمع چند نفره به گوش میرسد…
بارها توسط مسؤولان آموزش و پرورش گفته شد که گرفتن شهریه از دانشآموزان فقط برای مدارس خاص مثل استعدادهای درخشان، شاهد و مدارس هیأت امنایی که آن هم باید در طول سال گرفته میشود؛ مجاز است.
اما بعضی از مدارس موقع ثبتنام دست به کار میشوند آن هم به اجبار از خانوادهها وجه دریافت میکنند مسئلهای که برای اخذ وجه در مدارس دولتی تقریبا به لحاظ عرف گرفتن وجه باید کاملا داوطلبانه به صورت مشارکتی با تصویب انجمن اولیا و مربیان برای کمک به برنامههای مدرسه در طول سال تحصیلی صورت بگیرد.
*جا نداریم اما….
یکی از اولیا دانشآموز مدرسه «م ـ ر» که سال گذشته فرزندش در همان مدرسه پیشدبستانی را گذرانده در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: به مدرسه برای ثبتنام دخترم در پایه اول ابتدایی رفتم و قبل از اینکه از من بپرسند خانه ما کجا است و اصلا حرفی زده شود به من گفتند جا ندارند در صورتی که منزل مسکونیام در ۲۰۰ متری مدرسه است.
در همین حین مستخدم مدرسه به من گفت اگر ۲۰۰ هزار تومان پول به حساب مدرسه واریز کنم دخترم را ثبتنام میکنند؛ وی شماره حساب مدرسه را دم در مدرسه به ثبتنام کنندگان میداد تا فرزندان ما را ثبتنام کنند.
*دلالی مستخدم مدرسه برای گرفتن اخذ وجه
مادر این دانشآموز در ادامه اظهاراتش میگوید؛ مستخدم مدرسه بعد از گرفتن فیش به من گفت به کسی نگو دخترت را ثبتنام کردم بقیه بفهمند میگویند چرا ما را ثبتنام نکردی؛ همچنین فتوکپی فیش واریزی را لابه لای مدارک پرونده نمیگذاشتند و شماره واریزی را در دفتر جدا یادداشت کرده بود.
*اگر مدیر بفهمد…
یکی دیگر از مادر بچهها در گفتوگو با خبرنگار فارس با این شرط که اسمی از او و دخترش در مصاحبه عنوان نکنم تا صحبت کند در این زمینه اظهار کرد: مجبور شدم فیش را واریز کنم خیلی مکافات کشیدم تا دخترم را ثبتنام کنم، خانه ما در خیابان شهبند است؛ اگر مدیر مدرسه بفهمد مصاحبه کردم با ما لج میکند و دخترم را باید از مدرسه بیرون بیاوریم.
وی نیز با تکرار این مسئله که مستخدم مدرسه به من یک شماره حساب داد تا پول را واریز کنم و به من گفت پول را تا ظهر واریز کنم و به هیچ کس نگویم پوشه ثبتنام به من دادند.
*توهم ثبتنام مشروط
جالب است که مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در خبری در ۳۱ خرداد ۹۷ در این زمینه با تاکید بر اینکه دریافت وجه هنگام ثبتنام را به هیچ وجه قبول نداریم، گفت: معتقدیم مکانیزمهای مشارکت مردمی باید به گونهای باشد که توهم ثبتنام مشروط را از بین ببرد.
*تفاوت مشارکت با اخذ وجه اجباری
این در حالی است که مدیرکل آموزش و پرورش استان مازندران در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار کرد: در دوره ثبتنام که آخر مرداد است گرفتن هر وجهی جز حق بیمه و کتاب که مبلغش برای خانوادهها توجیه است؛ ممنوع است.
عسگری نیکزاد با بیان اینکه خانوادهها باید در تحصیل فرزندانشان مشارکت کنند، اظهار کرد: هر روز فرزندان یکبار تکرار میشود و به خاطر نبود امکانات و پول دولت ممکن است فرصتها از بین برود.
وی با بیان اینکه برخی مشارکت را با درخواست وجه اجباری یکی میدانند، تصریح کرد: قطعا اصالت کار و گرفتن پول ممنوع است توصیه میکنم خانوادهها مشارکت کنند زیرا قطعا فرزندانشان در آموزش آسیب میبینند.
به گزارش فارس؛ ۴۴ هزار و ۲۲۵ نفر دانشآموز در پایه ابتدایی وجود دارد که از این تعداد ۳۵ هزار و ۳۵ نفر در مدارس دولتی و ۹ هزار و ۲۲۰ نفر در مدارس غیردولتی ثبت نام میشوند و تراکم کلاسها در مدارس دولتی ۲۴ نفر در کلاس است قرار است سال تحصیلی جدید را در مهرماه آغاز کنند.
*وقتی آموزش رها شده باشد
در عین حال در مدرسه دیگری در بدو ورود برای ثبتنام در یک مدرسه دولتی بیشتر از همه سر مدیر مدرسه شلوغ است و مدیر به استناد ابلاغیه موارد را مو به مو از خانواده دانشآموزان درخواست میکند اما مادری برای ثبتنام این پا و اون پا میکند و میگوید؛ راستش من در این محدوده نیستم اما این مدرسه دولتی مدرسه شاخصی است و پیشنهاد زیادی برای ثبتنام داشتیم و ترجیحام این است در این مدرسه فرزندم درس بخواند اما مدیر مدرسه با وجود توضیح چندین باره باز هم ابلاغیه را نشان میدهد؛ خودش هم بعد از اینکه مادر این دانشآموز از در خارج شد تاکید میکند که خانواده هم حق دارد وقتی آموزش رها شده باشد ترجیح میدهد مدارس شاخص را شناسایی کند.
*مجبورم دستم را به سمت خانوادهها دراز کنم
خانواده دیگری وارد میشود مدیر درباره مشارکت خانوادهها صحبت میکند و میگوید؛ با وجود ابلاغیه دولتی مبنی بر عدم دریافت وجه هنگام ثبتنام در مدارس دولتی اما زمانی سرانه دانشآموز کفاف هزینههای مدرسه را نکند مجبورم دستم را به سمت خانوادهها دراز کنم منم مشکلات خانوادهها را میدانم اما هزینه یک مدرسه با ۴۰۰ دانشآموز به طور میانگین ۱۰۰ هزار تومان در روز است اما این مسئله از سوی آموزش و پرورش تامین نمیشود و مدیر مدرسه به عنوان آدم بَده سیستم آموزش و آموزش و پرورش شناخته میشود در صورتی که مشکل از نظام آموزشی است و مدیر مدرسه باید حوزه مدیریتی خود را مدیریت کند مجبور است دستش را به سوی خانوادهها دراز کند.
*تجاری شدن آموزش
این مدیر مدرسه دولتی ساری در گپوگفت با خبرنگار فارس با تاکید بر اینکه نمیخواهم اسم من در مصاحبه درج شود؛ عنوان میکند: آموزش رها شده در سیستم آموزش و پرورش است چون شاهد تجاری شدن آموزش هستیم و من به عنوان مدیر باید سختیهای زیادی را تحمل کنم تا بتوانم معلم خوبی برای مدرسهام جذب کنم…
با این دیدگاه از مدیرکل آموزش و پرورش مازندران درباره دریافت وجه از خانوادهها هنگام ثبتنام در مدارس دولتی سوال شد که نیکزاد نیز مانند تمام مدیران کل پیشین آموزش و پرورش استان و حتی وزیر آموزش و پرورش با رد این مسئله میگوید؛ براساس قانون اخذ وجه صراحتا در زمان ثبتنام ممنوع و دقیقا در قانون هم تعریف شده است.
وی در توجیه اخذ وجه در قالب مشارکت از خانوادهها نیز بیان کرد: برخی مشارکت را با درخواست وجه اجباری یکی میدانند، همچنین در دوره ثبتنام که آخر مردادماه است گرفتن هر وجهی جز حق بیمه و کتاب که مبلغش برای خانوادهها توجیه است گرفتن وجه نقد ممنوع است.
* تحصیل طبقاتی شده
یکی از مدیران مدارس غیرانتفاعی مازندران نیز درباره مشکلات مدارس غیردولتی میگوید؛ بازنشسته آموزش و پرورش هستم و فقط به دلیل عشق به بچهها دوباره به این سنگر آمدم.
وی تبلیغ مدرسهاش را عملکرد مدرسه برشمرد و اضافه میکند؛ سعی کردم برای یکدست نبودن کلاس درس از همه قشرها دانشآموز جذب کنم اما در این زمینه در یکی از مدارس غیرانتقاعی ساری یک کلاس درس را فقط به فرزندان پزشکان اختصاص داده و در این زمینه با این توجیه که چون پول بیشتری پرداخت میکنند و مرخصی و تفریحات آنها هماهنگ است من سعی کردم با آنها هماهنگ باشم.
وی این نوع تحصیل را تحصیل طبقاتی شده مانند دوره ساسانیان دانست و میگوید: قبول دارم که مدرسه غیردولتی باید برای تامین هزینههایش برنامه ریزی داشته باشد اما تک بعدی کردن کلاس درس به این سبک زیبنده نظام آموزشی نیست.
این مدیر مدرسه با تاکید بر اینکه مواردی از این دست زیاد است اما من همیشه سعی کردم ملاکهای اخلاقی و تربیتی را ملاک قرار دهم که در این زمینه با وجود پرداخت شهریه توسط برخی خانوادهها به صورت کامل حین ثبتنام من ترجیح دادم با ملاکهای فکری و ذهنی کار آموزشی را انجام دهم.
به گزارش فارس، موارد گفته شده بخش کوچکی از مسائل مربوط به ثبتنام و دغدغه والدین دانشآموزان است که باید توسط مسؤولان یک بار برای همیشه حل شود تا خانوادهها با فراغ بال بیشتری به امور ثبتنام فرزندان خود بپردازند.
برچسب ها :مستخدم،مدرسه، ثبتنام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0