کد خبر : 103830
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 17 جولای 2018 - 14:30
-

یارانه ۳.۵ میلیون تومانی برای سهمیه ۱۰۰ یورویی ارز مسافرتی

یارانه ۳.۵ میلیون تومانی برای سهمیه ۱۰۰ یورویی ارز مسافرتی

به گزارش قائم آنلاین،  ارز مسافرتی یکی از مساله‌هایی است که پس از افزایش نرخ ارز و سیاست‌گذاری دولت در حوزه ارزی به وجود آمد. دولت در گام اول ارز تک نرخی اعلام و تاکید کرد همه نیازهای ارزی با نرخ واحد تامین می‌شود. در همین راستا بانک مرکزی مجبور شد سهمیه‌‌ای برای پرداخت ارز

به گزارش قائم آنلاین،  ارز مسافرتی یکی از مساله‌هایی است که پس از افزایش نرخ ارز و سیاست‌گذاری دولت در حوزه ارزی به وجود آمد.

دولت در گام اول ارز تک نرخی اعلام و تاکید کرد همه نیازهای ارزی با نرخ واحد تامین می‌شود. در همین راستا بانک مرکزی مجبور شد سهمیه‌‌ای برای پرداخت ارز مسافرتی در نظر بگیرد. طبق بخشنامه بانک مرکزی ۵۰۰ یورو برای کشورهای همسایه و نزدیک و ۱۰۰۰ یورو برای کشورهای دور در نظر گرفت.

افزایش بهای ارز در بازار غیررسمی و رشد فاصله بین نرخ رسمی و بازار، رانت زیادی را برای دریافت کنندگان ارز مسافرتی به وجود آورد تا جایی که برخی تورهای مسافرتی تبلیغات سفر رایگان می‌کنند. این رایگان بودن مشروط به ارائه ارز مسافرتی به آژانس‌های مسافرتی است.

در صورتی که به ازای هر نفر هزار یورو در نظر بگیریم، در واقع یک خانواده ۴ نفره ۴۰۰۰ یورو دریافت می‌کند که مابهالتفاوت آن با نرخ دلار آزاد حدود ۱۴ میلیون تومان رانت یا به عبارت دیگر یارانه ارزی دریافت می‌کنند.

از مسئولان اقتصادی و تصمیم‌گیران ارشد دولت هنوز پاسخ این سوال که چرا باید یارانه ارزی برای امری غیرضروری مثل سفر سیاحتی و گردشگری پرداخت شود؟ پس از آنکه نقدهایی به پرداخت ارز مسافرتی شد، زمزمه حذف آن در رسانه‌ها مطرح شد اما رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به بحث، گفت: « فعلا  برنامه‌ای برای حذف ارز مسافرتی نداریم.»

چرا برنامه‌ای ندارید؟ چون بازار بسته شده و هیچ‌یک از صرافی‌ها حق معامله ارز ندارند و بانک مرکزی هم نمی‌تواند ارز با نرخ دیگری بفروشد. تنها می‌ماند بازار ثانویه ارزی که آن هم فقط برای معامله واردکنندگان و صادرکنندگان طراحی شده است. در واقع با ساختاری که دولت با سیاست‌گذاری غلط خود برای بازار ارز به وجود آورده، بانک مرکزی باید یارانه ارزی برای مسافرت‌های خارجی بدهد و مسافران با یارانه‌ای که از ملت می‌گیرد، در بهترین حالت به گردش و تفریح بپردازد.

اما بازار ثانویه ظرفیت تامین ارز مسافرتی را دارد و در صورتی که اگر تامین بانک مرکزی ارز مسافرتی را به این بازار محول کند، متقاضیان ارز مسافرتی بدون هیچ رانت و با سهمیه‌ بیشتری می‌توانند ارز مسافرتی تهیه کرده و با کمترین دغدغه به سفر بروند و از طرف دیگر التهابی متوجه بازار غیررسمی نخواهد شد و تقاضای مازاد ارزی که وارد بازار غیررسمی می‌شود، کاهش خواهد یافت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو + 3 =