روسیه: حضور ایران در سوریه قانونی است
به گزارش قائم آنلاین، «لوان جاگاریان»، سفیر روسیه در ایران در مصاحبهای با یک رسانه روسی درباره مسائل مختلف مربوط به ایران و روابط دوجانبه تهران-مسکو صحبت کرده است. او در مصاحبه با «کامرسنت» در پاسخ به سوالی درباره برخی گمانهزنیها در خصوص تلاش روسیه برای خارج کردن ایران از سوریه گفت: «اول از همه
به گزارش قائم آنلاین، «لوان جاگاریان»، سفیر روسیه در ایران در مصاحبهای با یک رسانه روسی درباره مسائل مختلف مربوط به ایران و روابط دوجانبه تهران-مسکو صحبت کرده است.
او در مصاحبه با «کامرسنت» در پاسخ به سوالی درباره برخی گمانهزنیها در خصوص تلاش روسیه برای خارج کردن ایران از سوریه گفت: «اول از همه تمایل دارم به شما یادآوری کنم که حضور نظامی ایران در سوریه قانونی است.»
جاگاریان اضافه کرد: «ایرانیها و ارتش سوریه به درخواست دولت قانونی سوریه در آنجا هستند و در عملیات نابود کردن تروریستها مشارکت دارند.»
وی در بخش دیگری از اظهاراتش از احتمال درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی در سوریه ابراز نگرانی کرده و تأکید کرد مسکو تمام تلاش خود را برای جلوگیری از چنین رویدادی انجام خواهد داد.
سفیر روسیه گفت: «گاهی اوقات [در سوریه] درگیریهایی ایجاد میشوند و طبیعتاً ما درباره احتمال تقابل نظامی بین نیروهای ایران و اسرائیل در سوریه نگران هستیم. ما تمام تلاشمان را برای جلوگیری از این رویداد انجام میدهیم تا از تشدید تنشها جلوگیری کنیم.»
جاگاریان در پاسخ به این سوال که آیا فشاری بر ایران برای خروج از سوریه وارد نمیشود گفت: «ایران کشوری نیست که شما بتوانید روی آن فشار اعمال کنید. ایران کشوری بزرگ است که یک سیاست خارجی مستقل را دنبال میکند. کار کردن با ایرانیها تنها از طریق متقاعدسازی امکانپذیر است. فشار روی ایران، نتیجه معکوس میدهد.»
سفیر روسیه در تهران درباره خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران و نحوه اثرگذاری آن بر روابط دوجانبه ایران و روسیه هم اظهارنظر کرد. جاگاریان گفت: «روابط تجاری و اقتصادی ما به صورت فعالانه در حال گسترش است و ما چندین پروژه عظیم داریم.»
وی تصریح کرد علیرغم فشارهای آمریکا تا کنون مانعی برای اجرای پروژهها وجود نداشتهاند و کار بر روی آنها در فضایی نرمال ادامه دارد.
جاگاریان درباره اجرایی شدن تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران از تاریخ ۴ نوامبر (۱۳ آبانماه) و تهدیدهای ایران برای بستن تنگه هرمز گفت: «مقامها و ارتش ایران بارها درباره احتمال وقوع این رویداد هشدار دادهاند. مشخص است که چنین سناریویی کاملاً نامطلوب است. از طرف دیگر میدانیم که بودجه ایران تا اندازه زیادی به درآمدهای نفتی وابسته است و بنابراین، مقامهای ایران گامهای لازم برای مقابله با تهدیدهای آمریکا را برخواهند داشت.»
دیپلمات روس درباره اینکه آیا مسکو بعد از اجرایی شدن تحریمهای آمریکا به خرید نفت از ایران ادامه خواهد داد یا خیر گفت: «ما تحریمهای یکجانبه را به رسمیت نمیشناسیم. از منظر ما، این تحریمها غیرقانونی هستند. ایران، کاملاً به تعهداتش ذیل برجام پایبند بوده و این موضوع بارها به تأیید آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسیده است.»
وی در ادامه با بیان اینکه روسیه ایران را به ماندن در توافق هستهای ترغیب میکند گفت: «ما همراه با همتایان چینی و غربیمان، تلاشها برای ایجاد مکانیسمهایی که باعث برخورداری ایران از مزایای برجام شوند را ادامه میدهیم. البته، انجام این کار آسان نیست اما قصد داریم در تمامی سطوح و چارچوبها آن را دنبال کنیم.»
جاگاریان در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا مسکو حاضر است وظیفه بازسازی رآکتور آبسنگین اراک که قبلاً طبق برجام به آمریکا واگذار شده بود را بر عهده بگیرد گفت: «ما مسئولیتهای متعددی در چارچوب توافق ایران داریم و آنها را از سر وظیفهشناسی انجام میدهیم. بنابراین، بعید است که هیچ تعهد جدیدی را بپذیریم، اما برای اطمینان از حل شدن تمامی مسائل مربوط به خروج آمریکا از برجام، کمکهای لازم را ارائه خواهیم داد.»
ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.
ترامپ سرانجام سهشنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشتماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.
«حسن روحانی» بعد از خروج آمریکا از برجام گفت در صورتی که ایران در هفتههای آینده به این نتیجه برسد که با همکاری پنج کشور دیگر میتواند به خواستههای خود در برجام برسد اجرای این توافق هستهای را ادامه خواهد داد.
بسته پیشنهادی اقتصادی اتحادیه اروپا برای حفظ برجام روز پنجشنبه ۱۴ تیرماه به ایران ارائه شد. آقای روحانی ساعاتی بعد از ارائه این بسته در تماس تلفنی با رئیسجمهور فرانسه و صدراعظم آلمان بسته پیشنهادی اروپا برای حفظ برجام را «مأیوسکننده» خواند و گفت انتظار ایران از بروکسل «ارائه یک برنامه عملیاتی روشن و دارای زمانبندی» است.
«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران هم از طرفهای اروپایی خواسته به جای ارائه وعدههای کلی و مبهم، تعهداتی قابل اجرا و قابل راستیآزمایی ارائه دهند.
برچسب ها :مصاحبه،رسانه،سفیر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0