کد خبر : 104675
تاریخ انتشار : یکشنبه 22 جولای 2018 - 10:50
-

کشتی بانوان در سرشاخ با افکار سنتی

کشتی بانوان در سرشاخ با افکار سنتی

به گزارش قائم آنلاین،  اولین دوره لیگ کشتی کلاسیک بانوان درروزهای ۲۸ و ۲۹ تیرماه در خانه کشتی محمد بنا و با حضور ۹ تیم از پنج استان برگزار شد و نماینده مازندران توانست عنوان قهرمانی لیگ این رشته نوپا را از آن خود کند. رشته ورزشی‌که ایران برای تحقق بخشیدن به آرزوهای دخترانی که

به گزارش قائم آنلاین،  اولین دوره لیگ کشتی کلاسیک بانوان درروزهای ۲۸ و ۲۹ تیرماه در خانه کشتی محمد بنا و با حضور ۹ تیم از پنج استان برگزار شد و نماینده مازندران توانست عنوان قهرمانی لیگ این رشته نوپا را از آن خود کند. رشته ورزشی‌که ایران برای تحقق بخشیدن به آرزوهای دخترانی که عاشق کشتی هستند و عشق به این رشته در خون و قلبشان وجود دارد، ابداع کرده  و با وجود اینکه هنوز یک سال از آغاز رسمی آن نمی گذرد اما توجه  علاقه مندان زیادی را به خود جلب کرده است.
دخترانی که به دلیل نوع پوشش این رشته سال‌ها در حسرت سرشاخ شدن با حریف بر روی تشک پهلوانی بودند اکنون به تدریج شاهد محقق شدن آرزوهایشان هستند و در این راه هر چند گاهی نگاه های حاکی از تعجب و سوال به آنها می‌شود که “دختر چه به کشتی” اما ایستاده اند تا در دایره مبارزه دستشان به نشانه قهرمانی بالا برود.

یکی از این کشتی گیران در واکنش به این موضوع که به اعتقاد برخی از افراد جامعه، کشتی رشته‌ای مردانه است می گوید: کشتی چون ورزش اول کشور برای خانم‌ها و آقایان است، برایمان یک نوع شبه فرهنگ است نه ورزش و خانم ها باید خیلی زودتر از این به این رشته وارد می‌شدند.
این کشتی گیر معتقد است که نمی‌شود دختر ایرانی کشتی را بلد نباشد و اگر آمریکا و ژاپن در صدر کشتی جهان هستند به خاطر حضور نداشتن دختران ایرانی است.
او می گفت در راه آمدن به سالن کشتی به خاطرهیجان زیاد تپش قلب گرفته بود و دیدن تکاپو و تلاش دختران کشتی گیر هیجان انگیز و امیدوار کننده است.

امیدواری به آینده کشتی را با مرور چند دوره از مسابقات برگزار شده در این رشته می‌توان به راحتی مشاهده کرد، دخترانی که در مسابقات عمومی کشتی کلاسیک ناشیانه مبارزه می‌کردند تنها به فاصله نزدیک به دو ماه در انتخابی تیم ملی چند پله بالاتر ایستاده بودند و وقتی که اولین دوره لیگ برگزار شد فن‌هایی که در حین مبارزه اجرا می‌کردند تماشاگران را وجد می‌آورد. دیدن اجرای بارانداز و فن کمر هر چند کم آنقدر هیجان انگیز است که باعث می‌شود بیننده چشم از دایره مبارزه برندارد.

به اعتقاد این کشتی‌گیران، رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی آرزوهای آنها را به حقیقت تبدیل کرده و تشکر از خادم بخش اصلی حرفهایشان است. حتی قدردانی از خادم به حدی است که فراست مبتدی سرمربی تیم کشتی آلیش بانوان روز استعفای او را یکی از بدترین روزهای زندگی اش می‌داند. خادم و سایر مسئولان فدراسیون کشتی می‌دانند که برای پیشرفت این ورزش اصلی در بین بانوان حمایت‌ها و توجهات باید همچنان ادامه داشته باشد و حتی بیشتر هم شود.

با وجود اینکه بانوان کشتی گیر  با هر دوره مسابقه پیشرفت می کنند اما  هنوز این موضوع در سطح کشور خیلی شناخته‌شده و مورد پذیرش نیست و رسانه‌ها در این زمینه مسئولیت بزرگی را برعهده دارند. همانطور که مبتدی گفت: عملکرد رسانه‌ها برای رشته کشتی بانوان که تازه دارد جا می‌افتد فکر می‌کنم کم است و استحقاق این را داریم که این رشته را پررنگ تر نشان دهند.
این سرمربی باتجربه از حسرت برای پخش تلویزیونی کشتی بانوان صحبت کرد و گفت:  چند روز پیش اتفاقی با یک خانم تکواندوکار صحبت می‌کردم که می‌گفت تلویزیون روزهای جمعه لیگ تکواندوی خانم ها را پخش می‌کند، آنجا برای اولین بار حسرت خوردم. خوش به حالشان  که مسابقه هایشان را نشان می‌دهند. کشتی بانوان از نظر پوششی هیچ مشکلی ندارد و حتی پوشش اسلامی را بالاتر از حد مجاز هم رعایت  می کند و رسانه‌ی ملی این وظیفه را دارد که این رشته را پوشش دهد. اگر روزی برسد که  کشتی بانوان پخش تلویزیونی داشته باشد به اهداف بزرگی که مدنظر داریم می‌رسیم.

هرچند انتشار خبر پخش رادیویی کشتی بانوان امیدواری زیادی را به جامعه این رشته ورزشی انتقال داد  و گامی مثبت  و قابل تقدیر است اما با این وجود تا کنون بار اصلی حمایت از این رشته بر عهده خبرنگاران مکتوب بوده است که در این راه با سختگیری های زیادی روبه رو هستند. این سختگیری ها از توقیف تلفن همراه و بازرسی تمامی وسایل خبرنگاران فراتر رفته و تفتیش بدنی هم اضافه شده که این موضوعات خبرنگاران را که برای بازتاب کشتی کلاسیک تلاش می‌کنند را آزرده خاطر می‌کند و در واقع نوعی توهین به حامیان اصلی ورزش بانوان است؛ موضوعی که با وجود قول مساعد فریبا محمدیان معاون ورزارت ورزش در امور بانوان،  هنوز حل نشده است.

باید دید مسئولان ذی ربط چگونه به مطالبه خبرنگاران مبنی بر پوشش بدون سختگیری های ناامیدکننده پاسخ می دهند.

برگزاری لیگ این رشته گامی مثبت از طرف فدراسیون کشتی است که باید از طرف تیم‌ها مورد استقبال قرار گیرد اما یکی از مشکلات موجود در این زمینه حمایت کم اسپانسرها از تیم‌ها است به گونه ای که مریم منظمی نایب رئیس بانوان فدراسیون کشتی در این مورد گفت: در این لیگ پنج استان شرکت کردند و جای اسپانسرها خیلی خالی است. اکثر استان‌های صاحب ناممان که در مسابقات مختلف خیلی خوب درخشیدند فاقد تیم هستند، از مازندران یک تیم شرکت کرده است  و سایر  استان هایمان که عملکرد خوبی دارند تیم‌هایی را شرکت ندادند.  از طرفی تیم هایی وجود دارند که اسپانسر ندارند و خود دختران به صورت گروهی و بر اساس علاقه شان تیمی را تشکیل دادند و در این لیگ حضور پیدا کردند ضمن اینکه فدراسیون کشتی برای این لیگ تمهیدات خاصی را اعمال کرد مثلا از تیم های شرکت کننده ورودی نگرفتیم تا دختران و اسپانسرهایمان بتوانند راحت‌تر شرکت کنند. امیدوارم در دوره های دیگر شاهد حضور تیم‌های بیشتری باشیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × 4 =