کد خبر : 104781
تاریخ انتشار : یکشنبه 22 جولای 2018 - 19:30
-

گزارش آسوشیتدپرس از سوریه؛ احساس پیروزی، شادی مردم و بازگشت زندگی عادی

گزارش آسوشیتدپرس از سوریه؛ احساس پیروزی، شادی مردم و بازگشت زندگی عادی

به گزارش قائم آنلاین، یک خبرگزاری آمریکایی روز یکشنبه در گزارشی میدانی از اوضاع سوریه، به امیدواری وافر مردم این کشور به خاتمه یافتن جنگ‌های داخلی و بهبود اوضاع اشاره کرد. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در آغاز این گزارش نوشت: «بازدیدکنندگانی که از لبنان، همسایه سوریه وارد این کشور می‌شوند اینک با تصاویر بزرگ “بشار اسد” رئیس

به گزارش قائم آنلاین، یک خبرگزاری آمریکایی روز یکشنبه در گزارشی میدانی از اوضاع سوریه، به امیدواری وافر مردم این کشور به خاتمه یافتن جنگ‌های داخلی و بهبود اوضاع اشاره کرد.

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در آغاز این گزارش نوشت: «بازدیدکنندگانی که از لبنان، همسایه سوریه وارد این کشور می‌شوند اینک با تصاویر بزرگ “بشار اسد” رئیس جمهور سوریه مواجه می‌شوند که روی آن‌ها نوشته شده است، به سوریه پیروز خوش آمدید.»

بر اساس این گزارش، در دمشق، پایتخت سوریه بسیاری از نقاط ایست بازرسی، برچیده شده و شهر دوباره به حومه‌های اطراف خود که پیشتر در دست مخالفان دولتی بود، متصل می‌شود و بسیاری از ساکنان سابق به همراه بازدیدکنندگان از دیگر نقاط سوریه مجددا خیابان‌های مناطق یاد شده را پر می‌کنند. حس جدید امید به خاتمه هفت سال جنگ در این کشور به وجود آمده است.

بنا بر این گزارش، در یکی از میادین مرکزی شهر، جایی که تا همین چند وقت پیش گروه‌های مسلح از آنجا خمپاره شلیک می‌کردند، خانواده‌ها و نوجوانان در حال گرفتن عکس‌های سلفی هستند. آسوشیتدپرس در ادامه با اشاره به صحبت‌های «نظیر حباش» شهروند ۶۰ ساله مرکز دمشق که گفته بود، درگیری‌ها تقریبا پایان یافته، به نقل از او نوشته است: «مانند بچه‌ای که تازه شروع به راه رفتن می‌کند و گامی پس از گامی دیگر، پیش می‌رود، پیروزی همواره با خواهد بود.»

آسوشیتدپرس این حس شادی و جشن در مناطق تحت کنترل دولت سوریه را نتیجه «پیشروی‌های متوالی نظامی» خوانده و نوشته است: «این روحیه، با این حس که بشار اسد با حمایت‌های خلل‌ناپذیر متحدان خود، روسیه و ایران، پیروز شده یا دستکم مخالفانی که قصد سرنگونی او را داشتند، مغلوب کرده، تقویت می‌شود.»

بنا بر این گزارش، دولت اکنون مواضع مهم مخالفین و شهرهای مهمی چون «حلب»، «حما» و حتی «درعا»  در جنوب این کشور را که اعتراض‌ها از ماه مارس ۲۰۱۱ از آن نقطه شروع شد، تحت کنترل دارد و انتظار می‌‌رود مرزهای مهم این کشور با اردن که برای سال‌ها بسته بود به زودی و بعد از بازپس‌گیری استان درعا بازگشایی شود. اینک امیدواری‌ها جهت از سرگیری تجارت و صادرات محصولات ساخت سوریه به کشورهای عربی بسیار بالا است.

مردم سوریه الان می‌توانند از طریق یکی از بزرگراه‌های مهمی که در طول جنگ به شدت آسیب دیده بود، مستقیما از مرز اردن، خود را به مرکز استان حماه برسانند. همچنین صحبت‌هایی از احتمال آغاز به کار دوباره خط آهن دمشق به حلب تا آخر سال جاری میلادی، مطرح است.

آسوشیتدپرس سپس نوشت: «جدیدترین پیروزی دولت سوریه هفته گذشته و هنگامی حاصل شد که شورشیان با واگذار کردن مناطقی که در استان “قنیطره”، در جنوب غربی این کشور در دست داشتند، موافقت کردند و مسیر را برای نیروهای هوادار بشار اسد برای اعمال قدرت مجدد در امتداد مرز با اسرائیل هموار کردند.»

وضعیت به آرامی در حال بهبودی است و ارتش کنترل مناطق کلیدی را در دست دارد.

«رامی الخیر»، شهروند سوری درباره اوضاع کشورش، گفت: «تهدید مستقیم علیه دمشق خاتمه یافته و از آنجایی که دمشق پایتخت است، وضعیت اینجا بر دیگر بخش‌های کشور اثر می‌گذارد.»

«محد اسلیک» دیگر شهروند سوری که مغازه ساندویچ فروشی خود را دو ماه پیش مجددا باز کرد، در حالی که در حال تهیه یه ساندویچ برای یکی از مشتری‌هاست، با بیان اینکه دیگر برای تهیه مواد اولیه با مشکل مواجه نیست، می‌گوید: «اوضاع به آرامی در حال بهتر شدن است.»این رسانه با اشاره به وضعیت «دوما»، بزرگترین شهر نزدیک به دمشق و فعالیت شبانه‌روزی کامیون‌ها و بولودوزرها برای جمع کردن آوارهای به جا مانده از درگیری‌ها نوشت: «تا پیش از آنکه شورشیان در بهار سال جاری تسلیم شوند، ساکنان این شهر با کمبود مواد غذایی مواجه بودند و مواردی از سوء تغذیه گزارش شد، اما اینک تقریبا همه چیز در دسترس است، هرچند که قیمت‌ها هنوز برای خیلی‌ها زیادی بالاست.»

او که ۶ کارمند دارد، می‌گوید اکنون روزی ۱۷۰ ساندویچ می‌فروشد که این رقم بیش از سه برابر تعدادی است که پیش از بازپس‌گیری این منطقه توسط دولت، می‌فروخت.

در «دوما» هم مغازه‌ها به مرور در حال باز شدن است و خریداران در روزهای اخیر شروع به خریدن محصولات زراعی، لباس و کفش کرده‌اند. با این حال، در شهر «عین ترما» که در حومه پایتخت واقع شده و در جریان درگیری‌ها حتی شدیدتر از دوما آسیب دیده، مردم هنوز از قطعی مداوم برق و آب گلایه دارند و مجبورند از ژنراتورهای تولید برق استفاده کنند.

دولت، صلیب سرخ، هلال احمر سوریه و دیگر نهادهای غیردولتی تلاش می‌کنند با استفاده از تانکر، به این شهرها آب برسانند. «طاها ابود» مالک یک مغازه تعمیرات کفش در عین ترما، با بیان اینکه الان یک دولت وجود دارد، گفت تانکرهای دولتی هر روز بین ساکنان نان مجانی توزیع می‌کنند.

به نوشته آسوشیتدپرس، اکنون ساکنان «غوطه»، هم بعد از سال‌ها محاصره اینک این امکان را یافته‌اند که آزادانه به دمشق تردد کنند، هرچند که باید هنگام ورود و خروج نام خود را ثبت کنند.

«سامی حنفی» از ساکنان عین ترما هم می‌گوید: «ما قبلا در زیر زمین زندگی می‌کردیم، اما حالا روی زمین هستیم.»

خانم «سوها توما» معلم سوری ساکن شهر «الحسکه» از شهرهای کردستان سوریه که بعد از سال‌ها و با امن شدن راه‌ها، با دخترش برای گذراندن تابستان به دمشق آمده، در یکی از میادین مشهور این شهر، در حالی که لبخند بزرگی به لب داشت و دخترش در سبزه‌ها می‌دوید، گفت: «پیروزی خیلی نزدیک است و به زودی می‌بینیم که درگیری تمام شده است. امیدوارم که دخترم نیر مثل خودم معلم شود و به نسل‌های آینده بیاموزد که عاشق کشورشان باشند.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو + نه =