کد خبر : 104857
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 جولای 2018 - 10:20
-

اعلام آمادگی «مپنا» برای انجام پروژه‌ای که توتال رها کرد

اعلام آمادگی «مپنا» برای انجام پروژه‌ای که توتال رها کرد

به گزارش قائم آنلاین، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگو اظهار داشت: من فکر می‌کنم پتانسیل‌های داخلی از جمله مپنا می‌توانند اجرای بخش قابل توجهی از برنامه‌های وزارت نفت را در این اوضاع و احوال به ‌عهده بگیرند، کمااینکه در دوران تحریم، فازهای پارس جنوبی را با توان داخلی توسعه دادیم،  پیشرفت بسیار خوبی هم در آنها

به گزارش قائم آنلاین، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگو اظهار داشت: من فکر می‌کنم پتانسیل‌های داخلی از جمله مپنا می‌توانند اجرای بخش قابل توجهی از برنامه‌های وزارت نفت را در این اوضاع و احوال به ‌عهده بگیرند، کمااینکه در دوران تحریم، فازهای پارس جنوبی را با توان داخلی توسعه دادیم،  پیشرفت بسیار خوبی هم در آنها بود و در دوره اخیر هم این فازها تکمیل شد.

وی با بیان اینکه نباید فرصت را از دست دهیم گفت: فاز ۱۱ پارس جنوبی اولین پیشنهاد مپنا به وزارت نفت بود، البته بعد از آنکه این پروژه به مپنا واگذار نشد، تا الان ما دیگر مذاکره‌ای با وزارت نفت در خصوص فاز ۱۱ پارس جنوبی نداشتیم.

مدیرعامل شرکت مپنا ادامه داد: مپنا در گذشته طرح توسعه‌ای را برای ۱۰۰ درصد پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی به مجموعه وزارت نفت پیشنهاد داده بود، اکنون نیز اگر وزارت نفت تشخیص دهد و دعوت کند، همراهی می‌کنیم و ما آمادگی داریم سهم توتال را در فاز ۱۱ پارس جنوبی در اختیار بگیریم.

علی‌آبادی در پاسخ به اینکه آیا این شرکت توانایی تأمین مالی سهم توتال در فاز ۱۱ پارس جنوبی را دارد؟ گفت: ما مشکل تأمین سرمایه برای توسعه فاز ۱۱ نداریم.
وی افزود: ما ثابت کرده‌ایم که می‌توانیم؛ مپنا تاکنون میلیاردها دلار در پروژه‌ها سرمایه‌گذاری کرده و الان بیش از ۱۰هزار مگاوات نیروگاه داریم که با سرمایه‌گذاری خودمان این ظرفیت را ایجاد کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت مپنا بیان کرد: ما هم از منابع داخلی استفاده می‌کنیم و هم امکان استفاده از سرمایه‌های خارجی وجود دارد؛ می‌توان با برنامه‌ریزی درست حتی پول‌های سرگردان کشور را که به ‌صورت نقدینگی در جامعه وجود دارد، به ‌سمت توسعه پروژه‌ها سوق داد.
علی‌آبادی با ابراز اینکه متأسفانه نقدینگی در جامعه در خدمت سفته‌بازی است، گفت: این حجم عظیم نقدینگی را که در کشور وجود دارد می‌توان به پروژه‌های توسعه‌ای کشاند و این پول‌ها به ‌جای اینکه یک بار به‌ سمت سکه و بار دیگر به ‌سمت ارز بروند، می‌توانند برای کشور ارزش افزوده ایجاد کرده و برای مالکان خود نیز درآمدزایی به ‌دنبال داشته باشند.

گفتنی است، از مهلت ۶۰ روزه وزیر نفت به شرکت توتال حدود ۱۰ روز مانده است هر چند که مدیرعامل توتال رسما اعلام کرده این شرکت نمی‌تواند معافیت‌های لازم را برای ماندن در ایران و اجرای پروژه فاز ۱۱ از آمریکا بگیرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، براساس قراردادی که شرکت ملی نفت ایران با کنسرسیوم توتال منعقد کرده است اگر به هر دلیل توتال نتواند در این پروژه ادامه همکاری دهد شرکت «سی‌ان‌پی‌سی‌ای» چین جایگزین و کار توسعه توسط این شرکت چینی و شرکت پتروپارس ایران که سهم ۱۹ درصدی در اجرای این پروژه را دارد انجام خواهد شد.

لازم به ذکر است، در دیدار اخیر هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامی، ایشان به وزارت نفت تاکید کردند که برای توسعه صنعت نفت منتظر خارجی‌ها نباشند و می‌توان کار توسعه را با اتکا به توان داخل پیش برد. همچنین منتقدان واگذاری فاز ۱۱ پارس جنوبی از ابتدا می‌گفتند که توانایی داخلی برای انجام اینگونه پروژه‌ها وجود دارد و شرکت‌هایی چون توتال قابل اعتماد نیستند. به‌ویژه که قبلا هم این شرکت، کار را رها کرده و از رقبای ایران رشوه دریافت کرده بود، اما این بار هم به توتال اعتماد شد که مجددا زیر قول خود زد و پس از اینکه آمریکا از برجام خارج شد، اعلام کرد که به احترام آمریکا از ایران خارج می‌شویم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

8 + 7 =