مشتریان نفت ایران دنبال راهکاری برای ادامه خرید نفت از ایران
به گزارش قائم آنلاین، با توجه به اینکه هنوز ۴ ماه تا زمان تحریمهای نفتی ایران باقی مانده است، اما شرکت توپراس، بزرگترین وارد کننده نفت ترکیه از ماه می یعنی زمان اعلام خروج آمریکا از برجام خرید نفت از ایران را کاهش داده است و به گفته تحلیلگران، این شرکت احتمالا در ماه های
به گزارش قائم آنلاین، با توجه به اینکه هنوز ۴ ماه تا زمان تحریمهای نفتی ایران باقی مانده است، اما شرکت توپراس، بزرگترین وارد کننده نفت ترکیه از ماه می یعنی زمان اعلام خروج آمریکا از برجام خرید نفت از ایران را کاهش داده است و به گفته تحلیلگران، این شرکت احتمالا در ماه های آینده نیز خرید پایین نفت از ایران را ادامه خواهد داد.
آمارهای نهاد نظارتی بخش انرژِی ترکیه نشان میدهد، در ۴ ماه نخست سال جاری میلادی، خرید نفت شرکت توپراس از ایران به طور متوسط ۱۸۷ هزار و ۱۹۶ بشکه در روز بوده است.
اما از ماه می به این طرف، یعنی از زمانی که ترامپ اعلام کرده که تحریم های جدیدی را علیه ایران وضع می کند، خرید نفت توپراس از ایران کاهش یافته است.
در ماههای می و ژوئن تهران ماهانه ۴ محموله نفتی معادل حدود ۱۳۰ هزار بشکه در روز نفت به ایران ارسال کرده، در حالی که این رقم در اوایل امسال ۶ محموله بوده است و از ابتدای ماه جولای تاکنون شرکت توپراس ۳ محموله از ایران خریداری کرده است.
در دوره تحریمهای سال ۲۰۱۱، شرکت توپراس قادر بود ماهانه ۳ تا ۴ محموله نفتی از ایران خریداری کند بنابراین پیش بین ها حاکی از ان است که این شرکت ترکیه ای این بار هم همان میزان خرید نفت را ادامه دهند.
این گزارش حاکی است، از سوی دیگر خبرگزاری تاس روسیه نیز اخیرا به نقل از روزنامه نیکی ژاپن،نوشته است : شرکتهای نفتی ژاپن آماده میشوند تا واردات نفت از ایران را به طور کامل قطع کنند.
براساس اعلام این روزنامه ژاپنی، عرضه نفت از ایران به ژاپن تا ماه اکتبر کامل باید قطع شود و جایگزین آنها عربستان و امارات متحده عربی خواهد بود.
شرکتهای خریدار نفت ایران درباره لزوم قطع واردات تا ۴ نوامبر ۲۰۱۸ یعنی زمانی که واشنگتن قصد دارد تا تحریمها علیه ایران را از سر بگیرد، از سوی آمریکا هشدار جدی گرفتند. در صورتی که خرید نفت از ایران ادامه یابد شرکتهای خریداری کننده مشمول جریمه و تهدیدهای دیگر آمریکا خواهد شد.
در چنین شرایطی بانکهای ژاپنی هم به شرکت ملی نفت این کشور اعلام کردهاند که مبادلات مرتبط با نفت ایران را نیز قطع میکنند که در این صورت خرید از ایران تقریباً غیرممکن میشود.
از طرف دیگر که هندیها نیز به دنبال جایگزین کردن نفت ایران بودند هفته گذشته رسما اعلام کردند، احتمال آنکه این کشور از تحریمهای نفتی ایران معاف شود، وجود دارد، اما آنها نیز باید خرید نفت از ایران را کاهش دهند.
هر چند که آلمانی ها نیز در پیغامی که به مسئولان هندی دادهاند، اعلام کردهاند، در مورد خرید نفت از ایران مقاومت کنند و به گفتوگوهای خود با طرف آمریکایی ادامه دهند تا بتوانند معافیت را از آنها دریافت کنند.
با این حال روزنامه والاستریت ژورنال در جدیدترین گزارش خود آورده است آمریکا هماکنون برای اعمال تحریمها علیه ایران با یک شکاف و مشکل بزرگ روبهرو است و آن چین است.
یک مقام ارشد دولت آمریکا در حوزه انرژی گفت: برخی در واشنگتن انتظار دارند، چین نه تنها واردات نفت از ایران را کاهش نخواهد داد بلکه نفتی را که دیگر کشورها در سایه تحریم از ایران نمیخرند را نیز خریداری خواهد کرد.
افزایش واردات نفت ایران توسط چین میتواند تأثیر تحریمهای آمریکا علیه این کشور را به میزان قابل توجهی خنثی کند.
برخی کارگزاران نفتی بر این باورند در صورتی که چین واردات نفت از ایران را افزایش داده و نفتی را که دیگر کشورها نمیخرند، خریداری کنند این مسئله به افزایش فشار کاهشی بر قیمت نفت منجر خواهد شد و قیمت این حامل انرژی را پایین میآورد.
بنابراین آنچه از برایند تحریمهای نفتی مشاهده می شود این است که چینیها بعد از تحریم نفت ایران توسط آمریکا حجم خرید نفت خود از ایران را افزایش میدهند و عملا تحریم نفتی ایران و آنچه را که آمریکا دنبال تحققاش است، نتیجه نخواهد داد.
برچسب ها :نفت ،تحریم،آمریکا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0