کد خبر : 104894
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 جولای 2018 - 12:10
-

۹۵ درصد نقدینگی در اختیار اقلیت ۵ درصدی است

۹۵ درصد نقدینگی در اختیار اقلیت ۵ درصدی است

به گزارش قائم آنلاین، حسین صمصامی درباره وضعیت نقدینگی و بازار ارز اظهارداشت: مقابله با حجم افسارگسیخته نقدینگی راهکارهای عملیاتی و فنی دارد، منتهی فردی با اراده می‌خواهد که آن را انجام دهد. وی ادامه داد: اکنون نقدینگی براساس آمار بانک مرکزی به بیش از ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و روزبه روز در

به گزارش قائم آنلاین، حسین صمصامی درباره وضعیت نقدینگی و بازار ارز اظهارداشت: مقابله با حجم افسارگسیخته نقدینگی راهکارهای عملیاتی و فنی دارد، منتهی فردی با اراده می‌خواهد که آن را انجام دهد.

وی ادامه داد: اکنون نقدینگی براساس آمار بانک مرکزی به بیش از ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و روزبه روز در حال افزایش است. ۹۵ درصد این نقدینگی در دست پنج تا شش درصد افراد حقیقی و حقوقی‌ است. پولی که در قالب سود سپرده توزیع می‌شود سالیانه ۲۵۰ میلیارد تومان است و ۹۵ درصد آن به همان گروه حداقلی می‌رسد. این سیستمی است که در جامعه خلق ثروت می‌کند و شکاف طبقاتی ایجاد می‌کند. هر ماه که می‌گذرد این شکاف طبقاتی بیشتر می‌شود.

این استاد اقتصاد دانشگاه افزود: همان آدم‌هایی که سود سپرده می‌گیرند، یک بخشی از پول را در بازار ارز و سکه می‌چرخانند، یک دفعه در طول یک ماه پول‌شان دوبرابر می‌شود، برای مدت کوتاهی این اتفاق افتاد و یک سال و دو سال هم نیست.

صمصامی تصریح کرد: بعد یک نفر با کارت‌های شناسایی دیگران ۳۰ هزار سکه می‌خرد یا فردی ۲۴۰ هزار تا خریداری می‌کند. چه کسی چنین اجازه‌ای داده و شرایط آن را فراهم آورده است؟ بانک مرکزی به جای آنکه منافع بادآورده را از بین ببرد و آن را به سمت اقتصاد مولد هدایت کند خودش زمینه‌ساز اینگونه منافع است. به جای آنکه جلوی افزایش ارز در بازار را بگیرد و مالیات رانتی که ایجاد شد را بگیرند، حتی بازار ثانویه ارز ایجاد می‌کند و نرخ غیررسمی را در بازار تثبیت می‌کند. وی افزود: معتقدم چیزی به نام بازار ارز منسجم نداریم. یعنی بازاری که صادرکننده ارز را وارد و تقاضاکننده آن را دریافت می‌کند. نرخ ارز باید در بازاری که شرایط خاص دارد تعیین شود. این بازار ثانویه ایجاد شده جعلی است و واقعی نیست. پایه نرخ هشت تا ۹ هزار تومانی دلار برچه مبنایی ایجاد شد؛ همان بازار غیررسمی است. یعنی سفته‌باز و دلال برای اهداف خود خرید و فروش می‌کنند و پایه قیمتی بازار ثانویه را تشکیل می‌دهند.

این استاد اقتصاد دانشگاه تاکید کرد: بنابراین دولت باید نرخ را روی همان ۴۲۰۰ تومان تثبیت کند. البته ‌اشکالاتی داشت اما خوب بود، این سیاست به نحو احسن از سوی بانک مرکزی اجرا می‌شد. اکنون با ایجاد بازار ثانویه اطلاعیه شماره یک دولت مبنی بر اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی از بین رفت.

صمصامی افزود: این بی‌عرضگی دولت و بانک مرکزی است، مگر سال ۷۴ ارز سهمیه‌بندی نشد. در شرایط جنگی باید سیاست متناسب اتخاذ شود. چه کسی گفته است که بازار را به امان خدا رها کنید. بعد هرچه در بازار غیر رسمی تعیین می‌شود، آن را مبنا قرار دهید. می‌دانید چه تورمی ناشی از دلار هشت هزار تومانی خواهید داشت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 + 11 =