کد خبر : 105083
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 24 جولای 2018 - 14:00
-

ایده نداری، حداقل کپی کن!

ایده نداری، حداقل کپی کن!

به گزارش قائم آنلاین، امیرحسین آذر در گفت‌وگویی درباره ساختار تکراری برنامه‌های تلویزیونی به ویژه در حوزه‌های مذهبی و فرهنگی، اظهار کرد که به طور کلی در ساختار برنامه‌ها بحث فرم و محتوا در میان است. در بحث فرم برنامه‌های تلویزیونی ساختار برنامه‌ها بسیار یکنواخت است و هیچ دخل و تصرف و خلاقیتی در آنها

به گزارش قائم آنلاین، امیرحسین آذر در گفت‌وگویی درباره ساختار تکراری برنامه‌های تلویزیونی به ویژه در حوزه‌های مذهبی و فرهنگی، اظهار کرد که به طور کلی در ساختار برنامه‌ها بحث فرم و محتوا در میان است. در بحث فرم برنامه‌های تلویزیونی ساختار برنامه‌ها بسیار یکنواخت است و هیچ دخل و تصرف و خلاقیتی در آنها صورت نمی‌گیرد. اغلب برنامه‌ها به سراغ ساختارهای دیگر از رنگ و نور جدید گرفته تا فرم، دکور و قالب برنامه‌ نمی‌روند.

او با بیان اینکه «ساختار برنامه‌های تلویزیونی بیشتر گفت‌وگو محور است»، با تاکید بر لزوم تغییر این ساختار، خاطرنشان کرد: اگر برای طراحی و تولید ساختارهای جدید ایده و خلاقیت نداریم، حداقل می‌توانیم با تشکیل اتاق‌ فکرهایی ایده‌های جدید را پردازش کنیم یا در آخر با تماشای نسخه‌های خارجی برنامه‌های تلویزیونی ایده بگیریم.‌

این برنامه‌ساز با بیان اینکه برنامه‌های تکراری باعث کاهش مخاطب می‌شود، یادآور شد: باید بدانیم که دیگر مخاطب امروز رنگ و نور کِسِل را نمی‌پسندد و با توجه به گسترش روزافزون دنیای ارتباطی می‌تواند به راحتی شبکه را عوض کند.

آذر با بیان اینکه «برنامه‌سازان حرفه‌ای به اندازه رشد شبکه‌های تلویزیونی پیشرفت نداشته‌اند»، گفت: باید به این نکته توجه کرد که برای تولید برنامه‌های جدید و حرفه‌ای امکانات و تجهیزات کافی را نداریم و نتوانستیم در این سال‌ها نیروهای متخصص زیادی را تربیت کنیم. همین موارد باعث می‌شود که خروجی چندان خوبی در تلویزیون نداشته باشیم.

او همچنین با اشاره به تولید برنامه‌های مناسبتی در تلویزیون، تاکید کرد: با وجود اینکه برنامه‌سازان می‌دانند که در مناسبت مد نظرشان باید برنامه تولید کنند و از تاریخ آن مناسبت نیز آگاهی دارند، اما باز هم دیر دست به کار می‌شوند و همین امر باعث کاهش سطح کیفی برنامه‌ها می‌شود. از سوی دیگر اغلب در برنامه‌های تلویزیونی از کارشناسان تکراری سیما استفاده می‌شود که البته بعضا کارشناسان خوبی هم هستند، اما برای مخاطب تکراری شده‌اند.

این برنامه‌ساز منابع مالی را از دیگر دغدغه‌های مهم برنامه‌سازان تلویزیونی برشمرد و گفت: ما برنامه‌سازان ملزم به اخذ مشارکتی مالی هستیم که طبیعتا اظهارنظرهایی را هم به همراه دارد. این در حالی است که اگر همچون سابق منابع از خود سازمان تامین می‌شد، شرایط بهتری برای برنامه‌سازان وجود داشت.

آذر همچنین در پاسخ به اینکه آیا جوان‌گرایی می‌تواند به بهتر شدن برنامه‌های تلویزیونی کمک کند؟ اظهار کرد: جوان‌گرایی اگر در حوزه‌های اجرایی صورت بگیرد بسیار خوب است اما در حوزه‌های تصمیم‌گیری و مشاوره نیاز به تجربه وجود دارد. تجربه نشان داده که مدیران شبکه‌ها و گروه‌ها اگر تجربیات بیشتری داشته باشند، پخته‌تر عمل می‌کنند. در این اواخر نیروهای جوان در صداوسیما روی کار آمده‌اند و از این نظر شرایط بهتر شده است. اما باید به این نکته نیز توجه کرد که در خیلی از حوزه‌ها ضمن جوان‌سازی باید تجربه‌ها را هم نگه داشت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 − 14 =