کد خبر : 105040
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 24 جولای 2018 - 10:45
-

خیزش راستگرایان، نتیجه مداخلات خارجی غرب و بحران پناهجویان است

خیزش راستگرایان، نتیجه مداخلات خارجی غرب و بحران پناهجویان است

به گزارش قائم آنلاین، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته طی سفر به دور اروپا، در نشست سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل حضور داشت. وی سپس به انگلستان سفر کرد و بعد از دیدار با مقامات این کشور در لندن، به اسکاتلند و زمین‌های گلف خصوصی خود رفت و بعد از آن در

به گزارش قائم آنلاین، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته طی سفر به دور اروپا، در نشست سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل حضور داشت. وی سپس به انگلستان سفر کرد و بعد از دیدار با مقامات این کشور در لندن، به اسکاتلند و زمین‌های گلف خصوصی خود رفت و بعد از آن در فنلاند با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه دیدار داشت.

سفر ترامپ به اروپا برای شرکت در نشست سالیانه سران سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و سپس دیدار با همتای روس خود، با سر و صدای زیادی همراه شد و متحدان دیرین آمریکا و مخالفان روسیه در آمریکا را به تکاپو انداخت. رئیس جمهور آمریکا به انگلستان هم سفر کرد، کشور مردمانی که به دلیل سیاست‌های نژادپرستانه وی با سفرش به کشورشان مخالف بودند.

درباره ابعاد مختلف این سفر رئیس جمهور آمریکا، گفت‌وگویی داشتیم با «اسکات بنت» افسر سابق جنگ روانی در ارتش آمریکا و نویسنده چند کتاب. متن این مصاحبه در ادامه آمده است:

فارس: رئیس جمهور آمریکا پیش از برگزاری نشست ناتو در بروکسل بارها به کشورهای عضو این سازمان هشدار داده بود در صورتی که بودجه اختصاصی خود برای ناتو را افزایش ندهند، آمریکا از این سازمان خارج می‌شود. او می‌گوید بیش از ۸۵ درصد از بودجه ناتو را آمریکا تامین می‌کند و ۲۸ کشور دیگر، تامین مابقی بودجه این سازمان نظامی را برعهده دارند. ترامپ در نشست هفته گذشته در بروکسل گفت که کشورهای عضو یا می‌بایست چهار درصد از درآمد ناخالص ملی خود را به بودجه نظامی اختصاص دهند و یا دو درصد پیشین را هرچه سریعتر هزینه کنند. دلیل واقعی این تاکید ترامپ برای افزایش بودجه ناتو برای دیگر اعضای عضو، چیست؟

اسکات بِنِت: ترامپ ابتدا این جنبش را به راه انداخت که دادن مالیات مردم آمریکا به ناتو و صنایع دفاعی این سازمان در اروپا، غیرمنصفانه است. او گفته بود این نابرابری را اصلاح می‌کند و از اروپا می‌خواهد پول بیشتری را به ناتو اختصاص دهد. ترامپ این جنبش را با وعده درخواست از اروپا برای بررسی این مسئله عملی کرد و تاکید داشت که نابرابری در تامین بودجه ناتو وجود دارد و دیگر اعضای ناتو باید متعهد شوند که هزینه بیشتری به این سازمان اختصاص خواهند داد.

اما این اقدامات در واقع به طرز عجیبی اروپا را مجبور کرد که یا بگوید روسیه یک تهدید وجودی هست یا نه. در همین راستا، اروپا به ویژه آلمان این تناقض را تشخیص دادند که روسیه نمی‌تواند یک تهدید وجودی باشد؛ آلمان مبالغ زیادی برای گاز و نفت و سوخت [به روسیه] پرداخت می‌کند تا انرژی را در آلمان و دیگر بخش‌های اروپا تامین کند.

این مسائل باعث تحول ناتو و اجبار برای تغییر نگرش اروپا در قبال روسیه و بودجه دفاعی می‌شود که اتفاق خوبی است. در اروپا این‌طور تصور می‌شود که بعد از فروپاشی شوروی، ناتو در واقع تمام اعتبار و هدف خود را از دست داده و باید هم زمان با فروپاشی شوروی برچیده می‌شد، یا دوباره سازمان‌دهی می‌شد تا روسیه و دیگر کشورهای عضو شوروی سابق را جذب خود کند به شیوه‌ای که با چالش‌های امنیتی جدید سازگار شود. جای تاسف است که چنین اتفاقی هرگز نیافتاد و آمریکایی‌ها و روس‌ها از آن زمان هزینه این مسئله را پرداخت کرده‌اند.

فارس: اگر اعضای ناتو نخواهند یا نتوانند درخواست افزایش بودجه ترامپ را عملی کنند، آیا این امکان وجود داردکه ترامپ آمریکا را بعد از هفت دهه اتحاد، از ناتو خارج کند؟

اسکات بِنِت: اگر توازنی میان تامین بودجه ناتو در میان اعضای ایجاد نشود، نه تنها خروج آمریکا از ناتو ممکن می‌شود بلکه اگر ترامپ بخواهد وجهه خود و همبستگی را میان حزب سیاسی خود حفظ کند، این اتفاق باید روی دهد. البته این اتفاق به تدریج روی خواهد داد و به یکباره اتفاق نمی‌افتد. اما از این جهت که تمرکز ناتو را از تهدیداتی که واقعا وجود ندارد، دور کرده مفید است و همچنین برای بردن توجه سوی بی‌ثباتی‌های داخلی و تروریسم که متاسفانه به دلیل گسترش سَلَفی‌ها و وهابی‌های سعودی رو به افزایش است و اروپا و افریقا و خاورمیانه را درنوردیده، مفید خواهد بود. این گسترش تروریسم همچنین در نتیجه «جنگ علیه تروریسم» است که غرب و اقتصاد غرب آن را به راه انداخته‌اند.

بیش از هرچیزی، پناهجویان خارجی و هجوم مهاجران به اروپا باعث متلاشی شدن اتحادیه اروپا و وقوع برگزیت (رای مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا) شد و در مجارستان، آلمان، سوئد و بریتانیا راست‌گرایان افراطی رشد کردند و جذابیت تازه‌ای به سمت روسیه و چین به عنوان جایگزین تامین انرژی، سرمایه‌گذاری و دفاعی برای ملت های اروپایی بوجود آمد.

فارس: ترامپ در بروسکل گفت که ناتو برای اروپا بیش از آمریکا سودمند است، آیا این کلمات ناخوشایند در میان متحدان ناتو، به اتحاد فرااتلانتیک ضربه خواهد زد.

اسکات بِنِت: پیام ترامپ در اروپا، خواست تغییر در ماموریت و بودجه ناتو-آمریکا بود. ناتو باید دیده باشد که تجربه تجاری ترامپ و اهداف بین‌المللی وی با یکدیگر در این فلسفه ترکیب شده که یا به دنبال پرداخت برابر میان همه کشورها با یک بودجه دفاعی مشخص است یا به دنبال پرداخت‌های متفاوت از کشورهای مختلف است که خدمات، مزایا و مسئولیت‌های مختلف آن با ساختار جهان چند قطبی به جای جهان تک قطبی، سازگار باشد.

ترامپ این را می‌گوید که شهروندان آمریکا نباید و در واقع نمی‌توانند وارد جنگی شوند تا کشورهای کوچکتر را که تاریخ، شخصیت، فرهنگ و هدفشان بازتاب و خدمتی انجام دهند که برای  آمریکا منافعی ندارد و در واقع ممکن است منافع آمریکایی‌ها و ثبات این کشور را در جهان تضعیف کند.

این نگرش غالب در جمع سیاسیون محافظه کار آمریکا طی سی سال وجود داشته و با رو شدن و سقوط حکومت پنهان در آمریکا و رو شدن انحصار رسانه‌ای صهیونیستی، افسانه ناتو نه تنها زیر سوال می‌رود و به چالش کشانده می‌شود، بلکه در واقع با آن مقابله شده و مورد بررسی قرار می‌گیرد که در کوتاه مدت به کاهش زیاد هزینه‌ها، تغییرات در ساختار دولت و چارچوب قانونی این سازمان منجر خواهد شد.

فارس: ترامپ در فنلاند با پوتین دیدار کرد که دیدار این دو، با انتقادات داخلی و خارجی مواجه شد. آیا این دیدار پیامی پنهان را برای متحدان ناتو داشت؟

اسکات بِنِت: اتحاد میان آمریکا و ناتو در حال بررسی است و ماموریت و هدف این اتحاد دوباره تعریف می‌شود تا نیازهای امنیتی مدرن ناتو و آمریکا و حتی جهان را بهتر برآورده کند. اما با وجود این واقعیت که بیشتر جمعیت آمریکا و اروپا، روسیه یا مردم روسیه را تهدید نمی‌دانند، رهبری سیاسی ناتو به شدت خواستار حفظ وضع موجود به هر قیمتی است. که این نه تنها نادانی است بلکه برای محافظت از اروپایی‌ها بی‌تاثیر است اما ممکن است خودکشی سیاسی و اقتصادی نیز باشد و این خواسته را در آمریکایی‌ها تقویت کند که خواستار اصلاحات در روابط با ناتو، و روسیه باشند.

فارس: با وجود خواست عمومی مردم بریتانیا برای عدم حضور ترامپ و اصرار به دولت انگلیس برای عدم دعوت از ترامپ، همچنین با وجود برگزاری تظاهرات در زمان سفر ترامپ به انگلستان،‌ وی بعد از سفر بروکسل به انگلیس رفت و گفت که مردم بریتانیا خیلی دوستش دارند. آیا دلیل اصرار دولت انگلیس برای سفر ترامپ به «روابط ویژه» این دو کشور باز می‌گردد؟

اسکات بِنِت: ترامپ می‌داند که آمریکا از جنگ جهانی دوم تاکنون همواره از روابط خود با بریتانیا دفاع کرده و آن را ستوده است. اما در عین حال، ترامپ می‌داند که بریتانیا عمیقا از لحاظ اخلاقی، معنوی، سیاسی و نظامی تغییر کرده و به طور فزاینده‌ای با اصول و ایده‌های آمریکایی از جمله اتکای به خود، آزادی از سرکوب دولت و آزادی فردی، در تضاد است. در نتیجه ترامپ با اندکی بی‌اعتمادی، تردید و عقب کشیدن در قبال این تظاهرات توهین‌آمیز مردم انگلستان و برخی چهره‌های سیاسی مخالف خود، برخورد کرد.

اما به دلیل اهمیت حفظ روابط میان انگلستان و آمریکا، ترامپ و «ترزا می» نخست وزیر انگلستان باید همچنان از این روابط دفاع کنند، چرا که همکاری سیاسی، دفاعی و اتحاد دو کشور در زمینه‌های سرمایه‌گذاری حائز اهمیت است.

انتهای پیام/ق

*اسکات بِنِت افسر سابق عملیات روانی در ارتش آمریکا و دارای مدرک دکتری در رشته تئوری سیاسی از دانشگاه کاتولیک آمریکا است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

13 + چهارده =