تربیت اسلامشناسان غربی ضروری است
به گزارش قائم آنلاین، حجتالاسلاموالسلمین محمد رضوی راد – رییس انستیتو علوم اسلامی و انسانی هامبورگ – روز پنجشنبه در کارگروه توسعه مدیریت و منابع انسانی استان قزوین با اشاره به سازوکار انستیتو در هامبورگ اظهار کرد: در سال ۱۹۹۶ با یک هیئت مؤسس کاملاً آلمانی مجوز یک مرکز مطالعاتی را درخواست و یک واحد
به گزارش قائم آنلاین، حجتالاسلاموالسلمین محمد رضوی راد – رییس انستیتو علوم اسلامی و انسانی هامبورگ – روز پنجشنبه در کارگروه توسعه مدیریت و منابع انسانی استان قزوین با اشاره به سازوکار انستیتو در هامبورگ اظهار کرد: در سال ۱۹۹۶ با یک هیئت مؤسس کاملاً آلمانی مجوز یک مرکز مطالعاتی را درخواست و یک واحد دانشگاهی مستقل خودگردان را در آنجا تأسیس کردیم.
رضوی افزود: هدف ما راهاندازی یک مرکز مستقل از نظر مالی و بودجهای بود که بعدها با مؤسساتی طرف قرارداد شدیم و آنها مساعدتهایی نیز به ما داشتند.
این مسئول بیان کرد: ما برای پذیرش کادر استادان و دانشجویان محدودیت دین و مذهب نگذاشتهایم و برادران اهل تسنن، شیعه و همه آنهایی که محبان اهلبیت هستند میتوانند در مجموعه حضور داشته باشند.
وی افزود: آلمان کشوری است که مقتضیات خاص خودش را دارد و نداشتن محدودیت دینی و مذهبی در انستیتو باعث شده است تنشها و حواشی کم شده و الحمدالله ما به سرنوشت مراکزی که با هزینههای هنگفت تأسیسشدهاند اما نتیجهای نگرفتهاند گرفتار نشویم.
رضوی بیان کرد: طی ۶۰ سال حضور فرهیختگانمان در آلمان برای تحصیل و تبلیغ متأسفانه کارسازی و بومیسازی نداشتیم یعنی افراد توانمندی که نماینده فکری و فرهنگی ما در آن کشور باشند پرورش نیافته بودند.
وی تصریح کرد: ازآنجاییکه تجربه نشان داده است که هر نهاد فکری که در کشورهای مختلف نیروی بومی داشته باشد کارش بهتر و سریعتر جلو میرود ما نیز این امر را در دستور کار قرار دادیم.
رییس انستیتو علوم اسلامی و انسانی هامبورگ تأکید کرد: ما از نقطهای که هیچ نیروی بومی تربیت شده در غرب نداشتیم در حال حاضر به نقطهای رسیدهایم که دهها نیروی تربیت شده سوئیسی الاصل، آلمانی الاصل و اتریشی الاصل داریم که کارشناسان علوم اسلامی هستند و مقتضیات جامعه غرب را میشناسند.
وی گفت: انگیزه ما این نبود که نیرویی تربیت کنیم که نهایتاً به کسوت روحانیت دربیاید بلکه میخواستیم اسلامشناسانی موفق را تربیت کنیم.
رضوی بیان کرد: البته ما هماکنون ۲۷ متمم ژرمن داریم که اسلام شناسان بومی منطقه هستند و در مراکز پژوهشی ما حضور فعال دارند.
وی خاطرنشان کرد: حدود یک سال و نیم پیش نیز شعبهای از مجموعه را در اتریش تأسیس کردیم؛ در سوئیس هم شعبه دیگری تأسیسشده و این سه مرکز به سه واحد دانشگاهی مستقل در آلمان، سوئیس و اتریش تبدیل شده است که غیرمسلمانان هم میتوانند در آنجا اسلامشناسی بخوانند.
رییس انستیتو علوم اسلامی و انسانی هامبورگ ادامه داد: دو شهردار آلمانی به همراه شخصیتهای برجسته دین مسیحیت و کلیسا در مرکز ما دانشجوی اسلامشناسی هستند.
وی با اشاره به سایت گفت: برای ایجاد فضا جهت گفتگوی ادیان، سایتی راه انداختیم که در فضای مدیا هرچه درباره اسلام تحریف شده است را تحلیل کنیم و فارغالتحصیلان مجموعه خود وارد میدان شوند.
رضوی با اشاره به اهمیت گفتوگو در جهان تصریح کرد: گفتگو ضرورت زمان ماست و امروزه بیشتر از اینکه ابزاری برای انتقال تفکر باشد روشی برای رسیدن به سبک زندگی مشترک است.
وی گفت: تقویت فرهنگ گفتوگو و بحث در کشور که در دین ما نیز به آن توصیه شده برای حل مشکلات و اختلافات ضروری است.
رییس انستیتو علوم اسلامی و انسانی هامبورگ اضافه کرد: در فضای گفتوگو همه برنده هستند و حقایق آشکارتر میشود و کاستیها بهصورت طبیعی برای کسانی که دنبال رفع آنها باشند عیان میشود.
وی ادامه داد: در این راستا انستیتو که همراه بر گفتوگو تأکید داشته است و در سال ۲۰۰۲ یک مجله با همین عنوان راهاندازی کرده که بالای سه هزار مشترک دانشگاهی دارد.
رضوی بابیان اینکه در انستیتو علوم اسلامی و انسانی هامبورگ ۱۴۷ دانشجو در حال درس خواندن هستند، افزود: رسیدن به یک مدرک بگیر مدعی بیکار در کشور آلمان یک تابو است و سیستم اجازه داده نمیشود که دانشجوی انبوه بدون درنظر گرفتن بازار کار آنها جذب کنیم.
وی با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه با صنعت و تولید بیان کرد: در آلمان آموزشها به نحوی با فعالیتهای پژوهشی ارتباط دارند و میان دانشگاهها با صنعت و تولید نیز ارتباط مؤثری وجود دارد درحالیکه خلأ در کشور ما اینطور نیست و این خلأ همچنان حس میشود.
این مسئول با اشاره به الگو گیری دانشگاهها از روشهای غرب که در آنجا منسوخشده است گفت: این اتفاق در کشور ما بخش عمدهای از زمان دانشجویان را هدر میدهد بهعنوانمثال دانشجویان فلسفه غرب ما هنوز درباره کانتی مینویسند که خاستگاه او مدتهاست او را فراموش کرده است.
برچسب ها :انستیتو،علوم اسلامی ،هامبورگ
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0