رصد زادگاه رییسجمهور با رادیو نفتی و دوربین جاسوسی + عکس
به گزارش قائم آنلاین، خانه اعیانی «امیر» در شهر سمنان محلی برای نمایش کلکسیونی از اسباب زندگی گذشته مردم این شهر شده که از هر اختراع و اکتشاف، نصیبی داشتهاند. عمارت قاجاری که استاد «معمارباشی» آن را بین سالهای ۱۲۷۵ تا ۱۲۸۵ خورشیدی به دستور و با هزینه «حاج میرزا آقا فامیلی» ـ یکی از
به گزارش قائم آنلاین، خانه اعیانی «امیر» در شهر سمنان محلی برای نمایش کلکسیونی از اسباب زندگی گذشته مردم این شهر شده که از هر اختراع و اکتشاف، نصیبی داشتهاند. عمارت قاجاری که استاد «معمارباشی» آن را بین سالهای ۱۲۷۵ تا ۱۲۸۵ خورشیدی به دستور و با هزینه «حاج میرزا آقا فامیلی» ـ یکی از تجار بنام و بنیانگذاران کارخانه ریسمانریسی سمنان ـ پشت باغ امیراعظم ـ متعلق به حاکم وقت سمنان ـ ساخت. باغی که این روزها خشک شده و درختانش سوخته و تنها نامی از آن بر سر در عمارت قاجاری به یادگار مانده است.
عمارت و باغ امیر پس از خاندان فامیلی به تملک شهرداری سمنان درآمد و پس از آن «محمد عزیزالدین» ـ کلکسیونر خصوصی ـ آن را برای ۱۰ سال از شهرداری به اجاره گرفت. موزه خصوصی در محله باغ فردوس واقع شده و روایتگر تاریخ صنعت چاپ، تلفن و مخابرات، رادیو، موسیقی سینما و بخشی از زندگی بزرگان و مردم عامی سمنان است.
عزیزالدین برای راهاندازی این موزه یک و نیم میلیارد تومان هزینه کرده است. او در ازای اجاره ۱۰ ساله این عمارت، آن را مرمت، بازسازی و نگهداری کرده که نزدیک به ۴۵۰ میلیون تومان خرج برداشته، برای جمعآوری کلکسیونی هم که به نمایش گذاشته، حدود یک میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده است.
او معتقد است؛ این موزه را بر اساس هزینه گزافی که بابت تامین برخی اشیاء آن پرداخته نمیتوان ارزشگذاری کرد، ارزش این موزه را ماهیت معنوی آثارش تعیین میکند.
در موزه شخصی امیر، کنار رادیو نفتی و سکهای که بیش از ۸۰ سال قدمت دارند، ساعتهای آنتیک که در قصهها و فیلم از آنها شنیدهایم و دیدهایم، ۳۵ دستگاه تلفن از هِندلی گرفته تا صحرایی به همراه اولین تلفکس سمنان، ظروف بازمانده از دوران قاجار که جذابترین آنها قاشقهای چایخوری مزین به پرچم کشورهای مختلف است، دوربینهای قدیمی عکاسی و فیلمبرداری که در بین آنها کوچکترین دورین عکاسی با کاربری جاسوسی دیده میشود، وسایل پزشکی و دخانی از پیپ گرفته تا پایپ، دستگاههای موسیقی و ضبط صدا که خبرنگاران آن دوره نیز استفاده میکردند، نخستین تاکسیمتری که در سمنان استفاده شده، ماشینهای چاپ و البته اسنادی چون کپن تریاک متعلق به سال ۱۳۴۱، ژتون نان و گوشت باقی مانده از جنگهای جهانی اول، دوم و دوره قحطی در ایران و تصاویری از مشاهیری چون آقای کاشانی ـ پدربزرگ محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ـ که به همراه «فامیلی» کارخانه ریسمانریسی سمنان را راهاندازی کردند، تصاویری از جوانیهای رییس جمهور روحانی و فعالیت انتخاباتی وی در سال ۱۳۵۹ برای مجلس و هر آنچه که حافظه این منطقه است و گوشهای از زندگی شهری و هویت مردمان سمنان را به تصویر میکشد، به نمایش گذاشته شده است.
عزیزالدین به ایسنا میگوید: این اشیاء در بیست وهفت وهشت سال گذشته از سراسر سمنان جمعآوری و خریداری شدهاند که تنها یک درصد آنها اهدایی است.
برای دیدن این مجموعه در عمارت تاریخی امیر که به همراه باغ آن، سه هزار متر مربع وسعت دارد و در بلوار معلم سمنان واقع شده باید ۵ هزار تومان ورودی داد تا در کنار تماشای ابزارهای جاسوسی مثل دوربینهای کوچک و دستگاههای ضبط صدا و دوربینهای شکاری، یکصد سند تاریخی شهر و البته سند و وقفنامه آب سمنان به طول شش متر را هم مطالعه کرد و شاهد اولینهایی بود که به سمنان رسیده، استانی که زادگاه دو رییسجمهور اخیر ایران بوده است.
سمیه حسنلو – ایسنا
برچسب ها :سمنان ،رادیو،وزیر خارجه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0