کد خبر : 105990
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 آگوست 2018 - 8:20
-

قیمت‌ خودرو‌های تولید داخلی طی یک ماه میلیون‌ها تومان افزایش یافته است

قیمت‌ خودرو‌های تولید داخلی طی یک ماه میلیون‌ها تومان افزایش یافته است

به گزارش قائم آنلاین، تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار در ماه‌های اخیر سر به فلک کشیده است و برخی از کارشناسان اقتصادی دلیل بروز این موضوع را ورود نقدینگی سرگردان به بازار خودرو می‌دانند. البته این افزایش قیمت فقط مربوط به خودروهای داخلی نیست و در مورد خودروهای خارجی وضعیت به مراتب بدتر

به گزارش قائم آنلاین، تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار در ماه‌های اخیر سر به فلک کشیده است و برخی از کارشناسان اقتصادی دلیل بروز این موضوع را ورود نقدینگی سرگردان به بازار خودرو می‌دانند. البته این افزایش قیمت فقط مربوط به خودروهای داخلی نیست و در مورد خودروهای خارجی وضعیت به مراتب بدتر است.

به گفته کارشناسان اقتصادی، نقدینگی یک میلیون و ششصد هزار میلیارد تومانی که روزانه هزار میلیارد تومان هم به آن اضافه می‌شود، با ورود در هر بازاری از جمله سکه، ارز، مسکن و خودرو قیمت‌ها را آن قدر افزایش داده است که دسترسی به این کالاها برای مصرف‌کننده واقعی غیرممکن شده است و بازار این کالاها به جولانگاه دلالان برای کسب سودهای هنگفت و بادآورده‌ای که اتفاقا آن‌ها را به تریلیاردرهای  قدر تبدیل کرده است است.

آشفتگی بازار خودرو آن قدر زیاد است که متقاضی واقعی باید در لحظه و بدون یک لحظه تامل،  پول خود را تبدیل به خودرو کند، زیرا معلوم نیست  یک روز و حتی یک ساعت آینده، چند میلیون تومان به قیمت خودرو اضافه  می‌شود.

به گفته یکی از خریداران خودرو ۲۰۶ تیپ دو که روز ۳۰ تیرماه برای خرید این خودرو به نمایشگاه مراجعه می‌کند که نمایشگاه قیمت آن را ۴۲ میلیون عنوان می‌کند و برای تکمیل وجه خرید خودرو ناچار دو روز بعد به نمایشگاه مراجعه می‌کند، اما فروشنده قیمت را ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عنوان می‌کند.

وی اضافه کرد: من که امکان پرداخت ۲٫۵ میلیون تومان را نداشتم و فروشنده هم حاضر نبود این خودرو را با قیمت روز قبل به من بفروشد، بنابراین فروشنده به من پیشنهاد داد تا روز شنبه ۶ مردادماه صبر کنم تا شاید قیمت‌ها کمی آرام بگیرد.

این خریدار خودرو تولید داخلی گفت: هر روز که می‌گذشت قیمت این خودرو هم افزایش می‌یافت و نگرانی‌های من افزون‌تر و توانایی مالی من بیشتر آب می‌شد، تا اینکه روز ۶ مردادماه قیمت ۲۰۶ تیپ ۲ به ۴۶ میلیون تومان رسید و با این شرایط نتوانستم خودرو خریداری کنم.

اما نکته جالب در بازار آشفته خودرو این است که منصور معظمی معاون وزیر صنعت وضعیت بازار خودرو را در حالت آرامش نسبی عنوان می‌کند.

وی می‌گوید:  توقف ثبت سفارشات خودرو، تغییر نرخ ارز و صحبت هایی در مورد قطع همکاری شرکت‌های خارجی نگرانی‌هایی را برای مصرف کنندگان به وجود آورد. با این حال بازار در آرامش نسبی به سر می‌برد و شرکت‌های خارجی تا به امروز به قراردادهای خود عمل کرده‌اند و وزارت صنعت با تاکید به خودروسازان بخش قابل توجهی از نیازهای آنها را خریداری کرده و تا پایان سال از لحاظ تولید مشکلی نخواهیم داشت.

این صحبت‌های معاون وزیر صنعت در حالی است که مقایسه قیمت‌ها در بازار به اصلاح آرام نشان می‌دهد که برخی خودروهای داخلی از یک ماه گذشته تاکنون در بازار افزایش قیمت ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومانی و حتی بیشتر را داشته‌اند.

به عنوان مثال قیمت  پراید ۱۱۱ در بازار در مورخ  دهم تیرماه گذشته ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است که با افزایش قیمت حدود ۴ میلیون تومان در تاریخ دهم مرداد ماه به ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

همچنین قیمت پژو پارس با افزایش حدود ۱۷ میلیون تومان از تاریخ دهم تیرماه ۹۷ از قیمت ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در دهم مرداد ماه رسیده است.

قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک هم از ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان با افزایش قیمت حدود ۲۰ میلیون تومان طی مدت مذکور به ۹۱ میلیون تومان رسیده است.

این گزارش می‌افزاید: در کنار افزایش قیمت خودروهای داخلی در بازار اختلاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار هم بحث جداگانه‌ای است، به طوری که اختلاف قیمت برخی خودرو‌ها از کارخانه تا بازار ۳۰، ۴۰ میلیون و حتی ۱۰۰ میلیون تومان است و نمونه  بارز اختلاف ۱۰۰ میلیون تومانی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار مربوط به مزدا ۳ است.

منبع جداول:  اتحادیه خودرو تهران

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − هفده =