دولت با تجربه ۶ ماه گذشته تدبیر را در اولویت قرار دهد
به گزارش قائم آنلاین، یک کارشناس اقتصادی، از دولت خواست از تجربه ۶ ماه بیتدبیری درس بیاندوزد و به اولویتهای تدبیر اقتصادی بپردازد. وحید شقاقی شهری در گفتوگو با فرارو اظهار داشت: آمریکا به دنبال جنگ اقتصادی است. اقتصاد مقاومتی در حرف گفته شد اما به آن عمل نشد. اقتصاد شکننده ماند و شکنندگی آن
به گزارش قائم آنلاین، یک کارشناس اقتصادی، از دولت خواست از تجربه ۶ ماه بیتدبیری درس بیاندوزد و به اولویتهای تدبیر اقتصادی بپردازد.
وحید شقاقی شهری در گفتوگو با فرارو اظهار داشت: آمریکا به دنبال جنگ اقتصادی است.
اقتصاد مقاومتی در حرف گفته شد اما به آن عمل نشد.
اقتصاد شکننده ماند و شکنندگی آن در برخی حوزهها بیشتر شد. مثلا در حوزههای بانک، صندوقهای بازنشستگی، وابستگی به اقتصاد نفتی، مبارزه با فساد، ارتقای شفافیت و رقابت پذیری اقتصاد ایران، بهبود فضای کسب و کار، تکمیل طرح جامع مالیاتی و اتصال بانکهای اطلاعاتی و سامانههای ده گانه به سازمان مالیاتی نتوانستیم آنچنانکه باید و شاید عمل کنیم. به همین دلیل الان در یک آشفته بازار اقتصادی به سر میبریم. نتوانستیم اقتصادمان را درونزا کنیم. به اعتقاد شقاقی شهری، اگر فقط طرح جامع مالیاتی تکمیل شده بود و ۱۰ سامانه مالیاتی شامل سامانههای ثبت اسناد، ثبت احوال، سامانه بانکها، دفترخانهها را میتوانستیم به صورت آنلاین به نظام مالیاتی وصل کنیم، اکنون کاملا جلوی سوداگری گرفته میشد. میتوانستیم به راحتی پایههای مالیاتی که مانع سوداگری باشند را تعریف کنیم و اجازه ندهیم که سوداگری ارز، سکه، مسکن یا خودرو راه بیفتد. این ۱۰ سامانه کاملا به ارتقای شفافیت اطلاعات منجر میشد و میتوانستیم پایههای مالیاتی مثل مالیات بر مجموعه ثروت، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر کالاهای لوکس، مالیات بر اضافه واردات، مالیات بر خانههای خالی و مالیات بر ثروت مهاجرین را تعریف کنیم. این اقتصاددان معتقد است در شرایط کنونی تنها دو سناریو پیش روی ماست: اول آنکه اقتصاد خود را درونزا کرده و تصمیمات سخت را اجرا کنیم و دیگر آنکه با طی کردن وضع موجود ادامه پیدا کند و در نتیجه آن اقتصاد درگیر بحرانهایی شدیدتر شود. آن گونه که یکی از مطلعین سازمان مالیاتی میگفت: اگر عزم جدی نظام وجود داشته باشد از شش ماه تا یک سال میتوانیم ۱۰ سامانه را به صورت آنلاین به نظام مالیاتی وصل کنیم. این کار باعث میشود ضمن آنکه درآمد مالیاتی افزایش پیدا میکند از فرار مالیاتی نیز جلوگیری کنیم. همچنین جلوی سفته بازی هم گرفته میشود.
او ادامه میدهد: فشار اقتصادی بر روی ایران در شش ماه گذشته آغاز شد. ما در این مدت بیتدبیری کردیم. در حوزه سیاستهای ارزی یک نظام فکری نداشتیم. به طور مکرر قوانین، مقررات، رویهها و سیاستهای خود را تغییر دادیم و مدام به اعتماد ملی ضربه زدیم. در این شش ماه تصمیمی که واقعا بر اعتماد ملت اضافه کند، بتواند شفافیت را افزایش دهد و ساختار را اصلاح کند مشاهده نکردیم. در حالی که در شرایط جنگ اقتصادی نباید تصمیمات عادی گرفت. در این شش ماه ارزش پول ملی ما ۱۰۰ درصد کاهش پیدا کرد. دلار از چهار هزار تومان در آذرماه گذشته به بالای ده هزار تومان رسید؛ لذا در شرایط جنگ اقتصادی نباید شرایط ما عادی باشد. ما باید مقابله و شرایط ویژه داشته باشیم.
این اقتصاددان معتقد است اکنون، اولویت در چند چیز است: اصلاح نظام ارزی، آزادسازی ارز، در کنار آن اصلاح نظام مالیاتی برای مقابله با سوداگری، و افزایش یارانهها برای دهکهای پایین جامعه. اصلاح نظام مالیاتی از نان شب واجبتر است. با اصلاح نظام مالیاتی میتوانیم جلوی خروج سرمایه از اقتصاد ایران را بگیریم. این کار هم به شفافیت میانجامد و هم مردم را مطمئنتر میکند.
برچسب ها :کارشناس اقتصادی،درس،جنگ اقتصادی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0